Buzz

Ο Αντονι Χόπκινς και η Τζόντι Φόστερ θυμούνται ξανά τα γυρίσματα της «Σιωπής των Αμνών»

στα 10

Στην επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία της ταινίας του Τζόναθαν Ντέμι, το Variety φέρνει και πάλι μαζί τους δυο πρωταγωνιστές της για να θυμηθούν ξανά και να μοιραστούν μαζί μας μερικές στιγμές από τα γυρίσματα της ταινίας.

Ο Αντονι Χόπκινς και η Τζόντι Φόστερ θυμούνται ξανά τα γυρίσματα της «Σιωπής των Αμνών»

Τριάντα χρόνια πέρασαν από τότε που η πολυβραβευμένη ταινία του Τζόναθαν Ντέμι «Σιωπή των Αμνών» κυκλοφόρησε στις αίθουσες και για να το γιορτάσει το Variety έφερε ξανά κοντά τους δυο πρωταγωνιστές της, τον Αντονι Χόπκινς και την Τζόντι Φόστερ, σε ένα video chat, για την ετήσια έκδοση Actors on Actors, για να θυμηθούν, και να μοιραστούν μαζί μας, την εμπειρία τους από τα γυρίσματα.

Διαβάστε ακόμα: «Η Σιωπή των Αμνών»: βάλτε ένα ποτήρι Chianti και δείτε το making of της ταινίας

Silence of the Lambs 607

  • Πρόκειται για παιδική ιστορία; Αυτό φαίνεται πως αναρωτήθηκε ο Αντονι Χόπκινς όταν έλαβε το σενάριο της ταινίας λέγοντας πως «βρισκόμουν στο Λονδίνο το 1989 παίζοντας στην παράσταση “M. Butterfly”, όταν ο ατζέντης μου μου έστειλε το σενάριο.» Μετά από λίγο του τηλεφώνησε πίσω ρωτώντας τον εάν πρόκειται για μια πραγματική προσφορά γιατί «είναι το καλύτερο σενάριο που διάβασε ποτέ.»

  • Από που προήλθε η φωνή του Χάνιμπαλ; «Ηξερα πως έδειχνε εμφανισιακά ο χαρακτήρας. Η φωνή ήρθε από το πρώτο κιόλας ανάγνωσμα του σεναρίου.» Η Φόστερ θυμάται όταν άκουσε για πρώτη φορά την φωνή εκείνη: «θυμάμαι την συγκεκριμένη φωνή την οποία είχε, τη μεταλλική χροιά της φωνής σου.» Αλλά είχε και μια βοήθεια από το τμήμα ήχου της ταινίας: «ο Κρις Νιούμαν ήταν στη μίξη ήχου και βοήθησε να την ενισχύσει λίγο.»

  • H Τζόντι Φόστερ βρήκε την Κλαρίς της μέσα από την απαγγελία του ρόλου της. «Για μένα επίσης ήταν να βρω την φωνή της Κλαρίς, κυρίως γιατί ήταν κάποια η οποία είχε φοβηθεί από αιμορραγία των αμνών, τον ήχο και το πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τα βοηθήσει. Η μητέρα μου είχε πει “γιατί θες παίξεις αυτόν τον χαρακτήρα ο οποίος είναι ήσυχος και πονηρός;”»

silence of the lambs 607

  • Ο Χόπκινς έμενε στον χαρακτήρα του ανάμεσα στις λήψεις. Καθώς ο Χόπκινς προσπαθούσε να βρει τον χαρακτήρα του Χάνιμπαλ σε κάποια φάση ανάμεσα στις λήψεις ξέσπασε πάνω σε ένα μέλος του συνεργείου, όταν εκείνο έφτιαχνε κάτι στο κελί του, φωνάζοντας «τι κάνει εκεί στο κελί μου;». Ο Ντεμί όταν το άκουσε φάνηκε αρκετά ενθουσιασμένος. «Θεέ μου, είσαι πολύ περίεργος», του είπε.

  • Το κελί του Χάνιμπαλ ήταν τόσο τρομαχτικό όσο έδειχνε. «Ηταν τόσο απόκοσμο σετ. Ολα τα διαφορετικά κελιά των τρόφιμών ήταν κάπως σκοτεινά και μετά φτάνουμε στον κελί του Λέκτερ: τόσο φωτεινό με λάμπες φθορίου και δυο διαστάσεων», θυμάται η Τζόντι Φόστερ.

  • Ο άνθρωπος και η μηχανή από όπου εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα του Λέκτερ. Ο Χόπκινς αναφέρει δυο εμπνεύσεις για την δημιουργία του χαρακτήρα του Χάνιμπαλ Λέκτερ. Ο ένας ήταν ο HAL 9000, το μηχάνημα από το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» και ο άλλος ήταν ο δάσκαλός του στην Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης, ο Κρίστοφερ Φέτες.

  • Ακόμη θεωρούν την «Σιωπή των Αμνών» ως ένα σημαντικό σημείο στην καριέρα τους. «Αυτή η ταινία ήταν μια περιπέτεια που άλλαξε την ζωή και στους δυο μας», αναφέρει η Φόστερ. Μετά τον ρωτάει εάν οι φανς του ακόμη και τώρα του απαγγέλουν ατάκες από την ταινία. «Ω, ναι. Το κάνουν», απαντά ο Χόπκινς.

H ταινία «Η Σιωπή των Αμνών» έκανε την πρεμιέρα της στις αμερικάνικες αίθουσες στις 30 Ιανουαρίου 1991 και προτάθηκε για εφτά Οσκαρ από τα οποία κατάφερε να κερδίσει τα πέντε, ανάμεσά του και τα βραβεία για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Α’ Ανδρικό (για τον Αντονι Χόπκινς) και Α’ Γυναικείο (για την Τζόντι Φόστερ).

Απολαύστε το βίντεο του reunion των Αντονι Χόπκινς και Τζόντι Φόστερ εδώ: