Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


hateful eight 607 1

«Οι Μισητοί Οκτώ» (The Hateful Eight, 2016) του Κουέντιν Ταραντίνο

Εξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, o κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης. Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Γουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών», και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης. Χάνοντας τον δρόμο τους στην χιονοθύελλα, ο Ρουθ, η Ντόμεργκιου, ο Ουόρεν και ο Μάνιξ αναζητούν καταφύγιο σε ένα πανδοχείο σε ένα ορεινό πέρασμα. Οταν φτάνουν εκεί, συναντούν όχι την ιδιοκτήτρια αλλά τέσσερα άγνωστα πρόσωπα. Ο «Μεξικάνος» Μπομπ, ο οποίος φροντίζει το πανδοχείο όσο η ιδιοκτήτρια επισκέπτεται τη μητέρα της, έχει αποκλειστεί εκεί με τον «Ανθρωπάκο» Οσβάλντο Μομπρέι, τον δήμιο του Red Rock, τον «Γελαδάρη» Τζο Γκέιτζ και τον Στρατηγό του στρατού των Νοτίων, τον «Νότιο» Σάνφορντ Σμίδερς. Καθώς η χιονοθύελλα τυλίγει το πανδοχείο, οι οκτώ ταξιδιώτες μας συνειδητοποιούν ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο να φτάσουν τελικά στο Red Rock…

Γυρίζοντας σε απαστράπτον σινεμασκόπ ένα θρίλερ μυστηρίου που διαδραματίζεται σε ένα και μόνο δωμάτιο, ο Κουέντιν Ταραντίνο φέρνει με διαολεμένο κέφι την Αγκαθα Κρίστι στην Αγρια Δύση και ολοκληρώνει ένα οργισμένο αντιρατσιστικό μανιφέστο στη μορφή ενός σύγχρονου american classic. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ

Προβάλλεται απόψε στις 01:45 στο STAR

corpus christi 607

«Corpus Christi» (2019) του Γιαν Κομασά

O εικοσάχρονος Ντάνιελ βιώνει πνευματική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αναμορφωτήριο. Θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου. Οταν τον στέλνουν να εργαστεί στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, κατά την άφιξή του προσποιείται τον ιερέα και καταλήγει να αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία. Η άφιξη του νεαρού χαρισματικού ιεροκήρυκα δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, που ταλανίζεται από ένα τραγικό συμβάν, να αποκαταστήσει την ισορροπία της.

Η ταινία από την Πολωνία που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας (Βραβείο Europa Cinemas Label στο τμήμα Giornate degli Autori), ταξίδεψε στα φεστιβάλ του κόσμου, έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων στη χώρα της και βρίσκεται στη short list για την πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

Προβάλλεται απόψε στις 01:20 στο COSMOTE CINEMA 2

the county 2

Η Λευκή Επανάσταση (The County, 2019) του Γκριμούρ Χακόναρσον

Η Ινγκα είναι συνηθισμένη να δουλεύει τη φάρμα της με τον άντρα της, τον Ρέινιρ, με τόσο κόπο και φόρτο που, αγαπημένοι μεν, δεν προλαβαίνουν καν να μιλήσουν μεταξύ τους, μένει μετέωρη όταν ο Ρέινιρ σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό. Η Ινγκα ξέρει ότι θα τη φροντίσει το Σωματείο των τοπικών κτηνοτρόφων, εκείνο στο οποίο ανήκουν εδώ και χρόνια, που έχει δικαίωμα στην αποκλειστική διάθεση των γαλακτοκομικών προϊόντων τους και αποκλειστικά εκείνο τους παρέχει υλικά και μηχανήματα, σε τιμές πολύ υψηλότερες απ' ό,τι θα έβρισκαν στο μακρινό Ρέικιαβικ. Οταν, ωστόσο, η Ινγκα αρχίζει να καταλαβαίνει με τι αντίτιμο προσφέρεται αυτή η βοήθεια, ξεκινά, μόνη γελαδάρισσα εναντίον όλων και με όπλο της το facebook (αλλά και μια καραμπίνα), να πολεμήσει εναντίον του Σωματείου και να διεκδικήσει τα δικαιώματα τα δικά της και της κοινότητας.

Ο πολυβραβευμένος Γκριμούρ Χακόναρσον που 6 χρόνια πριν μάς εντυπωσίασε με το «Δεσμοί Αίματος» («Rams», 2015), επιστρέφει με μια ακόμη ειλικρινή, ανθρώπινη ταινία τοποθετημένη στην επαρχία της Iσλανδίας. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ.

«Η Λευκή Επανάσταση» κάνει πανελλήνια πρεμιέρα σε streaming και είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa στο Viva.gr.

split main

«Διχασμένος» (Split, 2017) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

O Κέβιν, ένας νεαρός πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Οταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια και τότε, μια 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, όμοια με τέρας, ετοιμάζεται να ξεπροβάλλει και έτσι να κλείσει τον κύκλο της απόλυτης παράνοιας.

H προηγούμενη ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, ένα απολαυστικό θρίλερ χάρη στη θεαματική ερμηνεία (ή μήπως ερμηνείες;) του Τζέιμς ΜακΑβόι! Διαβάστε την αναλυτική κριτική του Flix εδώ

heat pacino de niro

«Ενταση» (Heat, 1995) του Μάικλ Μαν

Ενας αστυνομικός του εγκληματολογικού τμήματος του Λος Αντζελες, ολότελα παθιασμένος με τη δουλειά του, κυνηγά τον αρχηγό μιας εγκληματικής οργάνωσης, που δρα με επιστημονική ακρίβεια.

Το αριστούργημα του Μάικλ Μαν που έφερε σε σύγκρουση (ή σε πλήρη αρμονία) τα δύο ιερά τέρατα Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο. Η σκηνή του diner είναι μία από τις καλύτερες στην ιστορία του σινεμά.

Θυμηθείτε εδώ: Την αποκλειστική συνέντευξη των Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο στο Flix

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο ΟΡΕΝ

Obama 2

«Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union» του Πίτερ Κάνχαρντ

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος και -πρώτος μαύρος- Αμερικανός Πρόεδρος, έμεινε στο ύψιστο αξίωμα για δύο τετραετίες (2008-2016), αλλά η διακυβέρνησή του χάραξε πορεία κι άφησε τη δική της Ιστορία. Κι όχι μόνο γιατί επί δύο χρονιές (2008 και 2012) ψηφίστηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time, ούτε γιατί κέρδισε το 2009 το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, και τέταρτος συνολικά, που κέρδισε το βραβείο).

Το ντοκιμαντέρ «Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union» που υπογράφει ο βετεράνος ντοκιμαντερίστας Πίτερ Κάνχαρντ, είναι ένα ακόμα ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της ΗΒΟ, και θα μας πάει πίσω - στην αρχή της πολιτικής του καριέρας του Ομπάμα, αλλά και στην άνοδό του μέσα στα χρόνια, μέχρι τη διπλή, απαιτητική θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στη Vodafone TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα.

Συνεχίζονται τα αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη

Ηλέκτρα

«Ηλέκτρα» (1962) του Μιχάλη Κακογιάννη

Ο Αγαμέμνονας (Θεόδωρο Δημήτριεφ) επιστρέφει νικητής από τον Τρωικό Πόλεμο, για να σφαχτεί στο λουτρό του από την Κλυταιμνήστρα (Αλέκα Κατσέλη) και τον Αίγισθο (Φοίβος Ραζής). Χρόνια αργότερα, το βασιλικό ζεύγος παντρεύει επίτηδες με έναν χωρικό την ενήλικη πλέον Ηλέκτρα (Ειρήνη Παππά), για να της στερήσει τη δυνατότητα της εκδίκησης. Εκείνη αναρωτιέται τι απέγινε ο αδελφός της Ορέστης, τον οποίο έχει επικηρύξει ο Αίγισθος. Ο Ορέστης εμφανίζεται ανεπίσημα στο βασίλειο μαζί με το φίλο του, Πυλάδη (Τάκη Εμμανουήλ), και συναντά την Ηλέκτρα, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Η «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη υπήρξε υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας την ίδια χρονιά, ενώ κέρδισε το βραβείο καλύτερης κινηματογραφικής μεταφοράς στο Φεστιβάλ των Καννών.

Την μουσική της ταινίας υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Προβάλλεται στις 23:00 στο Κανάλι της Βουλής

μίκης

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο ERTFLIX

Συγκεντρωμένες εκπομπές από διαφορετικές εποχές από τα αρχεία της ΕΡΤ, τις βρίσκετε όλες εδώ. Συνεντεύξεις, συναυλίες, αφιερώματα, αρχειακά διαμάντια (όπως η εκπομπή «Καλλιτεχνικό Καφενείο» και το «Μονόγραμμα»), ένα ολόκληρο σύμπαν που συστήνει, υπενθυμίζει, κρατάει ζωντανό το πνεύμα του σπουδαίου καλλιτέχνη και Ελληνα.

Μικης Cosmote tv

Το COSMOTE HISTORY HD αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Ποιος ήταν ο «παγκόσμιος» Μίκης και ποια γεγονότα αποτέλεσαν σταθμό στην ταραχώδη ζωή του ανθρώπου που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τον πολιτισμό, τη μουσική και την πολιτική δράση του τόπου; Η αναδρομή στη ζωή και το έργο το Μίκη Θεοδωράκη θα ξεκινήσει με το «Μίκης Θεοδωράκης – Συνθέτης». Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Αστέρη Κούτουλα και Κλάους Σάλγκε, περιλαμβάνει αποκλειστικές συνεντεύξεις του Μίκη Θεοδωράκη και αποτελεί μια εις βάθος ματιά στη ζωή και την πολυδιάστατη καριέρα του συνθέτη, η μουσική του οποίου βγήκε εκτός συνόρων και ταυτίστηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας (Παρασκευή 3/9, 11.00).

Το ταξίδι της μνήμης συνεχίζεται με μία σελίδα της νεότερης μουσικής μας παράδοσης, η οποία έρχεται και πάλι στο φως μέσα από το «Μια επανάσταση αρχίζει», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Δημητρίου. Στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ, οι δύο διαφορετικές ερμηνείες του «Επιτάφιου» των Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Ρίτσου από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τη Νάνα Μούσχουρη, που είχαν διχάσει το πανελλήνιο. (Παρασκευή 3/9, 10.35).

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, τα ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμα στη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV Plus. Στον ίδιο προορισμό, οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα βρουν και το ντοκιμαντέρ «Το σπίτι Είχε τη δική του Ιστορία», για να «ξεναγηθούν» στο σπίτι που κατέστη πηγή έμπνευσης του Μίκη Θεοδωράκη και του αδελφού του, Γιάννη, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει χώρο θύμησης και ιστορίας.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.