Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Un Homme Ideal

Ο Συγγραφέας (Un Homme Ideal) του Γιαν Γκοζλάν

Ο Ματιέ είναι ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας που όσο αναζητά την έμπνευση και περιμένει την πολυπόθητη επιτυχία αναγκάζεται να εργάζεται ως μεταφορέας, αδειάζοντας εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δουλειάς, ανακαλύπτει στο σπίτι ενός άνδρα που μόλις έχει πεθάνει τα χειρόγραφα ημερολόγιά του από τη θητεία του στον πόλεμο της Αλγερίας. Απογοητευμένος από την απόρριψη του δικού του βιβλίου από έναν εκδοτικό οίκο, ο Ματιέ παρουσιάζει ως δικό του το εντυπωσιακό κείμενο, το οποίο όχι μόνο εκδίδεται αλλά γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό από το κοινό και την κριτική, μετατρέποντάς τον σχεδόν εν μία νυκτί στο νέο μεγάλο αστέρι του λογοτεχνικού κόσμου. Λίγο καιρό αργότερα, ο Ματιέ ζει τη μεγάλη ζωή με τη γυναίκα των ονείρων του, περνώντας τον περισσότερο χρόνο του στην παραθαλάσσια βίλα των γονιών της στην Κυανή Ακτή και πασχίζοντας να γράψει το επόμενο βιβλίο του. Μέχρι που το παρελθόν επιστρέφει για να τον στοιχειώσει...

Ενα αστραφτερό, κοσμοπολίτικο θρίλερ με φόντο την Κυανή Ακτή, το φιλμ του Γιαν Γκοζλάν εμπνέεται από τη Χάισμιθ και τον Ρίπλεΐ της, αλλά γρήγορα παρασύρεται στην υπερβολή και την αναληθοφάνεια. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2.

Kingsman The Golden Circle 607

Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος (Kingsman: The Golden Circle) του Μάθιου Βον

Oταν τα κεντρικά γραφεία της Kingsman καταστρέφονται, οι ήρωές μας ξεκινούν ένα ταξίδι, που τους οδηγεί στην ανακάλυψη ενός οργανισμού κατασκοπίας στην Αμερική με το όνομα Statesman, η ίδρυση του οποίου συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του δικού τους οργανισμού. Μια νέα περιπέτεια ξεκινά, δοκιμάζοντας τις αντοχές και την εξυπνάδα των πρακτόρων στα άκρα. Οι δύο ελίτ μυστικές οργανώσεις, συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο, κοινό εχθρό τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο, μια διαδικασία που έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια στον Eγκσι.

Δεύτερη περιπέτεια βασισμένη στο κόμικ με τίτλο «The Secret Service» από τους Μαρκ Μίλαρ και Ντέιβ Γκίμπονς. Με έξτρα all-star cast κι όλα στο «ακόμη περισσότερο». Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star.

Η Διαθήκη του Ορφέα

Η Διαθήκη του Ορφέα (Le Testament D' Orphee) του Ζαν Κοκτό

Ο αρχαιοελληνικός μύθος του Ορφέα, του μουσικού που ταξίδεψε στον κάτω κόσμο για να φέρει πίσω την αγαπημένη του Ευρυδίκη, υπήρξε πηγή έμπνευσης για την κινηματογραφική τριλογία του Κοκτώ, η οποία ξεκίνησε με το Αίμα του ποιητή (1930), συνεχίστηκε με τον Ορφέα (1950) και ολοκληρώθηκε με τη Διαθήκη του Ορφέα (1960). Στην τελευταία του ταινία, τέσσερα χρόνια πριν το θάνατό του, ο ίδιος ο Κοκτώ ως Ορφέας κάνει έναν απολογισμό του πολυσχιδούς καλλιτεχνικού του έργου, με τον απαράμιλλο ποιητικό του τρόπο. Η κινηματογραφική ποιητική ή καλύτερα η αυτο-ποιητική του ενσωματώνει το ελευθεριάζον συντακτικό της ποίησης στους φαντασματικούς ρυθμούς των εικόνων του έργου του, για το οποίο, όπως έχει πει ο ίδιος, πέθανε και αναστήθηκε πολλές φορές. Η ταινία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τον Φρανσουά Τρυφώ και στη διάρκειά της εμφανίζονται πολλές σημαντικές καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν online στο site της Ταινιοθήκης στα πλαίσια του αφιερώματος Ελλάδα-Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

conjuring

Το Κάλεσμα (The Conjuring) του Τζέιμς Γουάν

Πριν από το Άμιτιβιλ υπήρξε το Χάρισβιλ. Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ταινία περιγράφει πώς οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν, βοήθησαν μια οικογένεια που στοιχειωνόταν από μια σκοτεινή παρουσία, σε μια απομονωμένη φάρμα. Οι Γουόρεν, αναγκασμένοι να πολεμήσουν μια πανίσχυρη δαιμονική παρουσία, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική υπόθεση της καριέρας τους.

Αν έχετε χάσει την ελπίδα πως ένα θρίλερ μπορεί πραγματικά να σας τρομάξει, αγαλλιάστε. «To Κάλεσμα» θα σας κάνει να χάσετε τον ύπνο σας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Star.

new mutants 607

Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι (The New Mutants) του Τζος Μπουν

«Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι» είναι ένα αυθεντικό θρίλερ τρόμου τοποθετημένο σε ένα απομονωμένο νοσοκομείο, όπου μια ομάδα από νεαρούς μεταλλαγμένους κρατείται για ψυχιατρική παρακολούθηση. Οταν αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα περιστατικά, τότε οι νέες τους ικανότητες αλλά και η φιλία τους θα δοκιμαστούν, καθώς αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Αν κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει, έστω και γι' αστείο, μια ταινία ως «καταραμένη», κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακριβές παρά γι' αυτήν εδώ την ταινία. Γυρισμένη το 2017 και προγραμματισμένη, αρχικά, να βγει στους κινηματογράφους το 2018, βρέθηκε στο κέντρο ενός κυκεώνα αναβολών, οι οποίες είχαν να κάνουν με νέα γυρίσματα σκηνών, με την εξαγορά του στούντιο της Fox από την Disney, αλλά και φυσικά την πανδημία του Covid-19. Μετά από όλα αυτά μπορεί να ακούγεται ως θαύμα ότι κατάφερε να βρει το δρόμο της προς στις αίθουσες, τις πλατφόρμες, την τηλεόραση.

Μετά τη νουάρ αισθητική του «Logan», οι X-Men παίζουν με τον τρόμο και το θρίλερ, σε ένα ακόμη origin story που μάλλον απογοητεύει, παρά ενθουσιάζει. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.35 στο Nova Cinema 1

Un Fils 607 2

Ενας Γιος (Un Fils) του Μεχντί Μπαρσαουί

Τοποθετημένο στην Τυνησία το καλοκαίρι του 2011, το φιλμ ξεκινά σχεδόν ειδυλλιακά με μια οικογένεια να ταξιδεύει στον νότο της χώρας κάνοντας τις διακοπές τους. Ο Φάρες, η Μέριεμ κι ο δεκάχρονος γιος τους Αζίζ, δείχνουν ως μια ιδανική, αγαπημένη «ομάδα», ασφαλείς στον μικρόκοσμό τους, ακόμη κι αν η χώρα προσπαθεί ακόμη να ξεχάσει τις πληγές της πρόσφατης επανάστασης. Ομως όπως συμβαίνει συχνά, όλα μπορεί να αλλάξουν σε μια μόνο στιγμή, και για τους τρεις τους, αυτή η στιγμή θα φέρει κυριολεκτικά τον κόσμο τους πάνω κάτω. Σε ένα ερημικό σημείο της διαδρομής τους, θα πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης κι ο μικρός Αζίζ θα τραυματιστεί σοβαρά. Οι γονείς του θα κάνουν αγώνα δρόμου για να τον οδηγήσουν ως το νοσοκομείο όπου θα ανακαλύψουν ότι ο γιος τους χρειάζεται επειγόντως μεταμοσχευση συκωτιού και θα κάνουν τα πάντα για να βρουν τον κατάλληλο δότη. Ομως ο τραυματισμός του θα αποκαλύψει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που θα θέσει σε αμφισβήτηση ολόκληρη την δομή της οικογένειας και που θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρυτητα την στιγμή που ο γιος τους αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή.

Ενα αξιοπρόσεκτο ντεμπούτο από τον Μεχντί Μπαρσαουί. Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Τμήμα Ορίζοντες στο Φεστιβάλ Βενετίας και Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου στον Σάμι Μπουατζίλα. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2021. Βραβείο Κοινού Fischer Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2021. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.