Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25η Μαρτίου

στα 10

Θέλετε να ζήσετε πανηγυρικά, όλη τη μέρα, την επέτειο των 200 χρόνων; Εχετε ήδη βαρεθεί τις φουστανέλες; Για όλα έχουμε προτάσεις. Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25η Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Tα επετειακά

Μπουμπουλίνα 607

«Μπουμπουλίνα» του Κώστα Ανδρίτσου

Η ζωή και η δράση της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, η οποία για δεύτερη φορά χήρα ταξιδεύει στην Οδησσό, επικοινωνεί με τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας και συμμετέχει στην επανάσταση, διαθέτοντας πλοία ή με την προσωπική της αγωνιστική παρουσία. Με την επιβλητική παρουσία της Ειρήνης Παππά στο ρόλο της Μπουμπουλίνας (στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση) και μια σχετική, αν και χαλαρή, πειθώ στην ιστορικο-κοινωνική αποτύπωση της εποχής, το ασπρόμαυρο ρομαντικό (και λίγο ιστορικό) δράμα προβλήθηκε τη σεζόν 1959-1960 και έκοψε 37.675 εισιτήρια, φτάνοντας στην 21η θέση ανάμεσα σε 52 ταινίες. Διαβάστε αναλυτικά για την ταινία στο Flix.

Η «Μπουμπουλίνα» προβάλλεται στις 20.30 στην ΕΡΤ2

Παπαφλέσσας 607

«Παπαφλέσσας» (1971) του Ερρίκου Ανδρέου

Με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, στον ομώνυμο ρόλο, και τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Αγγελος Αντωνόπουλο, Κάτια Δανδουλάκη, Λευρέντη Διανέλλο και πολλούς άλλους, η ταινία εξιστορεί το χρονικό της ελληνικής επανάστασης όπως τη βίωσε ο Παπαφλέσσας, μέχρι το θάνατό του στο Μανιάκι. Τόσο large ώστε να συγκεντρώσει 3000 κομπάρσους - φαντάρους του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι οποίοι και θανατώθηκαν με μνημειώδες στιλ από τις χατζάρες και τα πιστόλια των αιώνιων εχθρών, ο «Παπαφλέσσας» βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τόσο για την ηθελημένα κωμική σκηνοθεσία του Ερρίκου Ανδρέου, όσο και για τα «bigger than life» σκηνικά και κοστούμια του Διονύση Φωτόπουλου και φυσικά για την παραγωγή του Τζαίημς Πάρης. Διαβάστε περισσότερα στο Flix.

Ο «Παπαφλέσσας» προβάλλεται στις 20.00 στον ΑΝΤ1

Οι Σουλιώτες 607

«Οι Σουλιώτες» (1972) του Δημήτρη Παπακωνσταντή

Η εκστρατεία του Αλή Πασά εναντίον του Σουλίου, από το 1803 έως το 1804, που κατέληξε σε συντριβή του. Οι Σουλιώτες μαθαίνουν ότι ο Αλή Πασάς σκοπεύει να τους επιτεθεί για να κυριέψει τον τόπο τους. Εχοντας επικεφαλής τον καπετάν Φώτο Τζαβέλλα, αποκρούουν την επίθεση και αντιμετωπίζουν σθεναρά την πολιορκία του Αλή. Μαζί τους πολεμά και η Βαγγελή, που ερωτεύεται τον καπετάν Κόγκα Δράκο, αλλά όλα χάνονται όταν καταλαμβάνεται το Σούλι, μετά την προδοσία του Πήλιου Γούση. Το δράμα κορυφώνεται στο Ζάλογγο, όπου οι Σουλιώτισσες για να αποφύγουν την ατίμωση, θυσιάζονται, χορεύοντας και πέφτοντας στον γκρεμό μαζί με τα μωρά τους στην αγκαλιά. Την ίδια ώρα, ο καλόγερος Σαμουήλ με τους άνδρες του Σουλίου αποφασίζουν να πεθάνουν, ανατινάζοντας το μοναστήρι στο Κούγκι. Πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Πολίτης και Κάτια Δανδουλάκη. Διαβάστε περισσότερα στο Flix.

