Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 3 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 3 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


l μακρίδης 607

L του Μπάμπη Μακρίδη

Ενας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα 2 παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς.

Μια σπαρακτική κωμωδία που έρχεται με φόρα από το τυφλό σημείο του καθρέφτη σου. Και καρφώνεται επίμονα στο μυαλό σου. Σκηνοθετικό ντεμπούτο και μεγάλη πρωτιά για τον Μπάμπη Μακρίδη, καθώς η ταινία αποτέλεσε επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Sundance. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στην ΕΡΤ 2.

Magaluf Ghost Town 607

Μαγκαλούφ, Πόλη-Φάντασμα του Μιγκλέλ Ανγκελ Μπλάνκα

Η Μαγκαλούφ είναι μια μικρή, ήσυχη πόλη της Μαγιόρκας, που πολλοί φτάνουν στο σημείο να αποκαλούν «Τουίν Πικς των Βαλεαρίδων». Ένα εκατομμύριο τουρίστες κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι τους δρόμους της Μαγκαλούφ, σαν στοιχειά που μετατρέπουν τους δημόσιους χώρους σε λούνα παρκ όπου όλα επιτρέπονται. Ένα κωμικό και συνάμα μυστηριώδες πορτρέτο μιας κοινότητας που παλεύει να επιβιώσει σ’ ένα τουριστικοποιημένο περιβάλλον, καθώς κι ένας στοχασμός για το τι σημαίνει να είσαι τουρίστας στην Ευρώπη.

Η ταινία προβάλλεται στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και μπορείτε να τη δείτε online στο σπίτι σας!

paddington 2 607

Πάντινγκτον 2 του Πολ Κινγκ

Ενόσω ψάχνει το τέλειο δώρο για τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του, Λούσι, ο Πάντινγκτον βλέπει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο και ξεκινά μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει το αγοράσει. Οταν το βιβλίο γίνεται αντικείμενο κλοπής, μόνο οι Μπράουν και ο Πάντινγκτον μπορούν να ανακαλύψουν τον κλέφτη, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις…

Ενα δεύτερο, ισάξιο με το πρώτο, μέρος για τις περιπέτειες του περουβιανού αρκούδου που συνεχίζει να σκορπίζει καθαρόαιμο, γλυκό, χορταστικό, έξυπνο σινεμά για μικρούς και μεγάλους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star.

My Best Friend's Wedding 607

Ο Γάμος Του Καλύτερού Μου Φίλου του Πι Τζέι Χόγκαν

Η Τζουλιάν Πότερ, λοιπόν, (Τζούλια Ρόμπερτς) έχει τα νεύρα της ή για να ακριβολογούμε κοντεύει να σκάσει από τη ζήλια της και το κακό της! Ο καλύτερός της φίλος και πρώην αγαπημένος της, ο Μάικλ Ο’ Νιλ, παντρεύεται! Τί το κακό θα σκεφθείτε! ‘Ομως εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εννέα χρόνια πριν, η “άνετη” τότε Τζουλιάν έκανε μια συμφωνία με τον τότε αγαπημένο της Μάικλ: οι δυο τους θα παντρευτούν μαζί αν στην ηλικία των 28 χρόνων δεν έχουν βρει κάποιον άλλον να αγαπήσουν. Αλλά τώρα η ώρα έφτασε για τον Μάικλ, που κάνει την πρόταση γάμου σε κάποια άλλη. Την έξυπνη, όμορφη, ευαίσθητη, γλυκειά και πλούσια Κίμι. Και η Τζουλιάν μόλις τώρα αντιλαμβάνεται τί ακριβώς θέλει, αφού τον βλέπει να φεύγει από τη ζωή της. Και επιπλέον, έχει μόνο τέσσερις ημέρες για να “χαλάσει” το γάμο και να κερδίσει πίσω τον Μάικλ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.10 στο Mega.

the secret garden 607

Ο Μυστικός Κήπος του Μαρκ Μάντεν

H Μέρι Λένοξ είναι ένα μάλλον στριφνό 10χρονο κορίτσι που μεγάλωσε σε μια πλούσια, αλλά δίχως αγάπη οικογένεια Βρετανών στην Ινδία. Οταν οι γονείς της πεθαίνουν ξαφνικά, στέλνεται πίσω στην Αγγλία για να ζήσει με τον θείο της, τον Αρτσιμπαλντ, στο απομακρυσμένο εξοχικό του στο Γιορκσάιρ. Εκεί αρχίζει να φέρνει στην επιφάνεια πολλά οικογενειακά μυστικά, ιδίως όταν συναντά τον άρρωστο ξάδερφό της Κόλιν, ο οποίος είναι απομονωμένος σε μια πτέρυγα του σπιτιού. Μαζί, αυτά τα δύο προβληματικά, αταίριαστα παιδιά, θεραπεύουν το ένα το άλλο, μέσα από την ανακάλυψη ενός θαυμαστού μυστικού κήπου, χαμένου στα εδάφη του κτήματος. Ενα μαγικό τόπο περιπέτειας που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Το αγαπημένο βιβλίο της Φράνσις Χότζσον Μπερνέτ σε μια ακόμη κινηματογραφική μεταφορά που, όμως, προσφέρει ελάχιστες δόσεις μαγείας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Nova Cinema 2.

Love and Friendship 607

Ερωτες & Φιλίες του Γουίτ Στίλμαν

Η πανέμορφη νεαρή χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον εγκαθίσταται προσωρινά στην έπαυλη των πεθερικών της, μέχρι να καταλαγιάσουν οι φήμες που κυκλοφορούν στους αριστοκρατικούς κύκλους, σχετικά με τις ερωτικές της περιπέτειες. Όσο βρίσκεται εκεί είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει σύζυγο, τόσο για την ίδια, όσο και για την κόρη της Φρειδερίκη. Η τελευταία, βρίσκεται σε ηλικία γάμου, αλλά αντιμετωπίζει απρόθυμα τις προθέσεις της μητέρας της. Η Λαίδη Σούζαν όμως, προχωρά ακάθεκτη με το σχέδιο της, προσελκύοντας ταυτόχρονα την προσοχή του όμορφου και νεαρού Ρέτζιναλντ Ντε Κόρσι, του πλούσιου αλλά ανόητου Σερ Τζέιμς Μάρτιν και του εξωφρενικά γοητευτικού, αλλά παντρεμένου Λόρδου Μάνγουερικ. Σύντομα, η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο της, περιπλέκοντας τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

O Γουίτ Στίλμαν («Last Days of Disco», «Metropolitan») διασκευάζει τη «Λαίδη Σούζαν» της Τζέιν Οστεν για να αναδείξει εκ νέου όλα όσα ανέκαθεν τον απασχολούσαν: τα σαθρά θεμέλια της υψηλής κοινωνίας, τη σκοτεινή δύναμη της γλώσσας, την ελαφρότητα του δράματος, τα screwball παιχνίδια εξουσίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στη iPlatforma και στη viva.gr.

hector malot the last day of the year main

Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς της Ζακλίν Λέντζου

Η τελευταία μέρα της χρονιάς ξημερώνει κάτω από το φεγγάρι, ενώ η Σοφία βλέπει ένα όνειρο και δεν το λέει σε κανέναν: περπατώντας στην έρημο, μαθαίνει πώς είναι άρρωστη. Υποκρίνεται ότι δεν τη νοιάζει. Μήπως έχασε την καρδιά της;

Η βραβευμένη με το βραβείο της Εβδομάδας Κριτικής στο Φεστιβάλ Καννών μικρού μήκους ταινία της Ζακλίν Λέντζου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

Προβάλλεται (εντελώς αδικαιολόγητα) στις 03.00 στην ΕΡΤ 2.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.