Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Η Λιακάδα μέσα μου

Η Λιακάδα Μέσα Μου (Un Beau Soleil Intérieur) της Κλερ Ντενί

Η Ιζαμπέλ είναι μια διαζευγμένη πενηντάχρονη ζωγράφος και ψάχνει διακαώς τον έρωτα. Θα τον αναζητήσει σε διάφορους άντρες που θα περάσουν από τη ζωή της: έναν κυνικό τραπεζίτη, έναν ανασφαλή ηθοποιό, έναν σέξι άγνωστο που θα χορέψει μαζί της σε ένα κλαμπ το «At Last» της Ετα Τζέιμς (σε μια σκηνή ανθολογίας), τον πρώην σύζυγό της, με την ίδια αδήριτη υπαρξιακή ανάγκη κάθε φορά για κάτι ουσιαστικό που θα νοηματοδοτήσει τη ζωή της και με την ίδια αμφίβολη έκβαση στο τέλος.

Η Κλερ Ντενί επιχειρεί μια κινηματογραφική διασκευή των «Αποσπασμάτων του Ερωτικού Λόγου» του Ρολάν Μπαρτ, με την Ζιλιέτ Μπινός στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

source code

Τα Τελευταία 8 Λεπτά (Source Code) του Ντάνκαν Τζόουνς

Ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς ξυπνά μέσα σε ένα τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να ξέρει γιατί βρίσκεται εκεί. Μια γυναίκα του απευθύνει το λόγο, στην πραγματικότητα νομίζοντας πως είναι κάποιος άλλος και λίγο πριν το τρένο φτάσει στον προορισμό του μια βόμβα εκρήγνυται και τους σκοτώνει όλους. Τώρα ο Στίβενς πρέπει να επιστρέψει ξανά και ξανά προσπαθώντας μέσα στα 8 λεπτά πριν την έκρηξη να ανακαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή και να εμποδίσει την τραγωδία.

Ο σκηνοθέτης του «Moon» επιστρέφει με μια ακόμη σκεπτόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας που αποδεικνύει πως το mainstream σινεμά μπορεί να συνοδεύεται, εκτός από ποπ κορν, και με περίσσευμα καρδιάς.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο STAR

jfk

JFK: Η Ιστορία Που Χαράχτηκε Στην Μνήμη Μας (JFK) του Ολιβερ Στόουν

Τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν τον δικαστή, Τζιμ Γκάρισον, να απορρίψει το πόρισμα της επιτροπής Ουόρεν σχετικά με τη δολοφονία του Κένεντι θεωρώντας ότι πίσω από αυτήν κρύβεται μια συνομωσία.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

promising young woman main

Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα (Promising Young Woman) της Εμεραλντ Φένελ

Η Κάσι (Κάρεϊ Μάλιγκαν) κοντεύει τα 30. Πρώην φοιτήτρια ιατρικής, εγκατέλειψε τις σπουδές της πριν από μια δεκαετία και μετακόμισε πίσω στο πατρικό της. Τα πρωινά δουλεύει ανόρεχτα σε τοπικό καφέ. Τα βράδια όμως έχει αποστολή: προσποιείται την μεθυσμένη, μόνη γυναίκα στα μπαρ κι ακολουθεί τα αρσενικά που την ψαρεύουν ημιλιπόθυμη στο σπίτι και το κρεβάτι τους. Τη στιγμή όμως που εκείνοι κάνουν το ένα παραπάνω βήμα, η νηφάλια Κάσι σηκώνεται, παγώνει το ηχόχρωμα στη φωνή της και παγώνει και το αίμα τους με ένα μάθημα στην συναίνεση που τους μένει αξέχαστο. Οταν επιστρέφει σπίτι, ξεβάφει το προκλητικό μακιγιάζ της, κοιτά με κυνισμό τον εαυτό της στον καθρέφτη και βαθύ πόνο τη φωτογραφία της Νίνα στον τοίχο. Τι είχε συμβεί στη φίλη της στο δεύτερο έτος των σπουδών τους; Τι πυροδοτεί την εκδικητική συμπεριφορά της; Ποιο τραύμα τερμάτισε το μέλλον δύο, κάποτε, πολλά υποσχόμενων γυναικών;

Δικαιωματικό Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το εντυπωσιακό ντεμπούτο της Εμεραλντ Φένελ - μίας πολλά υποσχόμενης νέας γυναίκας σκηνοθέτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 2

lacci 607

Τα Κορδόνια (Lacci) του Ντανιέλε Λουκέτι

Νάπολη, δεκαετία ’80. Ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι με τα δυο τους παιδιά περπατούν χαρούμενοι στα στενά της πόλης. Όμως ο γάμος τους περνά σοβαρή κρίση. Μία ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας που προσπαθεί να διερευνήσει κατά πόσο οι δεσμοί που μας ενώνουν με αυτούς που αγαπάμε παραμένουν ισχυροί με την πάροδο του χρόνου, ή μετατρέπονται σε βολικές δεσμεύσεις ριζωμένες στην καθημερινότητα. Ο υπόκωφος θόρυβος που κάνει ένας γάμος όταν σπάει…

Βασισμένο στο ομότιτλο best-seller του Ντομένικο Σταρνόνε, το φιλμ του Ντανιέλε Λουκέτι για την ανατομία ενός γάμου που άνοιξε το 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας το 2020. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

Bombshell

Βόμβα (Bombshell) του Τζέι Ρόουτς

Τον Ιούλιο του 2016, η Γκρέτσεν Κάρλσον, διάσημη παρουσιάστρια πρωινής ενημερωτικής των Fox News, έκανε μήνυση στον διευθυντή του καναλιού Ρότζερ Εϊλς για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Εϊλς υπήρξε για χρόνια ένας πανίσχυρος άντρας των media και της πολιτικής. Γεννημένος το 1940, ξεκίνησε ως σύμβουλος στο επιτελείο του Ρίτσαρντ Νίξον, δούλεψε στην νικητήρια εκλογική καμπάνια του Ρόναλντ Ρέιγκαν, ήταν εκείνος που συμβούλεψε τον Τζορτζ Μπους να απαντήσει ανελέητα στην επίθεση της 9/11 για να κερδίσει την κοινή γνώμη, και, ειρωνικά, όταν εκδιώχθηκε από το Fox ήταν ο αόρατος άνθρωπος που έδωσε την τελευταία ώθηση στον Ντόναλντ Τραμπ προς την κατάκητηση της Προεδρίας. Aπό το 1996 ήταν ο ιδρυτής και διευθυντής (μετά από επιλογή του Ρούπερτ Μέρντοκ, φυσικά) των Fox News και της συντηρητικής τους κατεύθυνσης. Επί 20 χρόνια ήταν η φιγούρα πίσω από κάθε επίθεση σε δημοκρατικό υποψήφιο, εκείνος που έστησε την "δείξε μας το πιστοποιητικό γεννήσεώς σου" δυσφήμιση του Μπαράκ Ομπάμα και πολλών άλλων. Στα γραφεία και τους διαδρόμους των καναλιού ήταν ο Θεός. Τον σεβόντουσαν και τον έτρεμαν.

Ενα πραγματικό σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης ρίχνει από το θρόνο του τον πιο ισχυρό άντρα των αμερικανικών media. Η κινηματογραφική του μεταφορά δεν σκάει σαν τη βόμβα που θα επιθυμούσαμε, αλλά οι πρωταγωνίστριές του είναι ο λόγος για να μην τη χάσεις. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς