Buzz

O Ντενί Βιλνέβ πιστεύει πως οι ταινίες της Marvel είναι είναι φτιαγμένες από το ίδιο καλούπι

στα 10

Και ο Ντενί Βιλνέβ φαίνεται πως δεν έχει τα καλύτερα λόγια να πει για την Marvel και τις ταινίες της.

O Ντενί Βιλνέβ πιστεύει πως οι ταινίες της Marvel είναι είναι φτιαγμένες από το ίδιο καλούπι

To «Dune» του Ντενί Βιλνέβ μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας, και μια μικρή στάση στις Νύχτες Πρεμιέρας ως η ταινία λήξης του φεστιβάλ, ετοιμάζεται να ανοίξει σύντομα στους κινηματογράφους ολόκληρου του κόσμου.

Ετσι ο Βιλνέβ, στο πλαίσιο της περιοδείας του να προωθήσει την ταινία του, μίλησε στο γαλλικό περιοδικό Premiere όπου, μέσα σε όλα όσα είπε, αναφέρθηκε για στις ταινίες της Marvel λέγοντας πως πρόκειται για μια αντιγραφή των υπολοίπων ταινιών της.

«Το πρόβλημα σήμερα… Λοιπόν, αν μιλάμε για τη Marvel, το θέμα είναι ότι όλες αυτές οι ταινίες είναι φτιαγμένες από το ίδιο καλούπι. Ορισμένοι κινηματογραφιστές μπορούν να προσθέσουν λίγο χρώμα σε αυτό, αλλά όλες είναι φτιαγμένες από το ίδιο εργοστάσιο. Δεν αφαιρεί τίποτα από τις ταινίες, αλλά δείχνουν ίδιες.»

Διαβάστε ακόμα: Τζέιμς Γκαν εναντίον Μάρτιν Σκορσέζε: «Τα έβαλε με την Marvel για να διαφημίσει την ταινία του»

Denis Villeneuve Main

Η αλήθεια είναι πως οι ταινίες της Marvel, προσπαθώντας να ταιριάξουν μεταξύ τους και να κρατήσουν ένα ομοιόμορφο MCU, να δείχνουν ίδιες κάτι που ίσως για μερικούς να μοιάζει ως πρόβλημα μετά από 20 και ταινίες. Το ίδιο είπε και στο ισπανικό περιοδικό El Mundo κάπως όμως αυτή την φορά πιο αυστηρά. «Υπάρχουν πάρα πολλές ταινίες της Marvel που δεν είναι τίποτα περισσότερο από φθηνη αντιγραφή άλλων.»

Δεν είναι ο μόνος όμως σκηνοθέτης που έχει την ίδια γνώμη. Σε συνέντευξη του στο Empire για τον «Ιρλανδό», o Μάρτιν Σκορσέζε παρομοίασε τις ταινίες της Marvel με θεματικά πάρκα. «Δεν είναι σινεμά», είχε πει. «Ειλικρινά, έχω προσπαθήσει να τις δω, αλλά δεν μπορώ. Το πιο κοντινό που μπορώ να σκεφτώ, όσο καλοφτιαγμένες κι αν είναι, με ηθοποιούς που κάνουν το καλύτερο που μπορούν κάτω από τις περιστάσεις, είναι τα θεματικά πάρκα. Δεν είναι το σινεμά των ανθρώπων που προσπαθεί να μεταδώσει συναισθηματικές, ψυχολογικές εμπειρίες στους άλλους ανθρώπους.» Και τότε είχαν αντιδράσει οι Τζος Γουίντον και Τζέιμς Γκαν, ενώ είχαν συμφωνήσει με τον Σκορσέζε οι Φράνσις Φορντ Κόπολα και Κεν Λόουτς.