Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ 607

«Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ - Μέρος Α» (1977) του Φράνκο Τζεφιρέλι

Είναι αδύνατον να έρθει το Πάσχα, χωρίς να παρακολουθήσεις για χιλιοστή φορά το έπος του Τζεφιρέλι σε καθημερινές προβολές. Η μίνι σειρά με το καστ που θα ζήλευαν ο Γούντι Αλεν κι ο Ρόμπερτ Αλτμαν μαζί, έχει λάβει διαστάσεις σχεδόν «Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης» στην Ελλάδα, με την υποχρεωτική προβολή της κάθε Μεγάλη Εβδομάδα (φέτος επίσης) να έχει σώσει άπειρους από εμάς στα σχολικά χρόνια. Τότε που το να παρακολουθήσουμε μια καλογυρισμένη ταινία για έναν θαυματουργό ήρωα ήταν απείρως προτιμότερο από το να ανοίξουμε και να διαβάσουμε ένα κακογραμμένο σχολικό βιβλίο. Η εικόνα του Ρόμπερτ Πάουελ έχει καθορίσει το ίματζ του Χριστού σε απόλυτο βαθμό και η ιταλοβρετανική συμπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι έχει γίνει πιο Κανόνας κι από την ίδια την Καινή Διαθήκη. Διαβάστε τα recaps/κριτικές του Flix.

Το πρώτο μέρος απόψε στις 21.00 στον ΑΝΤ1

Noah 607

«Νώε» (Noah, 2014) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Νώε, εμπνευσμένος από τη Βιβλική φιγούρα του Ράσελ Κρόου κι από το σκοτεινό μυαλό του Ντάρεν Αρονόφσκι, βασανίζεται από οράματα που περιγράφουν την καταστροφή του Κόσμου και προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του από μια επερχόμενη καταστροφική πλημμύρα. Διαβάστε την κριτική του Flix.

Προβάλλεται απόψε στις 21.00 στο Open

Romeo + Juliet 607

«Romeo + Juliet» (1996) του Μπαζ Λούρμαν

Σε μια από τις πιο ποπ μεταφορές του μεγαλύτερου love story όλων των εποχών, ο Μπαζ Λούρμαν («Moulin Rouge»), αφηγείται την ιστορία των Μοντέγων και των Καπουλέτων σαν μια προαιώνια πάλη συμμοριών που στο κέντρο της θα γεννηθεί και θα πεθάνει ο έρωτας του Ρωμαίου (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) και της Ιουλιέτας (Κλερ Ντέινς). Ξέφρενο, θορυβώδες, παθιασμένο, φτιαγμένο για την generation X αλλά και όλες τις γενιές που θα την ακολουθούσαν, η παραισθησιογόνα διασκευή του Λούρμαν υπό τους ήχους ενός σύγχρονου ανεκτίμητου soundtrack (από τους Garbage και τους Radiohead μέχρι τους The Cardigans και τον Prince) ραγίζει ακόμη και την πιο σκληρή καρδιά, μνημείο της διαχρονικότητας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Διαβάστε περισσότερα στο Flix.gr

Προβάλλεται απόψε στις 21.30 στο Novastars

The Hurt Locker 607

«The Hurt Locker» (2008) της Κάθριν Μπίγκελοου

Πριν από λίγες ώρες, η Κλόι Ζάο με το «Nomadland» έγινε η 2η μόλις γυναίκα που κερδίζει Οσκαρ Σκηνοθεσίας. Ξέρετε ποια είναι η πρώτη; Εχετε δει την ταινία της; Ευκαιρία!

Η Κάθριν Μπίγκελοου με το «The Hurt Locker» έκλεψε το αγαλματάκι από τον Τζέιμς Κάμερον (που κατέβαινε εκείνη τη χρονιά ως «king of the world» με το «Avatar») κι έγραψε Ιστορία κερδίζοντας 6 βραβεία Οσκαρ (ανάμεσα στα οποία κι αυτά της Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας).

Βαγδάτη, μια πόλη-παγίδα γεμάτη από βόμβες και ανθρώπους καμικάζι που θυσιάζουν τη ζωή τους. Ο λοχίας Σάνμπορν, ένας πρώην καταδρομέας, και ο λοχίας Έλτριτζ, ένας νέος που φιλοσοφεί τη ζωή, έχουν μόνο 38 μέρες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους ως ομάδα εξουδετέρωσης βομβών. Αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον καινούργιο αρχηγό της ομάδας, Γουίλιαμ Τζέιμς, ο οποίος εφαρμόζει περίεργες τεχνικές και δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι με τον θάνατο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX

Rider 607

«Καλπάζοντας με το Ονειρο» (The Rider, 2018) της Κλόι Ζάο

Μιλώντας για τον πρόσφατο οσκαρικό θρίαμβο της Ζάο, θέλετε να τη γνωρίσετε καλύτερα; Τρία χρόνια πριν το «Nomadland» η Κλόι Ζάο μάς είχε χαρίσει ένα ακόμα διαμάντι. Το «Rider» ήταν τo μεγάλο βραβείο στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, η Χρυσή Αθηνά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ένα αποκαλύπτικό ταξίδι στη μεγάλη Americana της ανθρώπινης ψυχής. Διαβάτε την κριτική του Flix εδώ και μην το χάσετε!

Aλλοτε ανερχόμενο αστέρι στις αρένες του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Μπράντι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Μπράντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του.Τόσο μελαγχολική όσο ένα θλιμμένο τραγούδι γύρω από μια φωτιά τη νύχτα στην ερημιά, τόσο όμορφη και τόσο ανοιχτή όσο ένας γεμάτος αστέρια ουρανός, η ταινία της Κλόι Ζάο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια σπουδαία ταινία γεμάτη αγάπη και συμπόνοια για τις ζωές των ανθρώπων που δεν θα καταγράψει ποτέ η επίσημη αμερικάνικη ιστορία.

Διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Cinobo

Don't Think Twice 607

«Don't Think Twice» (2016) του Mάικ Μπιρμπίλια

Γνωρίστε τους «The Commune»: μία θεατρική ομάδα κωμωδίας αυτοσχεδιασμού. Μία παρέα φίλων που γνωρίστηκαν στα νιάτα τους και εδώ και δύο δεκαετίες συνεχίζουν να κυνηγούν το όνειρό τους. Να γίνουν μεγάλοι κωμικοί. Να αναγνωριστούν. Να τους επιλέξει ο θίασος του Weekend Live (φυσικά η ταινία εννοεί το «Saturday Night Live», αλλά μάλλον δεν είχαν το δικαίωμα να το αναφέρουν ξεκάθαρα) Ομως ακόμα, όλοι πλησιάζουν ή μόλις πέρασαν τα 40 τους χρόνια, αυτό δεν έχει συμβεί. Κάθε εβδομάδα απλώς ανεβαίνουν στην ερασιτεχνική σκηνή ενός παρακμιακού νεοϋορκέζικου θέατρου και στήνουν improv shows με το κοινό. Κι αυτό στα διαλείμματα των «κανονικών» τους δουλειών: κούριερ, σερβιτόρα, άνεργη copywriter, υπάλληλος σουπερ μάρκετ, κομίστας με writer's block. Η παρέα μοιράζεται ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη και ζει με μία αέναη φοιτητική ελαφρότητα. Δύο από αυτούς είναι αξιοζήλευτο ζευγάρι, άλλος κουβαλά το βάρος ότι ο πατέρας του τον θεωρεί αποτυχία, κάποιοι αναγκάζονται να δανείζονται από τους γονείς τους. Οταν όντως το Weekend Live έρθει στο σόου τους και επιλέξει έναν από αυτούς στο καστ του, οι ισορροπίες της ομάδας δοκιμάζονται κι όλοι περνούν την (καθυστερημένη) κρίση ηλικίας. Η πιάτσα, η ζωή, ο «ενήλικος» κόσμος τους έχουν κρίνει και τους έχουν βρει αποτυχημένους. Οι ίδιοι τι κάνουν για αυτό;

Η πικρή και ανθρώπινη και γλυκιά και καυστική και τρυφερή δραμεντί του Mάικ Μπιρμπίλια ξεπερνά τα όριά της: δεν είναι απλώς ένα ερωτικό γράμμα στην stand-up κωμωδία αυτοσχεδιασμού αλλά και μία ζεστή αγκαλιά στους 40άρηδες που συνειδητοποιούν ότι τα όνειρά τους δε θα πραγματοποιηθούν. Ποτέ. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

Διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Apple TV

Χρυσό γάντι 607

«Το Χρυσό Γάντι» (Der goldene Handschuh, 2019) του Φατίχ Ακίν

Συνοικία Σανκτ Πάουλι, 1974. Στους διαβόητα κακόφημους δρόμους της «παλιάς Τρούμπας» του Αμβούργου, το μπαρ «Χρυσό Γάντι» είναι στέκι ξοφλημένων ψυχών. Τα κατακάθια μιας χώρας που δεν αναστήθηκε από τις στάχτες της για όλους. Κάποιους τους ξέρασε εκεί στο περιθώριο, σε οικονομικό αδιέξοδο και απελπισία. Γερασμένες κι άρρωστες πουτάνες, μίζεροι κι εξαθλιωμένοι «μόνιμοι» που ο καθένας έχει τα παρατσούκλια του, όλοι συναντιούνται σε αυτό το καταγώγιο γιατί βρίσκουν το μόνο ενδιαφέρον στη ζωή στο πιοτό. Ανάμεσά τους κι ο Φριτς που καραδοκεί. Ενας παραμορφωμένος Κουασιμόδος με σκαμμένο δέρμα, μαυρισμένα νύχια, σάπιο χαμόγελο, ημίτρελο αλλήθωρο βλέμμα που, όπως ομολογεί μια θαμώνας, «ούτε θα τον κατουρούσα, ακόμα κι αν είχε πιάσει φωτιά». Κι όμως, πολλές τον ακολουθούν στη σκιαχτική σιχαμερή σοφίτα του, απλά με την υπόσχεση λίγου ακόμα αλκοόλ. Η συνέχεια είναι δεδομένη, βάναυση, εξευτελιστική, ανατριχιαστική.

Για γερά στομάχια. Μια «αμαρτωλή» πρόταση για Μ. Τρίτη, από τον Φατίχ Ακίν που είναι πάντα ασυμβίβαστος - αν κι εδώ το παρακάνει. Διαβάστε γιατί στην κριτική του Flix.

Προβάλλεται στις 01:15 στο Cosmote Cinema 2

While at War 607

Οσο Κρατά ο Πόλεμος (While at War) του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ισπανία. Καλοκαίρι 1936. Ο φημισμένος συγγραφέας Μιγκέλ ντε Ουναμούνο αποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αυτόματα παύεται από την θέση του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης της χώρας. Στο μεταξύ, ο Στρατηγός Φράνκο συγκεντρώνει τις δυνάμεις του ξεκινώντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις από τον Νότο, ευελπιστώντας να κατακτήσει την εξουσία. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Ουναμούνο βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του να ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Οταν ο Φράνκο μεταφέρει το αρχηγείο του στη Σαλαμάνκα ως Γενικός Διοικητής, ο Ουναμούνο αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο παλάτι του και να ζητήσει επιείκεια. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Το «Οσο Κρατά ο Πόλεμος» κάνει την online πρεμιέρα του από τις 22 Απριλίου μέσω viva.gr, συνεχίζοντας την προσπάθεια της StraDa Films να ανοίξει τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια πολυβραβευμένη ταινία A' προβολής, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας το δικό σας ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket).


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς