Buzz

Τζέιμς Γκαν εναντίον Μάρτιν Σκορσέζε: «Τα έβαλε με την Marvel για να διαφημίσει την ταινία του»

στα 10

«Ηταν ο μόνος τρόπος να απασχολήσει τον Τύπου για να διαφημίσει τον "Ιρλανδό"...» Ωπα, Γκαν. Το τερμάτισες.

Τζέιμς Γκαν εναντίον Μάρτιν Σκορσέζε: «Τα έβαλε με την Marvel για να διαφημίσει την ταινία του»

Είχε και τότε κάνει το γύρο του κόσμου: σε συνέντευξη του στο Empire για τον «Ιρλανδό», o Μάρτιν Σκορσέζε παρομοίασε τις ταινίες της Marvel με θεματικά πάρκα. «Δεν είναι σινεμά», είχε πει. «Ειλικρινά, έχω προσπαθήσει να τις δω, αλλά δεν μπορώ. Το πιο κοντινό που μπορώ να σκεφτώ, όσο καλοφτιαγμένες κι αν είναι, με ηθοποιούς που κάνουν το καλύτερο που μπορούν κάτω από τις περιστάσεις, είναι τα θεματικά πάρκα. Δεν είναι το σινεμά των ανθρώπων που προσπαθεί να μεταδώσει συναισθηματικές, ψυχολογικές εμπειρίες στους άλλους ανθρώπους.»

Θυμηθείτε τη συνέντευξη εδώ: Ο Μάρτιν Σκορσέζε δεν θεωρεί τις ταινίες της Marvel... ταινίες

Και τότε είχαν αντιδράσει οι Τζος Γουίντον και Τζέιμς Γκαν, ενώ με είχαν συμφωνήσει με τον Σκορσέζε οι Φράνσις Φορντ Κόπολα και Κεν Λόουτς.

Σήμερα, η όλη κόντρα αναζωπυρώνεται, με το podcast «Happy Sad Confused» του MTV που φιλοξένησε τον Τζέιμς Γκαν, όπου του ζητήθηκε να σχολιάσει εκ νέου τα λόγια του Σκορσέζε.

Ξεκίνησε αυτό τον πόλεμο δηλώσεων με τη Marvel γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να διαφημίσει την ταινία του. Γύρισε τον "Ιρλανδό" στη σκιά των ταινιών της Marvel, oπότε αποφάσισε να ξεσπάσει εναντίον της Marvel για να τραβήξει τα φώτα και την προσοχή, καθώς η δική του ταινία δεν κέρδιζε το ενδιαφέρον που ήθελε...»

James Gunn Martin Scorsese 2

Ο Γκαν παραδέχθηκε βέβαια ότι ο Σκορσέζε «είναι ο σημαντικότερος εν ζωή αμερικανός σκηνοθέτης», όπως και το ότι «αρκετά από τα σχόλιά του για τα blockbusters υπερηρώων είχαν μια δόση αλήθειας».

«Υπάρχει μια δόση αλήθειας σε πολλά από όσα είπε. Κυκλοφορούν αρκετές άψυχες, ρηχές ταινίες, μόνο για τα εφέ και το θέαμα, οι οποίες δεν επικοινωνούν σε κανένα άλλο επίπεδο. Κι εγώ ο ίδιος έχω πλησιάσει σκηνοθέτες πριν ξεκινήσουν μία τέτοιου είδους ταινία και έχω προσφερθεί να βοηθήσω: "πάμε να κάνουμε κάτι μαζί, κάτι διαφορετικό από αυτά τα άψυχα blockbusters". Και μετά τους βλέπω να υποχωρούν σε κάθε επιταγή του στούντιο και αηδιάζω...»

Με την κυκλοφορία του podcast οι δηλώσεις του φυσικά έγιναν viral κι ο Γκαν αναγκάστηκε να ποστάρει διευκρινήσεις, επαναλαμβάνοντας ότι θεωρεί τον Σκορσέζε «τον μεγαλύτερο αμερικανό σκηνοθέτη».

Αλλά πώς να πάρεις πίσω ότι μία σκορσεζική ταινία, με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Αλ Πατσίνο, χρειαζόταν την Marvel για να διαφημιστεί;


Διαβάστε περισσότερα: