Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 29 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 29 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Hedi 607

Η Ιστορία του Hedi (Hedi) του Μοχάμεντ Μπεν Ατία

Το φιλμ του Μπεν Ατία ακολουθεί την ιστορία του Χέντι ενός άντρα που μοιάζει να προχωρά στην ζωή δίχως το παραμικρό ίχνος πάθους σε μια πορεία επακριβώς καθορισμένη κυρίως από τη μητέρα του μου μοιάζει να έχει τον έλεγχο σε ο,τι τον αφορά. Ο Χέντι δουλεύει σε μια αντιπροσωπεία της Peugeot κι ετοιμάζεται να παντρευτεί την Κετζίγια, μια κοπέλα από καλή οικογένεια με την οποία οι μόνες τους ιδιωτικές συναντήσεις είναι στα πεταχτά, στο αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι της και φυσικά δεν περιλαμβάνουν κανενός είδους σωματική επαφή και το ζευγάρι θα μετακομίσει στο μητρικό σπίτι, σε ένα διαμέρισμα πάνω από αυτό της μητέρας του. Μόνο που σε ένα ταξίδι του για δουλειά σε μια γειτονική πόλη, θα γνωρίσει την Ριμ, μια λίγο μεγαλύτερη του γυναίκα που δουλεύει ως χορεύτρια και υπεύθυνη δραστηριοτήτων για τους τουρίστες και μαζί της θα ανακαλύψει ένα κομμάτι του εαυτού του που έμοιαζε να κοιμάται όσο οι άλλοι έπαιρναν τις αποφάσεις για αυτόν. Με την ημέρα του γάμου του να απέχει ελάχιστα με την μητέρα και τον αδελφό του που έχει επιστρέψει από την Γαλλία όπου πλέον ζει να τον πιέζουν να προχωρήσει στον δρόμο που εκείνοι του έχουν χαράξει, ο Χέντι θα βρεθεί σε ένα δύσκολο σημείο αναγκασμένος για πρώτη ίσως φορά στη ζωή του να πάρει εκείνος μια απόφαση για τον εαυτό του.

Μια λιτή, καλοφτιαγμένη και σταθερά ενδιαφέρουσα ιστορία προσωπικής αφύπνισης με φόντο μια ταραγμένη χώρα κι έναν αξιοπρόσεκτο πρωταγωνιστή. Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Ανδρικής Ερμηνείας στη Berlinale 2016, Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας 2016. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

12 monkeys 607 2

Οι Δώδεκα Πίθηκοι (Twelve Μonkeys) του Τέρι Γκίλιαμ

Το 2035 οι άνθρωποι ζουν κάτω από τη γη και σε σπηλιές, μετά την εξάπλωση ενός φονικό ιού που αποδεκάτισε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι επιστήμονες αποφασίζουν, με την βοήθεια μιας χρονομηχανής, να στείλουν έναν κατάδικο στον 1996, όταν αρχικά εξαπλώθηκε ο ιός, ώστε να βρει τα αίτια της διάδοσής του.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον Alpha

The Shallows 607

Σε Ρηχά Νερά (The Shallows) του Ζομ Κολέ-Σερά

Καθώς η Νάνσι (Μπλέικ Λάιβλι) κάνει σερφ μόνη της σε μια απομονωμένη παραλία στην άκρη του Μεξικό, βρίσκεται κυνηγημένη από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία και εγκλωβίζεται πάνω σε έναν μικρό βράχο. Αν και απέχει μονάχα 200 μέτρα από την ακτή, η επιβίωση θα αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, αναγκάζοντάς την να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις, τη θέληση και την εφευρετικότητά της.

Το θρίλερ επιβίωσης του Ζομ Κολέ-Σερά πέφτει στα βαθιά και καταφέρνει να αναδυθεί ως μια από τις πιο απολαυστικές μιάμιση ώρες που δεν θα ήθελες ποτέ να σου συμβούν. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.20 στο Mega

mystic river

Σκοτεινό Ποτάμι (Mystic River) του Κλιντ Ιστγουντ

Τρεις παιδικοί φίλοι συναντιούνται μετά από 25 χρόνια για να εξιχνιάσουν ένα τραγικό έγκλημα. Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, συνδέονται με αφορμή τη δολοφονία της κόρης του τελευταίου. Ο Σον ήταν ο αστυνομικός που επιτηρούσε την περιοχή όπου έγινε το έγκλημα, ενώ ο Τζίμι, πρώην κατάδικος, θέλει απελπισμένα να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

nightmare alley

Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών (Nightmare Alley) του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Αμερική, 1939. Το τσίρκο του Κλεμ Χότλεϊ περιοδεύει στην ενδοχώρα, τις ξεχασμένες μεσοπολιτείες που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο τραύμα από το Οικονομικό Κραχ. Εκεί όπου ο λαός διψά για φτηνό θέαμα. Αυτό τους προσφέρει ο θίασος τεράτων του Χάτλεϊ - γίγαντες κουταλιανούς, νάνους με υπερδυνάμεις, νέγρους με τόσο ευλύγιστο κορμί που μοιάζουν ασπόνδυλοι. Ολα είναι μία απάτη, μια ψευδαίσθηση. Η Μόλι, το όμορφο κορίτσι με το διάφανο δέρμα, δεν θα άντεχε στ' αλήθεια να διαπεράσουν το κορμί της εκατοντάδες μεγαβάτ ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει κόλπο στο σόου. Οπως και με ένα κόλπο η Μαντάμ Ζίνα διαβάζει τις σκέψεις σου και σου λέει τη μοίρα και το ριζικό σου. Ολα είναι μία πλάνη που υπνωτίζει τον θεατή ώστε να πιστέψει σε θαύματα και να ξεχάσει για λίγο τη μιζέρια του. Ή να τη συγκρίνει με αυτή του ανθρώπου/τέρατος και να νιώσει καλύτερα. Αυτή η ατραξιόν έχει και το μεγαλύτερο σουξέ στο τσίρκο. Ουρές συγκεντρώνονται να δουν την ανακάλυψη του Κλεμ - ένα αποστεωμένο, εξαθλιωμένο ακάθαρτο φρικιό, που μουγκρίζοντας υπακούει στις διαταγές του αφέντη του. Θα δώσουν κι έξτρα κέρμα για να τον βγάλει από το κλουβί του και να τον ταΐσει αίμα. Αίμα θέλει ο λαός.

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο χτίζει ένα λαμπερό, αριστοτεχνικό film noir για να πει αυτό που πραγματικά θέλει: ένα θρίλερ τεράτων, μόνο που το τέρας είναι ο άνθρωπος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

spring blossom 16 printemps 607

16 Φορές Ανοιξη (Seize Printemps) της Σουζάν Λεντόν

Η ιστορία μιας έφηβης, της 16χρονης Σουζάν, μαθήτριας, που ζει ζωή χαρισάμενη στο όμορφο διαμέρισμά της στη γοητευτική γειτονιά του Παρισιού με τους γεμάτους κατανόηση, χιούμορ και τρυφερότητα γονείς της, κι όμως νιώθει ennui. Γι' αυτό κι ερωτεύεται, τρανταχτά, για πρώτη φορά, τον 35χρονο ηθοποιό που κάθε μέρα βλέπει να κάνει πρόβες σ' ένα θέατρο, στη διαδρομή της από το σχολείο στο σπίτι.

To σκηνοθετικό ντεμπούτο της 20χρονης Σουζάν Λεντόν, κόρης του Βενσάν, σε μια ταινία ακαταμάχητης και μαζί εκνευριστικής αθωότητας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

The Waiter 607 2

Ο Σερβιτόρος (The Waiter) του Στηβ Κρικρή

O Ρένος είναι ένας 40χρονος σερβιτόρος – επαγγελματίας, αφοσιωμένος, σχολαστικός. «Σερβίρω» σημαίνει προσφέρω υπηρεσία κι όλη η ζωή του μοιάζει ακριβώς αυτό. Με προσοχή στη λεπτομέρεια, προσφέρει σχολαστική υπηρεσία – στους πελάτες του (ακόμα κι από τον τρόπο που τακτοποιεί την παραγγελία στο δίσκο), στα φυτά του (το διαμέρισμά του στους Αμπελόκηπους είναι μία ζούγκλα από φυτά εσωτερικού χώρου), στα ρούχα του (ξέρει τι πρέπει να κάνει πριν το σιδέρωμα «για να μη χαθεί η τσάκιση στο παντελόνι»). Από τη στιγμή που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί, η ρουτίνα του είναι δεδομένη, η ζωή του είναι σε τάξη. Μοναδική του διέξοδος η ζωγραφική (σκιτσάρει τα φύλλα των φυτών του για να χαλαρώνει) και η συλλογή άχρηστων trivia για τη ζωή και τον κόσμο. Οταν όμως άθελά του γίνεται μάρτυρας ενός εγκλήματος, όλα ανατρέπονται. Κι εκείνος πρέπει να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην ασφάλεια της μοναξιάς του ή θα πάψει να υπηρετεί τους άλλους και θα τολμήσει να αλλάξει ζωή.

To ντεμπούτο του Στηβ Κρικρή, ένα αξιοπρόσεχτο νεο-νουάρ στην «κρυμμένη», μοναχική Αθήνα του σήμερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

There Will Be Blood 607

Θα Χυθεί Αίμα (There Will Be Blood) του Πολ Τόμας Αντερσον

Στην ανατολή του 20ου αιώνα, ένας επιχειρηματίας μαθαίνει ότι σε ένα μικρό χωριό στις δυτικές πολιτείες αναβλύζουν τόνοι πετρελαίου. Μαζί με τον γιο του, μετακομίζουν σε αυτό το χωριό, που έχει σαν κέντρο της ζωής των κατοίκων την εκκλησία του χαρισματικού ιεροκήρυκα Ίλαϊ Σάντεϊ. Αμέσως αποκτούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της, γεμάτης πετρέλαιο, γης ενός οικογενειακού ράντσου, στήνουν την επιχείρησή τους και γίνονται μεγιστάνες. Το χωριό μετατρέπεται σε βιομηχανική πόλη και όλοι πλουτίζουν χάρη στην πετρελαιοπηγή. Ταυτόχρονα όμως, οι συγκρούσεις μεταξύ τους κλιμακώνονται και οι ανθρώπινες σχέσεις καταστρέφονται από την απληστία, τη διαφθορά και το ψέμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.