Συνήθως οι ταινίες με ευφυείς απατεώνες, με ρώσους μαφιόζους και μερικούς αναγκαστικούς φόνους είναι τόσο υπερβολικές που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι θα μπορουσαν να συμβούν στον μικρόκοσμό σου. Ομως η ιδέα της απάτης που έχει σκεφτεί κι ενορχηστρώσει η ηρωίδα του «Μα Φυσικά και Νοιάζομαι» είναι ανατριχιαστικά πιστευτή κάτι που κάνει εξαρχής την ιδέα της ταινίας να λειτουργεί με έναν υπόγεια ανατριχιαστικό τρόπο.

I Care A Lot 424

Η Πάικ περπατώντας με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες της και με ένα κούρεμα που μοιάζει να έχει κοπεί με σπαθί σαμουράι, είναι η Μαρλα Γκρέισον μια γυναίκα που μαζί με τη σύντροφό της στη ζωή και τη δουλειά, Φραν, έχουν στήσει μια καλοκουρδισμένη απάτη. Με την βοήθεια μιας γιατρού που κάτι έχει καταλάβει λάθος στον ιπποκράτειο όρκο κι ενός ανιδεου, ευκολόπιστου δικαστη, βάζουν στόχο ηλικιωμένους με σημαντική περιουσία, αλλά δίχως οικογένεια, τους ανακυρήσουν ανίκανους να φροντίσουν τον εαυτό τους και η Μάρλα γίνεται η νόμιμη προστάτης τους και διαχειριστής της περιουσίας τους. Οταν όμως ανακαλύψουν ένα αληθινό λαυράκι, την Τζέιν Πίτερσον, το σχέδιό τους θα πέσει σε έναν απροσδόκητο σκόπελο. Η καλοκάγαθη ηλικιωμένη κυρία δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως και ο μηχανισμός της απάτης τους θα κινδυνεύσει να τιναχθεί στον αέρα. Αν η Μάρλα και η Φραν κατορθώσουν να βγουν ζωντανές.

I Care A Lot 424

Με μια κεντρική ιδέα που είναι βασισμένη σε μια αληθινή απάτη, αλλά με ένα σενάριο που την μεταμορφώνει σε κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό, το φιλμ του Τζέι Μπλέικσον (The Disappearance of Alice Creed), χτίζει μια αληθινά απολαυστική μαύρη κωμωδία, που λειτουργεί εξίσου καλά ως θρίλερ όσο και ως μια δηλητηριώδης ματιά πάνω στην αμερικανική επιχειρηματικότητα και το όνειρο της επιτυχίας.

I Care A Lot 424

Κυνικό κι αστείο, γεμάτο μικρές ή μεγαλύτερες εκπλήξεις και με ένα καστ που απολαμβάνει να υποδύεται μερικούς πραγματικά κακούς κι ανήθικους ανθρώπους, το «Μα Φυσικά και Νοιάζομαι» δεν περιέχει ούτε μια βαρετή στιγμή και ως μπόνους σου επιτρέπει, αν θέλεις, να αναλογιστείς πάνω σε μερικά ηθικά ζητήματα με τα οποία δεν θα περίμενες να έρθεις αντιμέτωπος σε ένα φιλμ σαν αυτό