Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Town 607

The Town του Μπεν Αφλεκ

Κάθε χρόνο, στην Βοστόνη, γίνονται περισσότερες από 300 ληστείες. Από μια γειτονιά της, το Τσάρλσταουν, προέρχονται οι περισσότεροι ληστές τραπεζών και αυτοκινήτων από οπουδήποτε αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας από αυτούς είναι ο Νταγκ ΜακΡέι (Μπεν Άφλεκ). Ο Νταγκ δεν είναι από την ίδια πάστα όπως τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του. Σε αντίθεση με εκείνους, είχε τη δυνατότητα να επιτύχει, τη δυνατότητα να ξεφύγει από το να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του. Αντίθετα, έγινε αρχηγός μιας συμμορίας αδίστακτων ληστών που περηφανεύονται πως κάνουν τις κομπίνες τους, χωρίς ποτέ κανείς να τους πιάνει. Η μοναδική οικογένεια του Νταγκ είναι οι συνεργάτες του στις ληστείες και κυρίως ο Τζεμ (Τζέρεμι Ρένερ), που παρότι επικίνδυνος και οξύθυμος, είναι ότι πιο κοντινό έχει ο Νταγκ σε αδερφό. Όλα όμως θα αλλάξουν στη δυναμική της συμμορίας, όταν στην τελευταία τους δουλειά, ο Τζεμ θα πάρει μαζί τους έναν όμηρο: την βοηθό διευθυντή της τράπεζας, Κλερ Κίσι (Ρεμπέκα Χολ). Όταν αργότερα ανακαλύπτουν ότι μένει στο Τσάρλσταουν, ο Τζεμ αρχίζει να ανησυχεί και να θέλει να μάθει, τι μπορεί να γνωρίζει. Γνωρίζοντας τα όρια του Τζεμ, ο Νταγκ θα αναλάβει δράση. Αρχίζει να παρακολουθεί την Κλερ, η οποία δεν έχει ιδέα ούτε ότι η πρώτη τους συνάντηση δεν ήταν τυχαία, ούτε ότι ο γοητευτικός αυτός άγνωστος που μπήκε στη ζωή της, είναι ένας από τους άνδρες που την είχαν τρομοκρατήσει λίγες μέρες πριν. Καθώς η σχέση του με την Κλερ μετατρέπεται σε ένα παθιασμένο έρωτα, ο Νταγκ συνειδητοποιεί πως θέλει να φύγει από τη ζωή που κάνει… από την πόλη του. Με τους ομοσπονδιακούς, όμως, πράκτορες και κυρίως τον Πράκτορα Φόλεϊ (Τζον Χαμ) στο κατόπι τους, ο Νταγκ αντιλαμβάνεται πως το να ξεφύγει δεν είναι εύκολο και, χειρότερο όλων, ότι τα «σκάγια» που προορίζονται για τον ίδιο, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή της Κλερ. Οι μόνες του επιλογές; Να προδώσει τους φίλους του ή να χάσει την γυναίκα που αγαπά.

Η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Μπεν Αφλεκ, που ειδικά εδώ αποδείχθηκε μεγάλος μάστορας αφηγηματικής δύναμης και άξιος χειριστής των ηθοποιών του. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Τζέρεμι Ρένερ.

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 23.50

10η μέρα 607

10η Μέρα του Βασίλη Μαζωμένου

Ο Αλί είναι ένας Αφγανός μουσουλμάνος που ζει μοναχικά σ' ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα της σύγχρονης Αθήνας. Η καθημερινότητά του είναι μονότονη. Κοιμάται, τρώει λιτά και προσεύχεται. Η μοναδική του διασκέδαση είναι το άθλημα του kick boxing, για το οποίο προπονείται στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας του. Για να επιβιώσει μαζεύει παλιοσίδερα από τα σκουπίδια, που τα συγκεντρώνει σ' ένα καρότσι super market το οποίο σέρνει στους δρόμους. Ομως δεν είναι μόνο οι μνήμες από την πατρίδα του, την οικογένειά του και το κορίτσι του που τον κατακλύζουν. Πιο έντονο συναίσθημα του προκαλεί η τελετή της Ασούρα, που παρακολουθεί χωρίς να συμμετέχει. Πρόκειται για μια ημέρα μνήμης και πένθους για τους περισσότερους μουσουλμάνους, διότι τότε έχασε τη ζωή του, ο Χουσεΐν Αλί, σημαντική φυσιογνωμία στο Ισλάμ. Ο Αλί ζει στην Αθήνα αλλά κουβαλά μαζί του τις μνήμες της πατρίδας του. Η κάμερα τον ακολουθεί σε ένα ταξίδι στην καθημερινότητα, αλλά και την ίδια την ύπαρξή του.

Η βραβευμένη νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου χρησιμοποιεί τον ρεαλισμό και μαζί την ποίηση, σε ένα φιλμ για το ταξίδι ενός παράνομου μετανάστη στην Ελλάδα και το απατηλό «όνειρο της δύσης». Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 2

Rifkin's Festival

Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν (Rifkin's Festival) του Γούντι Αλεν

Ο Μορτ Ρίφκιν (ο Γουάλας Σον στο ρόλο του alter ego του σκηνοθέτη), είναι ένας κυνικός θεωρητικός του κινηματογράφου κι ανέκδοτος συγγραφέας. Η σύζυγός του, Σου (καλώς την, πάλι, την Τζίνα Γκέρσον), είναι υπεύθυνη δημοσιότητας για την ταινία του νεαρού, επιτηδευμένου Γάλλου «auteur», Φιλίπ (ο Λουί Γκαρέλ σε μια σατιρική ενσάρκωση του ναρκισσισμού των Γάλλων δημιουργών γενικώς). Οι δυο τους ταξιδεύουν στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για την πρεμιέρα της ταινίας, αλλά ο Μορτ αρχίζει να υποψιάζεται ότι η Σου είναι ερωτευμένη με τον Φιλίπ - αυτό θα του δώσει το πολυπόθητο άλλοθι, όχι μόνο για να επαναθεωρήσει τη δική του ζωή και να ταξιδέψει στις αγαπημένες του (κινηματογραφικές, φυσικά), φαντασιώσεις, αλλά και να γνωρίσει μια όμορφη Ισπανίδα γιατρό.

H νέα ταινία του Γούντι Αλεν γυρισμένη στο Σαν Σεμπαστιάν, μετά την «εξορία» του από την Αμερική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

jumanji

Jumanji: Καλώς Ηρθατε στη Ζούγκλα (Jumanji: Welcome to the Jungle) του Τζέικ Κάσνταν

Οταν τέσσερις έφηβοι φίλοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι με ένα όνομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ, μπαίνουν μέσα στη ζούγκλα του Jumanji και παίρνουν το άβαταρ που διάλεξαν. Ο έμπειρος παίχτης Σπένσερ γίνεται ένας μυώδης τυχοδιώκτης, ο αθλητής Φριντζ χάνει το μισό του ύψος αλλά γίνεται Αϊνστάιν, η δημοφιλής Μπέθανι μεταμορφώνεται σε έναν μεσήλικα καθηγητή και η ντροπαλή Μάρθα είναι μια σκληροτράχηλη πολεμίστρια. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι το Jumanji δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι – πρέπει πραγματικά να επιβιώσεις. Για να κερδίσουν και να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής τους, να ανακαλύψουν τι άφησε πίσω του ο Αλαν Πάρις είκοσι χρόνια πριν και να μάθουν να… παίζουν παρέα, χρησιμοποιώντας τα δυνατά στοιχεία του καθένα. Αλλιώς θα μείνουν μέσα στο παιχνίδι για πάντα.

Επειτα από 22 χρόνια, χωρίς τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, το «Jumanji» υπάρχει ακόμα, αυτή τη φορά ως ψηφιακό παιχνίδι επιβίωσης από το οποίο δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα επιβιώσετε όλοι... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 15.10 στο Nova Cinema 2

το κακό

Το Κακό του Γιώργου Νούσια

Σε μια χώρα όπου ποτέ δεν αναπτύχθηκε το σινεμά είδους, η ταινία του Γιώργου Νούσια εμφανίστηκε φτύνοντας αίμα το 2005, έγινε αυτομάτως cult και παραμένει μία μοναδική περίπτωση zombie horror στα χρονικά του ελληνικού σινεμά, αφού οδήγησε μέχρι και σε sequel!

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

On Body and Soul 607

Η Ψυχή και το Σώμα (On Body and Soul) της Ιλντικο Ενιέντι

Οι κεντρικοί ήρωες μοιάζουν να είναι ένα ζευγάρι ελαφιών στο χιονισμένο δάσος: εκείνος προστατευτικός, εκείνη διστακτική, μαζί σε τέλεια, σιωπηλή αρμονία. Η αντιπαράθεση με το σφαγείο μεγάλων ζώων στη Βουδαπέστη δεν είναι επιτηδευμένη. Μετά τα παραμυθένια πλάνα στη φύση, τα ζώα που μπαίνουν στο σφαγείο ως στριμωγμένες αγελάδες και βγαίνουν ως κομμάτια κρέας προς κατανάλωση έχει κάτι το απλό, ρεαλιστικό, σκληρό μεν, αλλά χωρίς την παραμικρή διάθεση εντυπωσιασμού, πάθους ή εκμετάλλευσης. Δυο πλάνα, δυο όψεις: η φυσική και η τεχνολογική. Μαζί, οι άνθρωποι.

Το βραβευμένο με τη Χρυσή Αρκτο φιλμ της Ιλντικο Ενιέντι, ένα εκκεντρικό love story, ρομαντικό μέχρι θανάτου (αλλά και ζωής). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

Love and Friendship 607

Ερωτες & Φιλίες του Γουίτ Στίλμαν

Η πανέμορφη νεαρή χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον εγκαθίσταται προσωρινά στην έπαυλη των πεθερικών της, μέχρι να καταλαγιάσουν οι φήμες που κυκλοφορούν στους αριστοκρατικούς κύκλους, σχετικά με τις ερωτικές της περιπέτειες. Όσο βρίσκεται εκεί είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει σύζυγο, τόσο για την ίδια, όσο και για την κόρη της Φρειδερίκη. Η τελευταία, βρίσκεται σε ηλικία γάμου, αλλά αντιμετωπίζει απρόθυμα τις προθέσεις της μητέρας της. Η Λαίδη Σούζαν όμως, προχωρά ακάθεκτη με το σχέδιο της, προσελκύοντας ταυτόχρονα την προσοχή του όμορφου και νεαρού Ρέτζιναλντ Ντε Κόρσι, του πλούσιου αλλά ανόητου Σερ Τζέιμς Μάρτιν και του εξωφρενικά γοητευτικού, αλλά παντρεμένου Λόρδου Μάνγουερικ. Σύντομα, η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο της, περιπλέκοντας τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

O Γουίτ Στίλμαν («Last Days of Disco», «Metropolitan») διασκευάζει τη «Λαίδη Σούζαν» της Τζέιν Οστεν για να αναδείξει εκ νέου όλα όσα ανέκαθεν τον απασχολούσαν: τα σαθρά θεμέλια της υψηλής κοινωνίας, τη σκοτεινή δύναμη της γλώσσας, την ελαφρότητα του δράματος, τα screwball παιχνίδια εξουσίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 04.00 στο STAR


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς