Φεστιβάλ / Βραβεία

«Είναι άθλιες»: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα έχει να πει (κι αυτός) κάτι για τις ταινίες της Marvel

στα 10

Από τη Λιόν, όπου έλαβε βραβείο για την καριέρα του στο Festival Lumiere, o σκηνοθέτης του «Νονού» και του «Αποκάλυψη Τώρα» συμφώνησε με τον Μάρτιν Σκορσέζε για την ποιότητα των ταινιών του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

«Είναι άθλιες»: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα έχει να πει (κι αυτός) κάτι για τις ταινίες της Marvel

«Οταν ο Μάρτιν Σκορσέζε λέει ότι οι ταινίες της Marvel δεν είναι σινεμά, έχει δίκιο γιατί περιμένει κανείς να μάθει κάτι από τις ταινίες, να κερδίσει κάτι, κάποια επιφώτηση, κάποια γνώση, κάποια έμπνευση... Δεν ξέρω αν κάποιος αποκομίζει κάτι από το να βλέπει την ίδια ταινία ξανά και ξανά. Ο Μάρτιν ήταν ευγενικός όταν είπε ότι οι ταινίες αυτές δεν είναι σινεμά. Δεν είπε ότι είναι άθλιες, πράγμα που το λέω εγώ τώρα.»

Αυτά δήλωσε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα από τη Λιόν όπου έλαβε βραβείο για την καριέρα του στο Festival Lumiere, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πολυσυζητημένη άποψη του Μάρτιν Σκορσέζε που δήλωσε πρόσφατα πως οι ταινίες της Marvel μοιάζουν με θεματικά πάρκα, προκαλώντας αντιδράσεις.

Διαβάστε αναλυτικά: Ο Μάρτιν Σκορσέζε δεν θεωρεί τις ταινίες της Marvel... ταινίες

Σε απάντηση στις δηλώσεις του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο Τζέιμς Γκαν δημοσιοποίησε την άποψή του σε ένα ποστ στο Instagram, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Κάποιες υπερηρωικές ταινίες είναι απαίσιες, κάποιες είναι όμορφες. Οπως τα γουέστερν και οι ταινίες με γκάνγκστερ (και πριν από αυτά, απλά οι ΤΑΙΝΙΕΣ), δεν είναι δεδομένο ότι μπορούν να τα εκτιμήσουν όλοι, ακόμη και οι ιδιοφυίες. Και αυτό είναι ok.»


Απάντηση στον Φράνσις Φορντ Κόπολα έδωσε και ο Σεμπάστιαν Σταν (ο Winter Soldier του MCU και πρωταγωνιστής του επερχόμενου «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου), ο οποίος βρέθηκε σε ένα πάνελ, μέρος του 2019 Fandemic Tour στο Χιούστον του Τέξας, με κοινό θαυμαστές των κόμικ και των ταινιών που βασίζονται σε αυτές.

«Είναι ένας από τους ήρωές μου και τον άκουγα να λέει αυτά και την ίδια στιγμή πέρασα τη μέρα μου μαζί με όλους εσάς. Ο κόσμος μου λέει συνεχώς: "Ευχαριστώ πολύ γι' αυτόν τον χαρακτήρα", "Αυτή η ταινία με βοήθησε τόσο πολύ", "Αυτή η ταινία με ενέπνευσε. Τώρα νιώθω καλύτερα. Τώρα νιώθω λιγότερο μόνος.", οπότε πως μπορείς να λες ότι αυτές οι ταινίες δεν βοηθούν τους ανθρώπους;»