«Οι Σουλιώτες» προβάλλονται στις 21.00 στο MEGA

Μπάιρον 607

«Μπάιρον, Μπαλάντα Σ' Εναν Δαίμονα» (1992) του Νίκου Κούνδουρου

Το βραβευμένο βιογραφικό δράμα με πρωταγωνιστή τον Μάνο Βακούση, συμπαραγωγής Ελλάδας-Ρωσίας 1992, σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου και μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, μας μεταφέρει στις αρχές του 1824, όταν ο ποιητής Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον φθάνει στο Μεσολόγγι, για να αγωνιστεί με τους Eλληνες επαναστάτες εναντίον των Τούρκων. Αναλαμβάνει την ηγεσία μιας στρατιωτικά άπειρης μονάδας, που απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους αγρότες ή περιθωριακούς της εποχής. Στη δίνη της Επανάστασης γίνεται ένα με την καταστροφή και τη φρενήρη πορεία των πραγμάτων, καθώς οδηγείται προς τον θάνατό του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

Οχι άλλη φουστανέλα

μικρά όμορφα άλογα 607

«Μικρά Ομορφα Αλογα» (2020) του Μιχάλη Κωνσταντάτου

Η εικόνα της μεγαλοαστικής πυρηνικής οικογένειας που διαμένει σε μια πολυτελή βίλα έξω από την Αττική υπονομεύεται από την αρχή. Υπάρχει κάτι το αδιόρατα απειλητικό παντού: τόσο στη γυναίκα που τρέχει κλαίγοντας και λαχανιάζοντας μέσα στο δάσος, όσο και στον άνδρα που καθαρίζει την πισίνα και παίζει με τον σκύλο, όσο ένας γείτονας τον παρατηρεί διερευνητικά. Η χαλασμένη αυτόματη πόρτα της εισόδου είναι άλλη μια ένδειξη ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.Σταδιακά αποκαλύπτεται ότι οι υποψίες του θεατή βγαίνουν αληθινές. Η οικογένεια δεν κατοικεί κανονικά στη βίλα, αλλά ο σύζυγος δουλεύει εκεί ως φροντιστής-οικονόμος κι εκμεταλλεύεται την απουσία της πλούσιας ιδιοκτήτριας για να μένει στα κρυφά με τη σύζυγο και το παιδί τους. Κάθε φορά που εκείνη έρχεται για να μείνει στο σπίτι της μαζί με τους δύο τεράστιους γερμανικούς ποιμενικούς της, τους συμπεριφέρεται ευγενικά, αλλά με την υπεροψία ενός αφεντικού απέναντι στους υφισταμένους της. Εκείνοι φροντίζουν να σβήνουν κάθε ίχνος της παράνομης διαμονής τους κι επιστρέφουν στο μίζερο διαμέρισμά τους.

Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου που μετά το «Luton» ανοίγει την εικόνα σε μια οικογένεια που σε εποχή κοινωνικής αλλά και προσωπικής κρίσης παγιδεύεται μέσα στα ίδια της τα μυστικά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Σαγκάης, συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο και της Θεσσαλονίκης. Online πρεμιέρα από σήμερα 25 Μαρτίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα κλείσετε τα εισιτήριά σας και θα στηρίξετε την καμπάνια «Ανοίξτε τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας»

The Party 607

«Το Πάρτι» (The Party, 1968) του Μπλέικ Εντουαρντς

Ενας καλοκάγαθος και αφελής χολιγουντιανός κομπάρσος ινδικής καταγωγής καταστρέφει το σετ μίας ταινίας, αλλά βρίσκεται καλεσμένος από λάθος στο VIP πάρτι του παραγωγού της. Για να το καταστρέψει κι αυτό. Ή μήπως για να το κάνει αξέχαστο;

Birdy nam nam? Κλασική σλάπστικ κωμωδία, διαχρονική σάτιρα κι ένας αξεπέραστος Πίτερ Σέλερς ως ιδανικός οικοδεσπότης για να χωνέψει κανείς τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, απογευματάκι στον καναπέ. Διαβάστε την κριτική του Flix.

