Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Αλέξης Ζορμπάς του Μιχάλη Κακογιάννη

Ενας άγγλος συγγραφέας, ο Μπάζιλ, καταφτάνει σ’ ένα μικρό χωριό της Κρήτης με απώτερο σκοπό να ανοίξει και να ξαναλειτουργήσει τα από πολλών ετών εγκαταλειμμένα ορυχεία λιγνίτη που κληρονόμησε από τον Έλληνα πατέρα του. Σαλπάροντας από τον Πειραιά για την Κρήτη, γνωρίζεται πάνω στο πλοίο με έναν ζωηρό και πληθωρικό τύπο, τον Αλέξη Ζορμπά, τον οποίον προσλαμβάνει ως οδηγό αλλά και ως επιστάτη για τα ορυχεία. Οι εργασίες ξεκινούν κάτω από δύσκολες συνθήκες και οδηγούν στην πλήρη αποτυχία και την καταστροφή, ενώ ο δεσμός του Μπάζιλ με μια όμορφη χήρα καταλήγει σε τραγωδία –με τη σφαγή της χήρας απ’ τους χωριάτες για λόγους τιμής. Παρά ταύτα, ο Μπάζιλ ανακαλύπτει, μέσω του Αλέξη Ζορμπά, το βαθύτερο νόημα της ζωής καθώς και τη μοναδική συμπεριφορά των νεοελλήνων. Η υπερπαραγωγή του Μιχάλη Κακογιάννη, βασισμένη στο αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη, με τη σαρωτική ερμηνεία του Αντονι Κουίν, τα σκηνικά του Βασίλη Φωτόπουλου, η φωτογραφία του Γουόλτερ Λάσαλι, η Λίλα Κέντροβα ως Μαντάμ Ορτάνς, η αξέχαστη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Τρία Οσκαρ και παγκόσμια επιτυχία.

Η ταινία προβάλλεται στο OPEN στις 23.15


Το Αυτό Κεφάλαιο 2 του Αντι Μουσιέτι

Η ταινία μας μεταφέρει 27 χρόνια μετά από την πρώτη συνάντηση των μελών του Κλαμπ των Χαμένων με τον σατανικό κλόουν Πένιγουαϊζ, με τον καθένα από αυτούς, πλην του Μάικ, να έχουν φύγει από το Ντέρι και να ζουν την δική τους «επιτυχημένη» ζωή, έχοντας ξεχάσει όλα όσα συνέβησαν εκείνο το δραματικό καλοκαίρι του ’89. Αλλά ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα θα τους μαζέψει όλους μαζί πίσω σε αυτή την πόλη για να έρθουν αντιμέτωποι ξανά με τα τραύματα που έχουν καταχωνιάσει βαθιά μέσα τους. Εχοντας ήδη κερδίσει το μισό στοίχημα μιας σχεδόν αδύνατης κινηματογραφικής διασκευής με το επιτυχημένο πρώτο μέρος του «Αυτό», ο Αντι Μουσιέτι τα δίνει εδώ όλα, σε μια «μεγάλη» ταινία, τόσο σε διάρκεια όσο και σε συναισθηματικό αντίκτυπο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για «Το Αυτό Κεφάλαιο 2».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.55 στο Nova Cinema 3 HD.


Χαμός στην Τσαϊνατάουν του Τζον Κάρπεντερ

Οταν η μνηστή του φίλου του απάγεται, ένας οδηγός φορτηγού μπλέκει σε έναν κόσμο γεμάτο υπερφυσικά όντα και σκοτεινά πνεύματα στην Τσάιναταουν του Σαν Φρανσίσκο και έρχεται αντιμέτωπος με τον σατανικό μάγο που ελέγχει την περιοχή. Μια από τις κλασσικότερες περιπέτειες φαντασίας σε σκηνοθεσία του Τζον Κάρπεντερ και πρωταγωνιστές τους Κερτ Ράσελ, Κιμ Κατράλ και Ντένις Νταν.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1 HD.


Διονύσιος Σολωμός: Κλείσε την ψυχή σου στην Ελλάδα του Σταμάτη Τσαρουχά

Την Τετάρτη 24/3 στις 22.00 έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή το ντοκιμαντέρ «Διονύσιος Σολωμός: Κλείσε την ψυχή σου στην Ελλάδα» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Τσαρουχά. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προσπάθεια του Έλληνα ποιητή να μεταφέρει στους μορφωμένους Ευρωπαίους της εποχής τα δίκαια αιτήματα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το αφιέρωμα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στο Cosmote History.

Προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote History.


Eκπτωτοι Άγγελοι του Γουονγκ Καρ-γουάι

Ο δημιουργός από το Χονγκ Κονγκ έχει γίνει, με τα χρόνια, ταυτόσημος με τη συναισθηματική φόρτιση, την εικαστική έμπνευση, έναν γενναιόδωρο ρομαντισμό που δεν αφήνει τη ζωή να τον υπονομεύσει. Ενα μίνι-αφιέρωμα στις παλιότερες, εξαιρετικά αγαπημένες ταινίες του έχει ετοιμάσει γι’ αυτή την άνοιξη το Cinobo, με πέντε τίτλους σε αποκλειστική διανομή. Αρχή κάνει, από τις 22 Μαρτίου, το «Chungking Express» κι ακολουθούν τα «Έκπτωτοι Άγγελοι» (24 Μαρτίου), «Ευτυχισμένοι Μαζί» (26 Μαρτίου), «Ερωτική Επιθυμία» και «2046». Ιδανικό «δώρο» για τα βράδια στο σπίτι.

Το «Eκπτωτοι Άγγελοι» προβάλλεται, ως μέρος του αφιερώματος στον Γουονγκ Καρ-γουάι, στο Cinobo.


Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ο «Απόστρατος» αφηγείται την ιστορία ενός τριαντάρη επιχειρηματία στα όρια της χρεοκοπίας, ο οποίος μετακομίζει στου Παπάγου, στη μονοκατοικία του παππού του, απόστρατου αξιωματικού που δεν ζει πια. Καθώς εγκλιματίζεται στο νέο σπίτι, συναντά παλιούς παιδικούς φίλους και γνωρίζει έναν ηλικιωμένο γείτονα. Μαθαίνοντας για τη φιλία του δεξιού, συντηρητικού παππού του με τον αριστερό, φτωχό συναγωνιστή του, αρχίζει να συνειδητοποιεί πολλά πράγματα, όχι μόνο για το παρελθόν της χώρας του αλλά και για το παρελθόν της οικογένειάς του και εν τέλει για τον ίδιο του τον εαυτό. Η έξοδος του «Απόστρατου» πέρσι τον Φεβρουάριο διακόπηκε απότομα λόγω της πανδημίας και συνεχίστηκε και το καλοκαίρι σε θερινές προβολές. Τώρα, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή επιστρέφει σε online προβολές για όλον τον κόσμο από τις 19 μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για τον «Απόστρατο».

Ο «Απόστρατος» προβάλλεται μέσω της Viva.gr


Zack Snyder’s Justice League του Ζακ Σνάιντερ

Αποφασισμένος να μην αφήσει την υπέρτατη θυσία του Σούπερμαν να πάει χαμένη, ο Μπρους Γουέιν στρατολογεί μια ομάδα για να προστατέψει τον κόσμο από μια επικείμενη απειλή. Μα ο εχθρός αποδεικνύεται πιο ισχυρός από όσο φανταζόταν. Επιτέλους μετά από χρόνια με εκστρατείες φανς για να πείσουν την Warner να την κυκλοφορήσει και μια τεράστια υποστήριξη μέσω των social media του καστ αλλά και του ίδιου του Ζακ Σνάιντερ, η ταινία «Justice League: The Snyder Cut» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις οθόνες μας ως μια τετράωρη επική ταινία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Zack Snyder’s Justice League».

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσα από την on demand υπηρεσία Movies Club. Οι συνδρομητές της COSMOTE TV έχουν τη δυνατότητα με €2,60 ή €3,50 να την ενοικιάσουν σε ποιότητα SD ή HD, αντίστοιχα.


Μα Φυσικά και Νοιάζομαι του Τζέι Μπλέικσον

H Μαρλα Γκρέισον μαζί με τη σύντροφό της στη ζωή και τη δουλειά, Φραν, έχουν στήσει μια καλοκουρδισμένη απάτη: Με την βοήθεια μιας γιατρού που κάτι έχει καταλάβει λάθος στον ιπποκράτειο όρκο κι ενός ανιδεου, ευκολόπιστου δικαστη, βάζουν στόχο ηλικιωμένους με σημαντική περιουσία, αλλά δίχως οικογένεια, τους ανακυρήσουν ανίκανους να φροντίσουν τον εαυτό τους και η Μάρλα γίνεται η νόμιμη προστάτης τους και διαχειριστής της περιουσίας τους. Οταν όμως ανακαλύψουν ένα αληθινό λαυράκι, την Τζέιν Πίτερσον, το σχέδιό τους θα πέσει σε έναν απροσδόκητο σκόπελο. Η καλοκάγαθη ηλικιωμένη κυρία δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως και ο μηχανισμός της απάτης τους θα κινδυνεύσει να τιναχθεί στον αέρα. Αν η Μάρλα και η Φραν κατορθώσουν να βγουν ζωντανές. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς