Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 2 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 2 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Cold War 607

Ψυχρός Πόλεμος (Cold War) του Πάβελ Παβλικόφσκι

Στη μεταπολεμική Πολωνία, η Ζούλα επιλέγεται για τη φωνή της σε μια χορωδία παραδοσιακής μουσικής που γρήγορα θα γίνει όργανο για την διάδοση των ιδανικών του κομμουνισμού. Εκεί θα γνωρίσει τον Βίκτορ, έναν μποέμ πιανίστα που την ξεχωρίζει αμέσως για το ταλέντο και το ταμπεραμέντο της και θα τον ερωτευτεί παράφορα. Το ίδιο κι αυτός. Οχι όμως τόσο ώστε να την πάρει μαζί του, όταν σχεδιάζει να φύγει για το Παρίσι και να γίνει μέλος μιας παρέας ποιητών και καλλιτεχνών. Η Ζούλα θα τον ακολουθήσει και θα προσπαθήσει να ζήσει μαζί του το όνειρο μια άλλης ζωής, μέχρι που πρώτη αυτή μετά από χρόνια θα επιστρέψει στην Πολωνία, χωρίς τον Βίκτορ, σε μια αλληλουχία διαδρομών μέσα και έξω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα που θα σημαδευτούν ανεξίτηλα από το παράδοξο της σχέσης τους - μια σχέση παράφορου πάθους, ζήλειας, περιφρόνησης και ψυχρότητας.

Επιστρέφοντας στο ασπρόμαυρο τετράγωνο κάδρο της «Ida», ο Πάβελ Παβλικόφσκι μεταφέρει το βάρος του «Ψυχρού Πολέμου» σε μια ερωτική ιστορία που αντηχεί σαν ένα μελαγχολικό τραγούδι. Ακόμη και όταν χάνει στροφές, δεν μπορείς να σταματήσεις να ακούς. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών για μια σπαρακτική ιστορία αγάπης που διατρέχει τη σύγχρονη ιστορία της Πολωνίας. Επίσημη υποβολή της Πολωνίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Nocturnal Animals 607

Νυκτόβια Πλάσματα (Nocturnal Animals) του Τομ Φορντ

Η ιστορία παρακολουθεί τη Σούζαν, μια ατμοσφαιρική κοκκινομάλλα γυναίκα, γκαλερίστα, μοναχική, επιτυχημένη στη δουλειά της, αποτυχημένη σ’ έναν ψυχρό κι αδιέξοδο γάμο. Η Σούζαν αρχίζει να διαβάζει τις νύχτες, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί, το χειρόγραφο που της έστειλε ο πρώην άντρας της, συγγραφέας, το οποίο και της αφιερώνει. Είναι μια ανελέητη ιστορία τρόμου, βίας και απώλειας, στο γεμάτο machismo Τέξας, εκεί όπου το έγκλημα και η τιμωρία αλλάζει αντρικά χέρια.

Ο Τομ Φορντ επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη μετά το «A Single Man», με μια ταινία - για την ακρίβεια δύο - φτιαγμένες από νύχτα, τρόμο, στιλ, επιθυμία και μελαγχολία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.40 στο Star

Black Panther 607

Black Panther του Ράιαν Κούγκλερ

Ο Black Panther της Marvel Studios ακολουθεί τον T'Challa, που μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους- επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T’Challa-βασιλιά -και Μαύρου Πάνθηρα- δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρo τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του.

Η πλέον επιτυχημένη εμπορικά και καλλιτεχνικά ταινία της Marvel, με τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν στο ρόλο του Μαύρου Πάνθηρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

zack snyder justice league 607

Zack Snyder’s Justice League του Ζακ Σνάιντερ

Αποφασισμένος να μην αφήσει την υπέρτατη θυσία του Σούπερμαν να πάει χαμένη, ο Μπρους Γουέιν στρατολογεί μια ομάδα για να προστατέψει τον κόσμο από μια επικείμενη απειλή. Μα ο εχθρός αποδεικνύεται πιο ισχυρός από όσο φανταζόταν. Επιτέλους μετά από χρόνια με εκστρατείες φανς για να πείσουν την Warner να την κυκλοφορήσει και μια τεράστια υποστήριξη μέσω των social media του καστ αλλά και του ίδιου του Ζακ Σνάιντερ, η ταινία «Justice League: The Snyder Cut» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις οθόνες μας ως μια τετράωρη επική ταινία.

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Justice League», ο Ζακ Σνάιντερ παραδίδει τη δική του (αρχική) εκδοχή για την ταινία που ενώνει τους υπερήρωες της DC. Επικό, συγκινητικό, ημιτελές, άξιο να δημιουργήσει συζητήσεις. Καλύτερο από την ταινία του Τζος Γουίντον. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand στην πλατφόρμα EON της Nova

Midsommar 607

Μεσοκαλόκαιρο (Midsommar) του Αρι Αστερ

Η Ντάνι (Φλόρενς Πιού) και ο Κρίστιαν (Τζάκ Ρέινορ) είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση. Ομως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που ταράζει την Ντάνι, το πένθος τους φέρνει πάλι κοντά και η Ντάνι αυτοπροσκαλείται σε ένα ταξίδι του Ντάνι με τους φίλους του σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό. Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος.

Ο Αρι Αστερ («Η Διαδοχή») κατασκευάζει μια ακόμα ταινία τρόμου που πολλοί θα πάρουν απόλυτα σοβαρά, μα που την ίδια στιγμή μοιάζει να τρολάρει τους τρομαγμενους θεατές της με μια σειρά από κλεισίματα ματιού κι ένα χιούμορ που θα ταίριαζε περισσότερο σε ένα ανίερο φιλμ των Μόντι Πάιθον. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

digger 607

Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, ένας άνδρας αντιστέκεται σθεναρά στην επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή. Η άφιξη του αποξενωμένου γιου του μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του και η διεκδίκηση του μέρους του κτήματος που αναλογεί στον τελευταίο από την κληρονομιά, δεν θα αργήσουν να φέρουν τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Το πολυβραβευμένο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη, είναι μια δυνατή, μεστή ταινία που σκάβει σε βάθος στην ιστορία, τους χαρακτήρες και αποκαλύπτει μια μεγαλύτερη εικόνα που σε αφορά και σε ενδιαφέρει. 10 βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Tragedy of Macbeth

The Tragedy of Macbeth του Τζόελ Κοέν

Ο Τζόελ Κοέν, λοιπόν, παρουσιάζει τον δικό του Μάκβεθ, την τραγωδία του, τόσο... τραγική που προσθέτει τη λέξη και στον τίτλο. Ο ήρωάς του, ο δεινός πολεμιστής κι έντιμος υποτελής του βασιλιά του, μεταμορφώνεται, με τη βοήθεια της Λαίδης του, σε αχόρταγο λάτρη της εξουσίας που, για να την εξασφαλίσει, σκορπίζει το θάνατο στους ανθρώπους που τίμησε και, τελικά, στον εαυτό του. Το κεντρικό ζευγάρι της ιστορίας είναι, εδώ, αρκετά πιο ανθρώπινο: φιλόδοξοι, εκείνος αρχικά κατακεραυνωμένος από τύψεις, εκείνη γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπό της που θέλει να δει να φτάνει ψηλά. Ενα ζευγάρι δολοπλόκο, φονικό, αλλά, ταυτόχρονα, μονιασμένο, συντροφικό. Ο Κοέν δεν θέλει να χτίσει σύμβολα - θέλει να μιλήσει (και) για τα απανταχού καταστροφικά power couples, στις υψηλότερες βαθμίδες της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, που τρεφόμενα από την αλαζονεία τους πνίγουν την κοινωνία τους στο ζόφο.

Η πρώτη solo ταινία του Τζόελ Κοέν, η νέα διασκευή του Μάκβεθ του Σέξπιρ, είναι μια ταινία απόλυτα πρωτότυπη και, μαζί, απόλυτα συνυφασμένη με το θρύλο, αλλά και με το «κοενικό» σύμπαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται ήδη σε streaming στο AppleTV+

Petite Maman

Μικρή Μαμά (Petite Maman) της Σελίν Σιαμά

Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν…

H νέα ταινία της Σελίν Σιαμά μετά το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται», ένα καθηλωτικό παραμύθι για την απώλεια και την αναγέννηση, για μαμάδες και κόρες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς