Buzz

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν υπάρχει καθόλου σεξ στις υπερηρωικές ταινίες

στα 10

Και αυτός, σύμφωνα με τον ίδιον, είναι ένας λόγος για να μην ασχοληθεί με αυτές ποτέ.

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν υπάρχει καθόλου σεξ στις υπερηρωικές ταινίες

Τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι εκείνοι οι σκηνοθέτες οι οποίοι ερωτώνται για το εάν θα έκαναν μια υπερηρωική ταινία, με τους περισσότερους από αυτούς να απαντούν αρνητικά θεωρώντας τες ως κατώτερες ταινίες οι οποίες έχουν καταστρέψει την κινηματογραφική βιομηχανία.

Πρόσφατα και ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ρωτήθηκε για το εάν θα έκανε ποτέ μια τέτοιου είδους ταινία και μπορεί να απάντησε αρνητικά αλλά ο λόγος που έδωσε ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό από εκείνον που ίσως περιμέναμε. Μιλώντας στο The Daily Beast για να προωθήσει τη νέα του ταινία «KIMI», ο Σόντερμπεργκ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος δεν θα ήταν μια καλή επιλογή για να γυρίσει μια υπερηρωική ταινία.

«Δεν είναι ότι είμαι σνομπ ή θεωρώ αυτού του είδους τις ταινίες χαμηλότερου επιπέδου. Πραγματικά έχει να κάνει με το ποιο σύμπαν καταλαμβάνεις ως αφηγητής. Είμαι πολύ προσγειωμένος για να απελευθερωθώ πραγματικά σε ένα σύμπαν στο οποίο δεν υπάρχει Νευτώνεια φυσική. Απλώς έχω έλλειψη φαντασίας από αυτή την άποψη, γι' αυτό και η μοναδική εισβολή που είχα στην καθαρή επιστημονική φαντασία [το “Solaris” του 2002] ήταν ουσιαστικά ένα δράμα χαρακτήρων που έτυχε να διαδραματίζεται σε ένα διαστημόπλοιο», εξήγησε ο Σόντερμπεργκ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ρόλαντ Εμεριχ λέει πως οι υπερηρωικές ταινίες καταστρέφουν την κινηματογραφική βιομηχανία

Steven Soderbergh main

Και συνέχισε λέγοντας πως «επίσης, σε πολλές από αυτές τις ταινίες, για να καταλάβω τον κόσμο και πώς να γράφω ή να επιβλέπω τη συγγραφή της ιστορίας και των χαρακτήρων—εκτός από το γεγονός ότι μπορώ να λυγίσω τον χρόνο και να αψηφήσω τη βαρύτητα και να εκτοξεύω ακτίνες από τα δάχτυλά μου— δεν υπάρχει καθόλου σεξ. Κανείς δεν γαμάει. Δεν ξέρω τι να πω στους ανθρώπους για να συμπεριφέρονται σε έναν κόσμο στον οποίο αυτό δεν υπάρχει. Το σύμπαν του φανταστικού θεάματος, απ' όσο μπορώ να πω, συνήθως δεν περιλαμβάνει πολύ σεξ, και επίσης πράγματα όπως - ποιος πληρώνει αυτούς τους ανθρώπους; Για ποιον δουλεύουν; Πώς προκύπτει αυτή η δουλειά;»

Δεν θα διαφωνήσουμε με τον τρόπο σκέψης του Σόντερμπεργκ, και η αλήθεια είναι πως καταλαβαίνουμε την λογική της. Πάντως να θυμίσουμε πως η ταινία της Marvel «Eternals» σε σκηνοθεσία της Κλόι Ζάο ήταν και η πρώτη υπερηρωική ταινία η οποία έδειξε μια ερωτική σκηνή μεταξύ δυο χαρακτήρων η οποία μάλιστα συζητήθηκε πολύ περισσότερο από ό,τι η ίδια η ταινία, οπότε ίσως το σεξ αρχίζει να μπαίνει δυναμικά στο σύμπαν των συγκεκριμένων ταινιών αρκεί να έχει κάποιος σκηνοθέτης να έχει την θέληση να το δείξει.