Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the power of the dog

Η Εξουσία του Σκύλου (The Power of the Dog) της Τζέιν Κάμπιον

Μοντάνα, 1925. Ενα πλούσιο ράντσο στέκεται επιβλητικά στην μέση του πουθενά - σ’ ένα ξηρό οροπέδιο μακριά από τον πολιτισμό, κάτω από τη σκιά των άγριων βουνοκορφών. Το διοικούν δύο 40χρονα αδέλφια, πλούσιοι κληρονόμοι ηλικιωμένων γονιών, που προτίμησαν να αποσυρθούν στους κοσμικούς κύκλους της πόλης. Ο Τζορτζ είναι ένας χλωμός, εσωστρεφής, ευγενής κύριος - φορά τα κουστούμια του ατσαλάκωτα και προτιμά να οδηγεί το αμάξι του από το να καβαλάει άλογα. Κάθε του λέξη βγαίνει διστακτικά, κάθε του κίνηση είναι αμήχανη. Τίποτα από την όψη ή τη συμπεριφορά του δεν κολλάει σε μια μικροκοινωνία βουνίσιων γελαδάρηδων. Ο αδελφός του τον αποκαλεί «χοντρούλη». Γιατί ο Φιλ είναι bully. Ενας σκληρός, κακότροπος, άξεστος καουμπόη που γδέρνει τα ζώα με γυμνά χέρια και φοράει το αίμα και τη λάσπη στα νύχια του ως παράσημο ανδρείας. Μυρίζει ο ίδιος, αλλά μυρίζει και την αδυναμία στους άλλους. Κι επιτίθεται - σαν αγριόσκυλο. Αυτό θα συμβεί όταν ο Τζορτζ τολμήσει να παντρευτεί τη Ρόουζ, την όμορφη χήρα που διατηρεί το γειτονικό πανδοχείο. Ειδικά όταν εκείνη φέρει στο ράντσο τον γιο της Πίτερ. Η «Μις Νάνσι» (όπως εξευτελιστικά τον αποκαλεί), τo λεπτεπίλεπτο, θηλυπρεπές, συνεσταλμένο αγόρι που σπουδάζει ιατρική και μοιάζει με ψιλόλιγνο, τρυφερό μίσχο, σαν τα λουλούδια που φιλοτεχνεί από χαρτί, δεν έχει καμία δουλειά σ’ ένα ράντσο με άντρες που οργώνουν με τα άγρια χέρια τους τη γη και δαμάζουν με το δυνατό καβάλο τους τα ζώα. Η Ρόουζ παγιδεύεται - σε αυτό το σπίτι μαυσωλείο, σε αυτό τον macho μικρόκοσμο, στην απειλητική σκιά του Φιλ. Πνίγει την αδυναμία της στο πιοτό που κρύβει κάτω από το μαξιλάρι της και τρέμει για το τι μπορεί να πάθει ο γιος της.

Ενα γουέστερν για την πατριαρχία; Ενα σκοτεινό νουάρ κάτω από τον καυτό ήλιο; Ενα θρίλερ τρόμου με τη βία εκτός κάδρου; Η Τζέιν Κάμπιον επιστρέφει μετά από 12 χρόνια, για να πλέξει το λάσο της με τοξική ακρίβεια γύρω από το λαιμό μας. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Red Joan

Η Κόκκινη Τζόαν (Red Joan) του Σερ Τρέβορ Ναν

Η Τζόαν της ταινίας, αλλά και του ομότιτλου βιβλίου της Τζένι Ρούνεϊ, το οποίο διασκεύασε για τη μεγάλη οθόνη η σεναριογράφος Λίντσεϊ Σαπέρο, είναι μια ηλικιωμένη και φιλήσυχη συνταξιούχος, υπεράνω πάσης υποψίας, όταν συλλαμβάνεται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας για την αποκάλυψη κρατικών μυστικών στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ενωση. Με διαρκή και απανωτά φλας μπακ, αποκαλύπτεται η αλήθεια για το παρελθόν της, όσο η ίδια προσπαθεί, αρχικά αρνούμενη τα πάντα, να υπερασπιστεί σαστισμένη τον εαυτό της και να αντικρούσει τις κατηγορίες εναντίον της με τη βοήθεια του αποσβολωμένου γιου της. Ως αριστούχος φοιτήτρια φυσικής στο Κέιμπριτζ λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Τζόαν ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τις κομμουνιστικές ιδέες μέσα από τη μοιραία γνωριμία της με δύο ρωσικής καταγωγής Εβραίους μετανάστες από τη Γερμανία και μέλη του κομμουνιστικού κόμματος, αρχικά με τη μυστηριώδη Σόνια και μετά με τον ξάδερφό της, Λέο, με τον οποίο θα ζήσει έναν θυελλώδη έρωτα, γεμάτο από αποχωρισμούς κι επανασυνδέσεις. Η Τζόαν θα συμμετάσχει ως βοηθός και γραμματέας ενός καθηγητή της στα άκρως απόρρητα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας μέσα σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας, αλλά και πυρετώδους ανταγωνισμού με τις άλλες υπερδυνάμεις του πλανήτη. Τα δύο ξαδέρφια θα της ζητήσουν να συνεργαστεί με τους Σοβιετικούς και να αποκαλύψει όσα γνωρίζει, ενώ όμως αρχικά η Τζόαν θα αρνηθεί, η ρίψη από τους Αμερικανούς της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι θα την κάνουν να αλλάξει γνώμη και τότε η νεαρή κοπέλα θα αρχίσει τη ριψοκίνδυνη κατασκοπική της δράση, ενώ την κατάσταση θα περιπλέξουν η επανεμφάνιση του Λέο μετά από μακρόχρονη απουσία στον Καναδά, αλλά και το ρομάντζο ανάμεσα στη νεαρή γυναίκα και τον καθηγητή της.

Η (αναμενόμενα) εξαιρετική ερμηνεία της Τζούντι Ντεντς και η άρτια καλλιτεχνική διεύθυνση δεν αρκούν για να καταστήσουν κινηματογραφικά συναρπαστική την εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα ιστορία της Τζόαν Στάνλεϊ, της πιο διάσημης Βρετανίδας κατασκόπου της KGB. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the post

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά (The Post) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ, και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι, στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν και να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων σχετικά με τον Πόλεμο στο Βιετνάμ. Οι δυο τους καλούνται να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να ρίξουν φως σε κρυμμένα μυστικά του κράτους, θέτοντας όμως σε κίνδυνο τόσο τις καριέρες τους, όσο και την προσωπική τους ελευθερία.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κάνει ακτιβισμό υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, αντιπολίτευση στη διακυβέρνηση Τραμπ και μια αφοπλιστική φεμινιστική διακήρυξη, όλα στη συσκευασία μιας συναρπαστικής, φτιαγμένης με ισόποση οργή και μαεστρία, ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

Mission Impossible 2

Επικίνδυνη Αποστολή 2 (Mission Impossible 2) του Τζον Γου

Ο πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει τη νέα του επικίνδυνη αποστολή: να βρει και να καταστρέψει έναν φονικό ιό με το όνομα «Χίμαιρα». Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Σκάι

wonder woman 1984 main

Wonder Woman 1984 της Πάτι Τζένκινς

Στην καρδιά των 80s συναντάμε την Νταϊάνα, aka Wonder Woman, να ζει μια μοναχική ζωή στην απομόνωση, τόσο από δική της επιλογή όσο και από διάφορες περιστάσεις που την οδήγησαν σε αυτή. Δουλεύει ως επιμελήτρια σε ένα αρχαιολογικό μουσείο όπου φτάνει μια μαγική πέτρα η οποία μπορεί να εκπληρώσει οποιαδήποτε ευχή σου. Φυσικά τα πράγματα δεν αργούν να πάρουν μια περίεργη και επικίνδυνη τροπή με την πέτρα αυτή να γίνεται η αιτία για την επικείμενη εξαφάνιση ολόκληρου του κόσμου.

H Wonder Woman μας καλωσορίζει στο μέλλον σε μια νέα εποχή θαυμάτων: στα χρυσά '80s, Ο,τι λάμπει, όμως... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 2

Attenberg 607

Attenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Στην μικρή κωμόπολη «Ασπρα Σπίτια» η Mαρίνα παθιάζεται με τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για τη φύση, ψάχνει τη δική της σε πειραματισμούς με τη φιλενάδα της και ενηλικιώνεται μέσα από το σεξ και το θάνατο. Μία ταινία ελληνική, μία ταινία διεθνής. Η κινηματογραφική γλώσσα έχει επιβληθεί της νεοελληνικής. Η δύναμη του σεναρίου έχει ξεφύγει από τα στενά όρια των διαλόγων. Η παρουσίαση της ιστορίας έχει τολμηρά απογειωθεί από την αναμασημένη mainstream μανιέρα που είχαμε συμβιβαστεί να αποκαλούμε «ελληνικό σινεμά».

Από την διθυραμβική επιτυχία της Βενετίας μέχρι τον απόλυτο θρίαμβο του Σάντανς και της Νέας Υόρκης, το «Attenberg» σπάει τα στενά όρια του ελληνικού σινεμά, μιλώντας μία γλώσσα κινηματογραφική, διεθνή, τολμηρή, πρωτοπόρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο ERTFlix

Focaccia Blues

Focaccia Blues του Νίκο Τσιζαρόλα

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας φοκάτσια που «έφαγε» το αμερικανικό μπέργκερ! Βασίζεται σε ένα πραγματικό συμβάν: τότε που ο παγκόσμιος γίγαντας των ταχυφαγείων, δηλαδή η εταιρεία McDonald’s, αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά στην πόλη Αλταμούρα, στην Απουλία της Ιταλίας, από τον ανταγωνισμό κάποιου φούρναρη που ειδικευόταν στην τέχνη της φοκάτσια. Το τεράστιο ταχυφαγείο McDonald’s, λίγο μετά τα εγκαίνιά του, υπέστη τεράστιο πλήγμα όταν ο Λούκα Ντιτζεσού άνοιξε ένα μικρό αρτοποιείο ακριβώς δίπλα στον αμερικάνικο γίγαντα πουλώντας μια πεντανόστιμη φοκάτσια.

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage

house of light

Το Σπίτι Του Φωτός (House of Light) του Μαχμούντ Χασάν Καγιές

Το Σπίτι Του Φωτός είναι ένα ενδόμυχο πορτρέτο μιας οικογένειας που αναγκάζεται να μείνει κλεισμένη στο διαμέρισμα της στην Ντάκα του Μπαγκλαντές κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid – 19. Η ταινία, γυρισμένη με το κινητό τηλέφωνο του σκηνοθέτη στη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού, υπερβαίνει το καθημερινό και φωτίζει την κάθε μέρα με στιγμές αισθητικής απλότητας και πνευματικής υπεροχής.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Ethnofest

Uppercase Print

Uppercase Print του Ράντου Ζούντε

Η ιστορία του Μούγκουρ Καλινέσκου, ενός Ρουμάνου εφήβου που ζωγράφιζε με γκράφιτι μηνύματα διαμαρτυρίας εναντίον του καθεστώτος του Νικολάε Τσαουσέσκου και συνελήφθη, ανακρίθηκε και τελικά έγινε αποδιοπομπαίος τράγος των μυστικών υπηρεσιών. Ο αντισυμβατικός Ρουμάνος του «Δεν Με Ενδιαφέρει αν Μείνουμε στην Ιστορία ως Βάρβαροι» και της Χρυσής Αρκτου «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» σε μια δραματοποιημένη εξιστόρηση μιας ιστορίας που συγκλόνισε τη Ρουμανία, ιστορική όσο και διαχρονική αλλά και - δυστυχώς - επίκαιρη για την ελευθερία του λόγου και την αντίσταση στον κόσμο σήμερα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino

the egg

Το Αυγό (Öndög) του Κουαν'αν Γουάνγκ

Το γυναικείο σώμα διεκδικεί ένα μικρούτσικο χώρο στην απέραντη στέπα της Μογγολίας, σε μια ναΐφ αλλά γοητευτική φέτα ζωής. Ενα τραυματισμένο, νεκρό γυναικείο κορμί βρίσκεται παρατημένο στη μέση της μογγολικής ερήμου: το έγκλημα είναι «μεγάλη υπόθεση» για την τοπική αστυνομία, που ποτέ δεν έχει ν' αντιμετωπίσει κάτι τόσο σοβαρό. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση για την ίδια την ταινία, που κινείται... χορευτικά, γύρω από αυτή την αλλόκοτη εικόνα. Ο νεαρός αστυνομικός που αναλαμβάνει να φυλάξει το πτώμα την πρώτη νύχτα είναι απροστάτευτος από το κρύο, τη λύκαινα, τη μοναξιά. Η μεγαλύτερή του βοσκός, φιγούρα μεγαλόπρεπη πάνω στην καμήλα της, το όχημά της, θα του προσφέρει κάτι παραπάνω από παρέα. Η γυναίκα έχει στην κατοχή της ένα αυγό: μπορεί και να γίνει η μητέρα των δεινοσαύρων.

Από τον σκηνοθέτη του «Γάμου της Τούγια» που είχε βραβευθεί με τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, μια γοητευτική ιστορία μυστηρίου, αγάπης και γυναικείας δύναμης στη μακρινή Μογγολία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς