Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 24 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 24 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


silence of the lambs 607

Η Σιωπή των Αμνών (Silence of the Lambs) του Τζόναθαν Ντέμι

Πόσα χρόνια έχετε να δείτε ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών; Μήπως... τριάντα; Η «Σιωπή των Αμνών», η Κλαρίς της Τζόντι Φόστερ, ο Δρ. Χάνιμπαλ Λέκτερ κι εκείνο το ποτήρι κιάντι κλείνουν 3 δεκαετίες φέτος. Διαβάστε κι αυτό: Ο Αντονι Χόπκινς και η Τζόντι Φόστερ θυμούνται ξανά τα γυρίσματα της «Σιωπής των Αμνών». Ευκαιρία να θυμηθούμε πώς η νεόκοπη πράκτορας του FBI προσπαθεί να εντοπίσει έναν κατά συρροή δολοφόνο με την επικίνδυνη, αμφιλεγόμενη, σαρωτική συμβολή ενός φυλακισμένου, εξαιρετικά πνευματώδους και χειριστικού, κανίβαλου.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

sicario 2; soldato 607

Sicario 2: Η Μάχη των Εκτελεστών (Sicario: Day of the Soldado) του Στέφανο Σόλιμα

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση της ηθικής ζούγκλας που επικρατεί στα ελεγχόμενα από τα καρτέλ σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ, το φιλμ του Στέφανο Σόλιμα ξεκινά με τη σοκαριστική αυτοκτονία ενός ισλαμιστή τρομοκράτη κατά τη διάρκεια ενός συνοριακού ελέγχου. Λίγο αργότερα, η ακόμα πιο φρικιαστική επιδρομή καμικάζι σε ένα πολυκατάστημα στο Κάνσας Σίτι οδηγεί στην ανατριχιαστική υποψία ότι πλέον τα καρτέλ δεν εισάγουν παράνομα μόνο ναρκωτικά αλλά και τρομοκράτες. Αποφασισμένο να περάσει στην αντεπίθεση, το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ αναθέτει στον ομοσπονδιακό πράκτορα Ματ Γκρέιβερ (Τζος Μπρόλιν) τη βρώμικη δουλειά να τερματίσει τον υπόγειο αυτό πόλεμο, «χωρίς κανόνες» αυτή τη φορά, κι εκείνος επιλέγει να καταφύγει στην πάντα δημοφιλή λύση του γνωστού «διαίρει και βασίλευε», αναθέτοντας με τη σειρά του στον αδίστακτο Αλεχάντρο (Μπενίσιο Ντελ Τόρο) την αποστολή να απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς των καρτέλ προκειμένου να πυροδοτήσει συμπλοκές ανάμεσα στις κυρίαρχες συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών.

Η συνέχεια στην ταινία του Ντενί Βιλνέβ βρίσκεται πιο κοντά σε ένα καθαρόαιμο θρίλερ δράσης από τον επιτηδευμένο προκάτοχό της, αλλά δεν έχει και πολλά να προσθέσει στο σχεδόν ηδονοβλεπτικά ζοφερό σύμπαν της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στο Star

It's only the end of the World 607

Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου (Juste la Fin du Monde) του Ξαβιέ Ντολάν

Μετά από 12 χρόνια απουσίας, ένας συγγραφέας γυρίζει στο πατρικό του με σκοπό να κάνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση στην οικογένειά του. Το ήσυχο απόγευμα όμως, δίνει τη θέση του σε αντιπαραθέσεις, βεντέτες, συναισθήματα υποκινούμενα από μοναξιά κι αμφιβολία, κι όλες οι απόπειρες αποτυγχάνουν από την ανικανότητα των ανθρώπων να ακούσουν και ν’ αγαπήσουν.

Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών, Σεζάρ Σκηνοθεσίας, Πρώτου Ανδρικού Ρόλου και μοντάζ για ένα φιλμ που θα μπορούσε, μα δεν είναι σπουδαίο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

the white crow 607

Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι (The White Crow) του Ρέιφ Φάινς

Το φιλμ παρακολουθεί τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ακόμα «Ρούντι», από τα παιδικά του χρόνια, όταν μεγάλωνε φτωχικά με τη μητέρα και τις τρεις αδελφές του, ως τη δεκαετία του '50, όταν έχει γίνει το ανερχόμενο αστέρι του Λένινγκραντ και των μπαλέτων Κίροφ και δίνει παραστάσεις στο Παρίσι, μαγεύοντας, για πρώτη φορά, τα πλήθη. Εκεί, ο Νουρέγιεφ θα συνειδητοποιήσει ότι το Κόμμα θ' αποτελέσει εμπόδιο στη φιλοδοξία του (και την ελευθερία του) και θ' αποφασίσει ν' αυτομολήσει στη Δύση.

Ο Ρέιφ Φάινς σκηνοθετεί την κινηματογραφική βιογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, αλλά δεν φτάνει ποτέ στην... αραμπέσκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

harmonium

Harmonium (Fuchi nι Tatsu) του Κότζι Φουκάντα

Μια τριμελής οικογένεια που αποτελείται από ένα ζευγάρι και μια νεαρή κόρη ζουν μια ήρεμη καθημερινότητα. Η ηρεμία μερικές φορές διαταράσεται από τις ασκήσεις της νεαρής κόρης στο Αρμόνιο και πιο σπάνια, από την άφιξη ενός άντρα. Ψάχνοντας να ξεπληρώσει ένα χρέος και να καλύψει τον χαμένο χρόνο, ο νέος επισκέπτης είναι τόσο ένας καλεσμένος στο σπίτι όσο και εργαζόμενος στο εργαστήριο. Ξαφνικά, η κόλαση ξεσπά και κανένας δεν είναι αθώος.

Στην έκτη ταινία του, ο σκηνοθέτης, Κότζι Φουκάντα αποκαλύπτει τη διάλυση της παραδοσιακής ιαπωνικής οικογένειας, με τρόπο ακριβή και ενοχλητικό.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

The Lighthouse 607

Ο Φάρος (The Lighthouse) του Ρόμπερτ Εγκερς

Από τον Χέρμαν Μέλβιλ και τον Χάουαρντ Φίλιπ Λάβκραφτ κι από τον μύθο του Προμηθέα στις απαρχές του εξπρεσιονισμού και στις πιο αλλόκοτες ναυτικές ιστορίες που δεν ειπώθηκαν ποτέ, αυτή η κλειστοφοβική ταινία γοτθικού, ψυχολογικού τρόμου, σε κάνει να νιώθεις τη θάλασσα και την καταιγίδα στο δέρμα σου, την παράνοια να εισβάλλει στο μυαλό σου και το χιούμορ μαύρο σαν σκοτάδι να σε καταπίνει -σε μια κινηματογραφική εμπειρία που δεν μπορείς εύκολα να ξεχάσεις. Ο Γουίλεμ Νταφόε κι ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι συγκλονιστικοί σε δυο ερμηνείες που θα έχτιζαν τις καριέρες τους, αν δεν ξέραμε πια τι ακριβώς μπορούν να κάνουν με την κατάλληλη καθοδήγηση και ο Ρόμπερτ Εγκερς αποδεικνύει ότι το «The Witch» ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από ατύχημα.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη του «The Witch», παραβλέπει και ξεπερνά τις προσδοκίες καθ' οδόν προς ένα σκοτεινό μεγαλείο. Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Γουίλεμ Νταφόε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

After Love 607 3

Μετά την Αγάπη (After Love) του Αλίμ Καν

Η Μέρι κάθε απόγευμα περπατά μέχρι την άκρη τους και κοιτά τη θάλασσα. Οι Λευκοί Γκρεμοί στο Ντόβερ τής αποκαλύπτουν μία θέα-βάλσαμο: τα πλοία που ταξιδεύουν στον ορίζοντα. Σ' ένα από αυτά κι ο ναυτικός σύζυγός της, ο Αχμέντ, ο οποίος κάθε μέρα επίσης τής στέλνει μήνυμα πότε επιστρέφει. Μέχρι που μια μέρα δε θα επιστρέψει. Πεθαίνει ξαφνικά και η Μέρι μένει μόνη. Μια κοπέλα που παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα, απαρνήθηκε τους δικούς της, αλλαξοπίστησε κι έγινε μουσουλμάνα, πάλεψε να γίνει αποδεκτή στην οικογένεια και την κοινότητά του, και τώρα απέμεινε μόνη. Μόνη μέσα στη ζωή που έχτισαν μαζί τόσα χρόνια. Κάτω από το μαντήλι που φόρεσε πιστά ως μοναδική της ταυτότητα. Συνεχίζει να προσεύχεται στον Αλλάχ. Συνεχίζει τις βόλτες της στους Λευκούς Γκρεμούς. Συνεχίζει να ακούει το τελευταίο ηχητικό μήνυμα του Αχμέντ. «Είσαι μάλλον στους γκρεμούς σου. Πρόσεξε μην πέσεις. Επιστρέφω και σ' αγαπώ». Η Μέρι θα πέσει. Οχι κυριολεκτικά, αλλά ουσιαστικά. Κι όχι μόνο γιατί μετά την αγάπη, ακολουθεί μεγάλος πόνος. Αλλά και γιατί την περιμένει ένα τεράστιο γκρέμισμα: στο τηλέφωνο του Αχμέντ ανακαλύπτει μηνύματα. Μιας άλλης γυναίκας, μιας Γαλλίδας που ζει απέναντι από τους Λευκούς Γκρεμούς, στο Καλέ. Κι όταν η Μέρι θα διασχίσει θάλασσες, έξω και μέσα της, για να συναντήσει την ερωμένη του άντρα της, οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν. Οπως και τα γκρεμίσματα σε περισσότερες σκληρές αλήθειες.

Μία μικρή ταινία που τρυπώνει μέσα στην καρδιά σου και μεγαλώνει, την πλημμυρίζει. Θριάμβευσε στα BIFA, τα βραβεία του ανεξάρτητου βρετανικού σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς