Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Good Time 607

Good Time των Μπεν Σάφντι, Τζος Σάφντι

Μετά από μία πρόχειρα στημένη ληστεία που πάει στραβά, ο απεγνωσμένος και έτοιμος για όλα Κόνι, έχει ελάχιστο χρόνο για να σώσει τον αδελφό του, Νικ από τη φυλακή. Μέσα μία νύχτα ποτισμένη με αδρεναλίνη, ο παράτολμος Κόνι κατρακυλά χωρίς τέλος σε πράξεις βίας και πανικού με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης. Ο χρόνος μετράει σε βάρος του αδελφού του, αλλά και του ίδιου, καθώς οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή.

Το εκρηκτικό φιλμ των αδελφών Σάφντι με την ερμηνεία - έκπληξη του Ρόμπερτ Πάτινσον. Επίσημη συμμετοχή στο 70ο Φεστιβάλ Καννών και με τη συμμετοχή στην παραγωγή των Τέρι Ντούγκας και Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

kingdom of heaven

Το Bασίλειο Tων Oυρανών (Kingdom Οf Heaven) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Έτος: 2005. 1184 μ.Χ. Στην Ιερουσαλήμ, οι Χριστιανοί βιώνουν μια επισφαλή συνύπαρξη με τους πολυπληθέστερους Άραβες, ενώ η ιερή πόλη διοικείται από τον ασθενικό βασιλιά Βαλδουίνο και τους συμβούλους του. Πολύ μακριά από κει, σ' ένα χωριό της Γαλλίας, ζει ένας νεαρός σιδηρουργός ονόματι Μπάλιαν που έχει μόλις χάσει την αγαπημένη του γυναίκα, ενώ κινδυνεύει να χάσει και την πίστη του. Στο μεταξύ, ο ιππότης Γοδεφρείγος του Ιμπελέν επιστρέφει στην πατρίδα του ώστε να στρατολογήσει νέους μαχητές και να ηγηθεί μιας σταυροφορίας για την υπεράσπιση των Αγίων Τόπων από τα μουσουλμανικά στρατεύματα του Άραβα ηγέτη Σαλαντίν. Ταυτόχρονα, ο γαλαζοαίματος ιππότης αναζητεί και τον νόθο γιο του, που, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι άλλος από τον Μπάλιαν.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Σκάι

Before Sunrise 607

Πριν το Ξημέρωμα (Before Sunrise), του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Οταν είσαι είκοσι και βρίσκεσαι ένα βράδυ του Ιουλίου στη Βιέννη δεν έχεις χρήματα για να μείνεις κάπου το βράδυ και ο πρώτος άνθρωπος που θα γνωρίσεις μέσα σε ένα τρένο και θα σε γοητεύσει είναι διατεθειμένος να περάσει τη νύχτα μαζί σου. Μαζί θα περιηγηθείτε σε μια άγνωστη πόλη, θα μάθετε ο ένας τον άλλον καλύτερα και θα μιλήσετε για τα πάντα: από την αρχιτεκτονική μέχρι το σεξ και από την μετενσάρκωση μέχρι τη μαγεία του να μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον άλλον. Και μετά θα χωρίσετε. Ο καθένας θα ακολουθήσει τη διαδρομή του, χωρίς να ξέρει αν θα επιστρέψει στο ραντεβού που δώσατε για να συναντηθείτε στο ίδιο μέρος έξι μήνες αργότερα αργότερα, παίζοντας με την πιθανότητα να έχετε μόλις αποχαιρετήσει τον έρωτα της ζωής σας. Οταν είσαι είκοσι, το καλοκαίρι είναι πάντα μια απέραντη πιθανότητα. Διαβάστε περισσότερα

Η ταινία προβάλλεται στις 20.15 στο Nova Cinema 2

the green knight

Ο Πράσινος Ιππότης (The Green Knight) του Ντέιβιντ Λόουερι

Ο Σερ Γκογουέιν (Ντεβ Πατέλ), ο απερίσκεπτος και πεισματάρης ανιψιός του βασιλιά Αρθούρου ξεκινά ένα τολμηρό ταξίδι για να συναντήσει τον διαβόητο Πράσινο Ιππότη, που βάζει σε δοκιμασίες τη γενναιότητα των αντρών. Στο διάβα του, θα αναμετρηθεί με φαντάσματα, γίγαντες, κλέφτες και δολοπλόκους σε ένα βαθύτερο ταξίδι αυτογνωσίας με σκοπό να αποδείξει την αξία του στα μάτια της οικογένειας. Αποστολή του να πληρώσει το τίμημα ενός παράτολμου παζαριού: να παραδώσει το κεφάλι του έναν χρόνο μετά τον αποκεφαλισμό του μυστηριώδη Πράσινου Ιππότη.

Περισσότερο «παράξενο» παρά απολαυστικό, το παραμύθι του Ντέιβιντ Λόουερι, βασισμένο σε ένα ποίημα του 14ου αιώνα εντυπωσιάζει για τους λάθους λόγους, καταλήγοντας μια χαμένη ευκαιρία για ένα πραγματικά μοντέρνο ξαναδιάβασμα πάνω σε πανάρχαιους, πάντα επίκαιρους μύθους για τη ζωή, τον ηρωισμό, τον έρωτα και την οικολογία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

pearl button 607

Το Μαργαριταρένιο Κουμπί (The Pearl Button) του Πατρίσιο Γκουζμάν

Στην τεράστια ακτογραμμή της Χιλής συναντά κανείς ηφαίστεια, βουνά και παγετώνες. Μέσα στο νερό βρίσκονται παγιδευμένες οι φωνές των ντόπιων ιθαγενών από περασμένους αιώνες, των ναυτικών που κατέφθασαν από την Αγγλία, μα και των πολιτικών κρατουμένων των σύγχρονων καθεστώτων. Και δύο κουμπιά που αναζητούν απεγνωσμένα να πουν την ιστορία τους...

O εμβληματικός ντοκιμαντερίστας Πατρίσιο Γκουζμάν σε μια ωδή για το νερό και όσα το ενώνουν με την τραγική μνήμη της Χιλής σε ένα συναρπαστικό και υποβλητικό ντοκιμαντέρ που κέρδισε την Αργυρή Αρκτο Σεναρίου και το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

spaceboy

Spaceboy του Ολιβιέ Παϊρού

Εχοντας μόλις μετακομίσει σε μια καινούργια πόλη, ο Jim, ένα χαρισματικό 11χρονο αγόρι, παίρνει μέρος σε έναν επιστημονικό διαγωνισμό μαζί με τη συμμαθήτριά του την Emma, την οποία πείθει να φτιάξουν ένα πραγματικό αερόστατο. Στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει το όνειρο του πατέρα του για ένα ταξίδι στο διάστημα, ο Jim θα παρασύρει την Emma σε μια περιπέτεια που θα τους φέρει πολύ κοντά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Sami Joe and I

Sami Joe and I (Sami, Joe und ich) της Καρίν Χέμπερλαϊν

Η Σαμί, ο Τζο και η Λεϊλά είναι έτοιμοι για το πιο «μεγάλο» καλοκαίρι της ζωής τους. Το σχολείο έχει μόλις τελειώσει και η ζωή είναι γεμάτη πιθανότητες. Αυτό που θα έρθει όμως θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που περιμένουν τα τρία παιδιά. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Ζυρίχης, συμμετοχές σε πολλά φεστιβάλ νεανικού κινηματογράφου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς