Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


holy boom 607

Holy Boom της Μαρίας Λάφη

Σε μια υποβαθμισμένη αστική περιοχή της Αθήνας, το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, ένα γραμματοκιβώτιο των ελληνικών ταχυδρομείων ανατινάζεται από τον δεκαεπτάχρονο Φιλιππινέζο δεύτερης γενιάς, Ιγκε. Η απροσδόκητη έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης.

Φιλόδοξο ντεμπούτο που χαρτογραφεί την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας, πιο αποτελεσματικό όταν αποκαλύπτει τον κρυμμένο κόσμο της διπλανής πόρτας, παρά όταν προσπαθεί να παραλληλίσει την Εβδομάδα των Παθών με τα πάθη των ηρώων του. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ2.

oblivion

Oblivion του Τζόζεφ Κοζίνσκι

2077: Ο Τζακ Χάρπερ, ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες ανθρώπους στη Γη, έχει ως αποστολή του να επιδιορθώνει τα ρομποτικά σκάφη που επιτηρούν τη Γη και την προστατεύουν από τους εισβολείς. Οταν σε μια από τις τελευταίες περιπολίες του προτού εγκαταλείψει κι εκείνος τη Γη, ο Τζακ θα συναντήσει μια μυστηριώδη, γοητευτική γυναίκα και οι δυο τους θα ζήσουν μια μεταφυσική εμπειρία που θα τους αλλάξει για πάντα, ενώ την ίδια στιγμή, όλα όσα γνώριζε ο ήρωας θα τεθούν υπό αμφισβήτηση, καθώς μια εναλλακτική αλήθεια αποκαλύπτεται ολοζώντανα μπροστά του.

Κάτι ανάμεσα στο «Wall-E», το «Tron Legacy», το «Μatrix» και το «Moon», το «Oblivion» είναι μια ταινία με όλα τα σωστά υλικά που μιλάει για όλα όσα δεν πρέπει να σβήσουμε από τη μνήμη μας όταν έρθει το τέλος του κόσμου. Τι κρίμα που πιάνεις τον εαυτό σου να την ξεχνάς την ίδια την ώρα σχεδόν που διαδραματίζεται... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 17.15 στο Star.

the deep blue

Απέραντο Γαλάζιο (The Big Blue) του Λικ Μπεσόν

H ταινία πραγματεύεται την (αληθινή) ιστορία της άσπονδης φιλίας και του συναγωνισμού δύο επαγγελματιών αθλητών της ελεύθερης κατάδυσης, του Γάλλου Ζακ Μαγιόλ και του Ιταλού Ενζο Μολινάρι (ο Ενζο Μαγιόρκα για τους γνώστες), από τα παιδικά τους χρόνια στην Αμοργό της δεκαετίας του '60 μέχρι τη διαρκή τους κόντρα για την κατάκτηση του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και την κορύφωση της, καθώς και τη σχέση του Μαγιόλ με μια Αμερικανίδα υπάλληλο ασφαλιστικής εταιρείας, η οποία θα παρατήσει τα πάντα για να τον ακολουθήσει δε θα καταφέρει όμως να τον κάνει να την αγαπήσει περισσότερο από την πρώτη και παντοτινή του αγάπη, τη θάλασσα.

To κλασικό - όχι όμως και τελείως διαχρονικό - φιλμ του Λικ Μπεσόν έρχεται από το παρελθόν με το συναισθηματικό βάρος που κουβαλάει μια καρτ-ποστάλ από τα χρόνια της αθωότητας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.55 στο Cosmote Cinema 1.

Ma Vie de Courgette 607

Εγώ, ο Κολοκυθάκης (Ma vie de courgette) του Κλοντ Μπαρά

Η ιστορία μιας χούφτας παραμελημένων παιδιών που βρίσκονται αντιμέτωπα με την εγκατάλειψη σε ένα ορφανοτροφείο δεν μοιάζει εκ πρώτης όψεως με υλικό ιδανικό για μια ταινία κινουμένων σχεδίων που απευθύνεται (και) σε μικρούς θεατές. Στο μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ωστόσο, ο Ελβετός Κλοντ Μπαρά κατορθώνει να ελιχθεί με την άνεση βετεράνου ανάμεσα στις δυνητικά σκοτεινές και καταθλιπτικές αλήθειες που κρύβει η ιστορία του και να τις μεταμορφώσει σε μια μικρή έκρηξη αισιοδοξίας που δεν χάνει την επαφή της με την αδυσώπητη πραγματικότητα. Σκληρό, ρεαλιστικό και ταυτόχρονα αφάνταστα τρυφερό και συγκινητικό, ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων που αναλαμβάνει να αποκαταστήσει την πίστη μας στην καλοσύνη των άλλων. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 1 στις 17.25.

Κιέριον

Κιέριον του Δήμου Θέου

Η ταινία αναφέρεται στη γνωστή «υπόθεση Πολκ», γύρω από τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζωρτζ Πολκ, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για να πάρει συνέντευξη από τον Μάρκο Βαφειάδη και κατά μυστηριώδη τρόπο βρέθηκε δολοφονημένος, αλλά και στον τότε πρόσφατο πόλεμο των έξι ημερών. Στην ταινία, ένας δημοκρατικός δημοσιογράφος, ο Αίμος Βαγενάς, συλλαμβάνεται με την κατηγορία της συμμετοχής στη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου, με τον οποίο ήταν φίλοι. Η ενοχή του δεν αποδεικνύεται και αφήνεται προσωρινά ελεύθερος. Με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα αρχίζει να ερευνά την υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε, όμως αντιλαμβάνεται ότι οι αρχές επιδιώκουν τη συγκάλυψη της αλήθειας και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Η ταινία, με επιδράσεις από τον Γκοντάρ, αποτελεί και την πρώτη απεικόνιση του φοιτητικού κινήματος αλλά και των αυταρχικών μεθόδων της αστυνομίας.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν online στο site της Ταινιοθήκης στα πλαίσια του αφιερώματος Ελλάδα-Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

sex education

Sex Education: 3η Σεζόν

H βρετανική σειρά της Λόρι Ναν είναι μία από τις αγαπημένες μας. Το «Sex Education», με επεισόδια που ακολουθούν μαθητές του Λυκείου Moordale στην αναζήτηση σεξουαλικής ταυτότητας, έμοιαζε ελαφρύ και ανώδυνο, μέχρι να προχωρήσει στα κεφάλαια που καθορίζουν την εφηβική διάπλαση, συμπεριφορά κι ευαισθησία. Κι αν η πανδημία καθυστέρησε τα γυρίσματα του 3ου κύκλου, η σειρά επιστρέφει στο Netflix στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ολα τα επεισόδια της 3ης σεζόν είναι διαθέσιμα στο Netflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.