Ταινίες

Ενας Γιος

Un Fils

Μεχντί Μπαρσαουί

6 στα 10

Ενα αξιοπρόσεκτο ντεμπούτο από τον Μεχντί Μπαρσαουί. Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Τμήμα Ορίζοντες στο Φεστιβάλ Βενετίας και Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου στον Σάμι Μπουατζίλα. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2021. Βραβείο Κοινού Fischer Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2021

Ενας Γιος
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Ενας Γιος

Τοποθετημένο στην Τυνησία το καλοκαίρι του 2011, το φιλμ ξεκινά σχεδόν ειδυλλιακά με μια οικογένεια να ταξιδεύει στον νότο της χώρας κάνοντας τις διακοπές τους. Ο Φάρες, η Μέριεμ κι ο δεκάχρονος γιος τους Αζίζ, δείχνουν ως μια ιδανική, αγαπημένη «ομάδα», ασφαλείς στον μικρόκοσμό τους, ακόμη κι αν η χώρα προσπαθεί ακόμη να ξεχάσει τις πληγές της πρόσφατης επανάστασης. Ομως όπως συμβαίνει συχνά, όλα μπορεί να αλλάξουν σε μια μόνο στιγμή, και για τους τρεις τους, αυτή η στιγμή θα φέρει κυριολεκτικά τον κόσμο τους πάνω κάτω. Σε ένα ερημικό σημείο της διαδρομής τους, θα πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης κι ο μικρός Αζίζ θα τραυματιστεί σοβαρά.

Οι γονείς του θα κάνουν αγώνα δρόμου για να τον οδηγήσουν ως το νοσοκομείο όπου θα ανακαλύψουν ότι ο γιος τους χρειάζεται επειγόντως μεταμοσχευση συκωτιού και θα κάνουν τα πάντα για να βρουν τον κατάλληλο δότη. Ομως ο τραυματισμός του θα αποκαλύψει ένα καλά κρυμμένο μυστικό που θα θέσει σε αμφισβήτηση ολόκληρη την δομή της οικογένειας και που θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρυτητα την στιγμή που ο γιος τους αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή.

Πάνω σε αυτή τη γεμάτη σασπένς συνθήκη ο Μεχντί Μπαρσαουί στήνει ενδιαφέρον, πλούσιο σε ανατροπές και πυκνό σε λεπτομέρειες κι αποχρώσεις δράμα που κατορθώνει να σκιαγραφεί με προσοχή στις λεπτομέρειες και βάθος στην ουσία, τα πορτρέτα των κεντρικών χαρακτήρων του, αλλά του κόσμου γύρω τους, την δυναμική των σχέσεων και των συνθήκών της ζωής στον αραβικό κόσμο, τα όρια της αγάπης και των δεσμών που μας ενώνουν αλλά και της προοδευτικότητας και της ανεκτικότητας ή του συντηρητισμού των ατόμων αλλά κι ολόκληρης της κοινωνίας.

Με μια σπουδαία ερμηνεία από τον Σάμι Μπουατζίλα στον ρόλο του πατέρα, βραβευμένη στα Σεζάρ αλλά και στο φεστιβάλ Βενετίας, το φιλμ βρίσκει σε αυτόν το κέντρο βάρους του, μέσα από έναν ήρωα που χρησιμεύει ως ηχώ των σκέψεων, των αμφιβολιών και των ερωτηματικών του θεατή.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.