Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 9 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 9 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Au Nom De Ma Fille

Για Την Κόρη Μου (Au Nom De Ma Fille) του Βίνσεντ Γκαρένκ

10 Ιουλίου, 1982. Η 14χρονη Καλίνκα Μπαρμπέσκι βρίσκεται νεκρή στο νέο σπίτι της μητέρας της στη Γερμανία. Η νεαρή θα περνούσε εκεί τις διακοπές της, μια και η μητέρα της ξεκίνησε εκεί μια νέα ζωή, δίπλα στον ελκυστικό και χαρισματικό γιατρό Ντίτερ Κρόμπαχ. Παρά τις περίεργες συνθήκες του θανάτου, οι οποίες περιλαμβάνουν βιασμό, μια συνωμοσία σιωπής δείχνει να προστατεύει τον γιατρό. Ο Αντρέ Μπερμπέσκι, ο πατέρας, ξεκινάει μια δικαστική μάχη πέρα από σύνορα και δυσκολίες. Μόνος ενάντια σε γιατρούς, ακόμα και την πρώην του σύζυγο, η οποία βρίσκεται σε άρνηση, η αποφασιστικότητα του να βρεθεί ο δολοφόνος είναι ανεξάντλητη, ακόμα κι αν του στοιχίσει όλη του τη ζωή.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

boiling point

Σημείο Βρασμού (Boiling Point) του Φίλιπ Μπαραντίνι

Ο Αντι, σεφ ενός διακεκριμένου λονδρέζικου εστιατορίου, φτάνει αργοπορημένος στη δουλειά του για να διαπιστώσει ότι όλα έχουν πάει πίσω λόγω μιας ξαφνικής επιθεώρησης από την υγειονομική επιτροπή. Και τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Μέσα στη διάρκεια μίας και μόνο βάρδιας, ο Αντι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του εστιατορίου καλούνται να αντιμετωπίσουν παράλογους πελάτες, τσακωμούς ανάμεσα στο προσωπικό, ατυχήματα, τραυματισμούς, ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και όλα αυτά με τις παραγγελίες να τρέχουν και την κουζίνα να πρέπει να ανταπεξέλθει. Θα τα καταφέρει ο Αντι να ανταποκριθεί σε άλλη μια βραδιά εξοντωτικής πίεσης;

Ενα μονοπλάνο - πραγματικός (και σε στιγμές συναρπαστικός) «Εφιάλτης στην Κουζίνα» από τον Φίλιπ Μπαραντίνι, με την υποψήφια για βραβείο BAFTA ερμηνεία του Στίβεν Γκρέιαμ να δίνει όλη τη γεύση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

latin noir

Latin Noir του Ανδρέα Αποστολίδη

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ανδρέας Αποστολίδης ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική για να ανακαλύψει τη ζωή και το έργο των διάσημων συγγραφέων Paco Ignacio Taibo II(Μεξικό), Leonardo Padura(Κούβα), Luis Sepulveda(Χιλή), Santiago Roncagliolo(Περού) και Claudia Pineiro(Αργεντινή). Το ντοκιμαντέρ διερευνά πώς αυτή η γενιά συγγραφέων οδηγήθηκε στη συγγραφή νουάρ ιστοριών μυστηρίου, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ωμή κρατική βία, την αυξημένη εγκληματικότητα και τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνει η Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του 1970 μέχρι τις μέρες μας. Από το Μπουένος Άιρες, στο Σαντιάγο, την Πόλη του Μεξικού, την Αβάνα και την Λίμα, οι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων -ανεξάρτητοι ντετέκτιβ, δημοσιογράφοι, εισαγγελείς- γίνονται μάρτυρες και ξεναγοί ενός κόσμου που μεταμορφώνεται ριζικά μέσα από επαναστάσεις, πραξικοπήματα, εμφύλιους πολέμους, οικονομικές κρίσεις και κοινωνικές ανατροπές.

Ο Ανδρέας Αποστολίδης, με βαθιά γνώση και καλή παρέα, εξηγεί γιατί το νουάρ μυθιστόρημα της Λατινικής Αμερικής ήταν και είναι πολιτική πράξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand στο vimeo

The Waiter 607 2

Ο Σερβιτόρος (The Waiter) του Στηβ Κρικρή

O Ρένος είναι ένας 40χρονος σερβιτόρος – επαγγελματίας, αφοσιωμένος, σχολαστικός. «Σερβίρω» σημαίνει προσφέρω υπηρεσία κι όλη η ζωή του μοιάζει ακριβώς αυτό. Με προσοχή στη λεπτομέρεια, προσφέρει σχολαστική υπηρεσία – στους πελάτες του (ακόμα κι από τον τρόπο που τακτοποιεί την παραγγελία στο δίσκο), στα φυτά του (το διαμέρισμά του στους Αμπελόκηπους είναι μία ζούγκλα από φυτά εσωτερικού χώρου), στα ρούχα του (ξέρει τι πρέπει να κάνει πριν το σιδέρωμα «για να μη χαθεί η τσάκιση στο παντελόνι»). Από τη στιγμή που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί, η ρουτίνα του είναι δεδομένη, η ζωή του είναι σε τάξη. Μοναδική του διέξοδος η ζωγραφική (σκιτσάρει τα φύλλα των φυτών του για να χαλαρώνει) και η συλλογή άχρηστων trivia για τη ζωή και τον κόσμο. Οταν όμως άθελά του γίνεται μάρτυρας ενός εγκλήματος, όλα ανατρέπονται. Κι εκείνος πρέπει να επιλέξει αν θα επιστρέψει στην ασφάλεια της μοναξιάς του ή θα πάψει να υπηρετεί τους άλλους και θα τολμήσει να αλλάξει ζωή.

To ντεμπούτο του Στηβ Κρικρή, ένα αξιοπρόσεχτο νεο-νουάρ στην «κρυμμένη», μοναχική Αθήνα του σήμερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

There Will Be Blood 607

Θα Χυθεί Αίμα (There Will Be Blood) του Πολ Τόμας Αντερσον

Στην ανατολή του 20ου αιώνα, ένας επιχειρηματίας μαθαίνει ότι σε ένα μικρό χωριό στις δυτικές πολιτείες αναβλύζουν τόνοι πετρελαίου. Μαζί με τον γιο του, μετακομίζουν σε αυτό το χωριό, που έχει σαν κέντρο της ζωής των κατοίκων την εκκλησία του χαρισματικού ιεροκήρυκα Ίλαϊ Σάντεϊ. Αμέσως αποκτούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της, γεμάτης πετρέλαιο, γης ενός οικογενειακού ράντσου, στήνουν την επιχείρησή τους και γίνονται μεγιστάνες. Το χωριό μετατρέπεται σε βιομηχανική πόλη και όλοι πλουτίζουν χάρη στην πετρελαιοπηγή. Ταυτόχρονα όμως, οι συγκρούσεις μεταξύ τους κλιμακώνονται και οι ανθρώπινες σχέσεις καταστρέφονται από την απληστία, τη διαφθορά και το ψέμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Kindergarten Teacher

Η Νηπιαγωγός (The Kindergarten Teacher) της Σάρα Κολαντζέλο

Η Λίσα είναι μια σαραντάχρονη Νεοϋορκέζα νηπιαγωγός που ζει στο Στέιτεν Αϊλαντ και βρίσκει διέξοδο από τη δίχως εκπλήξεις οικογενειακή της ζωή στην αγάπη της για τις τέχνες, και πιο συγκεκριμένα για την ποίηση. Για χάρη της θα ξεκινήσει μαθήματα συγγραφής, μονάχα για να έρθει αντιμέτωπη με την αποκάλυψη ότι η ίδια δεν διαθέτει πραγματικό ταλέντο, κάτι που θα τη βυθίσει ακόμα περισσότερο σε υπαρξιακή απόγνωση. Με τα έφηβα παιδιά της να έχουν πλέον πάρει τον δικό τους δρόμο, η Λίσα θα ανακαλύψει τον δικό της από μηχανής θεό στο πρόσωπο ενός από τους λιλιπούτειους μαθητές της, του πεντάχρονου Τζίμι, ο οποίος σκαρφίζεται σχεδόν ως δια μαγείας μικρά ποιητικά κομψοτεχνήματα. Η Λίσα θα παρουσιάσει τα ποιήματά του ως δικά της στην τάξη της και παράλληλα θα θέσει στόχο ζωής να τον βοηθήσει να καλλιεργήσει το έμφυτο ταλέντο του, αγνοώντας τον επικίνδυνο δρόμο που σταδιακά παίρνει η εμμονή της.

Η Μάγκι Τζίλενχαλ, σε έναν ρόλο αντάξιο του ταλέντου της, κυριαρχεί σε ένα υπόκωφο θρίλερ για τα ενήλικα απωθημένα που στοιχειώνουν την επόμενη γενιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.