«Το Πάρτι» προβάλλεται στις 17.55 στο Novacinema 2 HD

Wet Season 607 1

«Η Εποχή της Βροχής» (Wet Season, 2019) του Aντονι Τσεν

H Λινγκ είναι μία 40χρονη καθηγήτρια της Κινεζικής Γλώσσας σε γυμνάσιο της Σιγκαπούρης – ένα μάθημα τόσο υποβιβασμένο (η νέα γενιά μιλά εξολοκλήρου αγγλικά) που κάνει τη δουλειά της αόρατη. Αόρατη όμως είναι και στο γάμο της. Ο γιάπης άντρας της περνά πολλές ώρες στο γραφείο, στα γήπεδα του γκολφ όπου κλείνονται τα επιχειρηματικά deals, αλλά και με την ερωμένη του – η Λινγκ δεν είναι βέβαιη για αυτό, αλλά το υποψιάζεται έντονα. Τι φταίει για αυτό; Η εδώ και 5 χρόνια επίπονη προσπάθεια για να κάνουν παιδί με εξωσωματικές που αποτυγχάνουν η μία μετά την άλλη; Πόση θλίψη μπορεί να αντέξει ένας γάμος; Πόση αποτυχία; Και μια γυναίκα, μεγαλωμένη να παραμένει ήσυχη και να αντέχει σιωπηλά τις δυσκολίες, πώς θα βιώσει την κρίση της μέσης ηλικίας – όταν όλα γύρω της την εγκαταλείπουν; Σαν καταιγίδα - σαν έναν τροπικό μουσώνα που επιτίθεται ξαφνικά στις αισθήσεις. Eνα βραδυφλεγές δράμα για τη μοναξιά (που ίσως είναι σκληρότερη μέσα στο γάμο), τη μητρότητα (και τι σημαίνει αυτό για την ταυτότητα μιας γυναίκας), τα ανεκπλήρωτα όνειρα που μάς κάνουν να νιώθουμε λίγοι και μικροί. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του Flix.

Διαβάστε περισσότερα: Αντονι Τσεν: ο σκηνοθέτης της «Εποχής της Βροχής» εξηγεί στο Flix τη συναισθηματική μας ξηρασία

«Η Εποχής της Βροχής» προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 1

Alois Nebel 607

«Alois Nebel» (2011) του Τόμας Λούνιακ

Φθινόπωρο, 1989. Λίγο πριν πέσει το Τείχος στη Γερμανία και η όψη της Ανατολικής Ευρώπης αλλάξει για πάντα, ο Αλόις Νέμπελ, ο μοναχικός μεσήλικας επιστάτης ενός απομακρυσμένου σταθμού τρένων στην Τσεχοσλοβακία έχει εφιάλτες που τον επιστρέφουν στα παιδικά του χρόνια και στα φαντάσματα του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου. Οταν μία τέτοια κρίση του τρομάξει τους συναδέλφους του, τον κλείνουν σε ψυχιατρικό άσυλο κι εκεί γνωρίζει έναν μυστηριώδη ξένο, τον Μουγκό, ο οποίος έχει βρεθεί στην μικρή τους πόλη για να πάρει τη δική του εκδίκηση. Για τους επόμενους μήνες, οι ιστορίες όλων μπερδεύονται κι ενώνονται, όσο στο πολιτικό φόντο διαδραματίζονται τα νέα ιστορικά δεδομένα που θα αλλάξουν για πάντα τη χώρα τους και ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι φυσικό να μπαίνει κανείς στο ασπρόμαυρο animation του Τόμας Λούνιακ κουβαλώντας τις προσδοκίες του «Βαλς με τον Μπασίρ» - το πολιτικό θέμα, η σοβαρότητα της ιστορίας, η σκοτεινή ατμόσφαιρα σε προδιαθέτουν ότι θα δεις κάτι παρόμοιας έντασης και συγκίνησης. Αυτό δεν συμβαίνει. Πολύ πιο ήσυχη, μελαγχολική, υπόγεια, η ταινία του Λούνιακ είναι ένα χαμηλότονο δράμα που σε κάνει μεν να νιώθεις εμπάθεια για τον κεντρικό ήρωα, αλλά δεν σε εμπλέκει δυναμικά στο σκοτεινό στόρι, ούτε σε πιάνει από το στομάχι, ούτε τελικά σε συνταράσσει. Σου αφήνει μία γλυκιά υπόκωφη θλίψη, αλλά ταυτόχρονα δεν σου λέει κάτι πολιτικά καινούργιο, και σίγουρα δεν σε εκπλήσσει με την επίλυση του μυστηρίου της πλοκής. Αναρωτιόμαστε αν δεν ήταν animation, αν θα είχε το παραμικρό ενδιαφέρον δραματουργικά. Αξιπρόσεχτο το ίδιο το animation για το πώς συνδυάζει την πιο παλιομοδίτικη, ρετρό αισθητική του σκίτσου με την ροτοσκοπική τεχνική που χρησιμοποιεί τις ασημένιες γυαλάδες και φωτοσκιάσεις στην ασπρόμαυρη φωτογραφία για να τονίσει την ατμόσφαιρα, όχι απλά της εικόνας, αλλά και της ίδιας της ταινίας. Το «Alois Nebel» αποτέλεσε την πρόταση της Τσεχίας για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Το «Alois Nebel» είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Cinobo

απόστρατος 607

Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ο «Απόστρατος» αφηγείται την ιστορία ενός τριαντάρη επιχειρηματία στα όρια της χρεοκοπίας, ο οποίος μετακομίζει στου Παπάγου, στη μονοκατοικία του παππού του, απόστρατου αξιωματικού που δεν ζει πια. Καθώς εγκλιματίζεται στο νέο σπίτι, συναντά παλιούς παιδικούς φίλους και γνωρίζει έναν ηλικιωμένο γείτονα. Μαθαίνοντας για τη φιλία του δεξιού, συντηρητικού παππού του με τον αριστερό, φτωχό συναγωνιστή του, αρχίζει να συνειδητοποιεί πολλά πράγματα, όχι μόνο για το παρελθόν της χώρας του αλλά και για το παρελθόν της οικογένειάς του και εν τέλει για τον ίδιο του τον εαυτό. Η έξοδος του «Απόστρατου» πέρσι τον Φεβρουάριο διακόπηκε απότομα λόγω της πανδημίας και συνεχίστηκε και το καλοκαίρι σε θερινές προβολές. Τώρα, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή επιστρέφει σε online προβολές για όλον τον κόσμο από τις 19 μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για τον «Απόστρατο».

Ο «Απόστρατος» προβάλλεται μέσω της Viva.gr

Allen vs Farrow 607 1

«Allen v. Farrow»

Ολοκληρώθηκε το ντοκιμαντέρ (σε 4 μέρη) του ΗΒΟ, που υποσχέθηκε να αποκαλύψει όλες τις κρυφές πτυχές ενός σκανδάλου που εδώ και 3 δεκαετίες ρίχνει βαριά σκιά στον Γούντι Αλεν: κακοποίσε σεξουαλικά την 7χρονη κόρη του το 1992; Κάντε binge-watching και ανακαλύψτε ότι, για παράδειγμα, «δεν αθωώθηκε από το δικαστήριο» όπως συνηθίζουμε να ισχυριζόμαστε οι φανς του. Ο κατήγορος αποφάσισε να μην προχωρήσει σε δίκη, παρόλο που είχε αρκετές βάσιμες υποψίες και στοιχεία εναντίον του, για να μην τραυματίσει περισσότερο την 7χρονη Ντίλαν Φάροου. Επίσης, ο Γούντι Αλεν εξαπέλυσε μία τεράστια PR εκστρατεία για να πείσει την κοινή γνώμη ότι η Μία Φάροου ήταν τρελή. Πόσα ισχύουν; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η σειρά της HBO προβάλλεται στο Vodafone TV.

the defiant ones 607

«Οι Ασυμβίβαστοι» (The Defiant Ones, 2017) του Αλεν Χιουζ

Ο Dr. Dre γεννήθηκε στο γκέτο του Κάμπτον (Straight Outt Campton) σε μονογονική οικογένεια με κανέναν μέλλον. Ο ιταλοαμερικανός Τζίμι Ιοβίν γεννήθηκε σε εργατική οικογένεια του Μπρούκλιν και ξεκίνησε την καριέρα του πατώντας τα κουμπιά record/stop όταν ο Μπρους Σπρίνγκστιν ηχογραφούσε το «Born to Run». Ο πρώτος έγινε ο πρώτος διάσημος hip-hop παραγωγός. Ο δεύτερος οραματιστής και επιχειρηματίας, έστησε μαζί του την Interscope records και μετά την Beats. Μαζί, ανακάλυψαν τους Snoop Dogg, Nine Inch Nails, Black Eyes Peas, No Doubt, Marilyn Manson, Eminem. Αλλαξαν την πορεία της μουσικής σκηνής των 90ς και έχτισαν μια αυτοκρατορία. Το 2014 πούλησαν την Beats στην Apple για 3.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Δείτε το ντοκιμαντέρ σε 4 μέρη που εξιστορεί κάτι παραπάνω από τον μύθο (;) του αμερικανικού ονείρου: το πείσμα του.

Διαθέσιμο στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς