Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, ανήμερα Χριστουγέννων

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, ανήμερα Χριστουγέννων

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


ultimi

Και οι Τελευταίοι Εσονται... Τελευταίοι του Μασιμιλιάνο Μπρούνο (2015)

Η Λουτσάνα ζει την απλή και ήσυχη ζωή που πάντα επιθυμούσε: εργάζεται και είναι πολύ ερωτευμένη με τον άνδρα της τον Στέφανο, ο οποίος όμως δεν έχει σταθερή δουλειά και ως εκ τούτου βγαίνουν πολύ δύσκολα οικονομικά. Παρ’ όλα αυτά είναι ευτυχισμένοι και ζουν αρμονικά. Την ημέρα που η Λουτσάνα ανακοινώνει στον εργοδότη της ότι περιμένει παιδί, απολύεται και ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει. Ζητάει βοήθεια κανένας όμως φαίνεται διατεθειμένος να την συνδράμει. Μες στην απόγνωση η Λουτσάνα αποφασίζει να απαγάγει τον διευθυντή του εργοστασίου όπου εργαζόταν, διεκδικώντας την δικαιοσύνη που πιστεύει πως της αξίζει. Με σπαραγμό και ανθρωπιά, αλλά και με χιούμορ και σπιρτάδα, η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες των Ιταλών του σήμερα στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν αλλά και να εξορκίσουν την οικονομική κρίση. | Η ταινία θα προβάλλεται από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Η ταινία προβάλλεται online και δωρεάν στο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του Italy on Stage.

don't look up

Μην Κοιτάτε Πάνω (Don't Look Up) του Ανταμ ΜακΚέι

Ενας καθηγητής Αστρονομίας και η μεταπτυχιακή του μαθήτρια κάνουν μία τρομακτική ανακάλυψη: ένας μετεωρίτης μεγέθους ενός Εβερεστ, ικανού να καταστρέψει καθολικά τη Γη εξοντώνοντας την ανθρωπότητα, κινείται με χιλιομετρική ταχύτητα που μάς δίνει ένα περιθώριο 6 μηνών να αντιδράσουμε. Αυτό όμως σημαίνει εμπιστοσύνη στην επιστήμη: ο Λευκός Οίκος πρέπει να πιστέψει τους ειδικούς και να κινηθεί άμεσα, οι εκατομμυριούχοι να χορηγήσουν απλόχερα την αποστολή, τα media να επικοινωνήσουν την είδηση με σοβαρότητα στους πολίτες και κάθε ένας από εμάς να λάβει τα μέτρα του. Μόνο που στις εποχές που ζούμε, πολιτικοί και επιχειρηματίες αντιδρούν με εγκληματικά ανόητο ωφελιμισμό, τα media προτιμούν το celebrity gossip και οι πολίτες παρασύρονται πολύ εύκολα: δεν κοιτούν πάνω, αλλά στα κινητά τους.

Η νέα σάτιρα του Ανταμ ΜακΚέι («Το Μεγάλο Σορτάρισμα») μπορεί να αποδεικνύεται άνιση, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι μία απολαυστική τροφή για σκέψη. Μία επική disaster movie που η καταστροφή δεν είναι κάτι που περιμένουμε να έρθει. Εχει ήδη συμβεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Cloudy With a Chance of Meetballs

Βρέχει Κεφτέδες (Cloudy With a Chance of Meetballs) των Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Ο Φλιντ Λόκγουντ είναι ένας φιλόδοξος εφευρέτης, όμως όλες του οι δημιουργίες μόνο προβλήματα φέρνουν στη μικρή του πόλη. Κι όμως ο Φλιντ είναι αποφασισμένος να σχεδιάσει κάτι που θα κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Όταν το τελευταίο του κατασκεύασμα, μια μηχανή που μετατρέπει το νερό σε φαγητό, καταστρέφει κατά λάθος την πλατεία της πόλης και εκτοξεύεται στα σύννεφα, ο Φλιντ θεωρεί ότι η καριέρα του έχει τελειώσει. Μέχρι που κάτι απίστευτο συμβαίνει: ο ουρανός αρχίζει να βρέχει τσίζμπεργκερ! Ο γαστρονομικός καιρός γνωρίζει αυτόματα τεράστια επιτυχία. Μέχρι που η μηχανή αρχίζει να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα. Τώρα ο Φλιντ θα πρέπει να συνεργαστεί με τη νεαρή μετεωρολόγο Σαμ Σπαρκς για να σταματήσουν τη μηχανή και να σώσουν τον κόσμο από τα απειλητικά καιρικά φαινόμενα φαγητού.

Η ταινία προβάλλεται στις 11.00 στον ΑΝΤ1

the grinch main

Ο Γκριντς (Grinch) των Σκοτ Μοσιέ, Γιάροου Τσένι

Ενας κυνικός γκρινιάρης, ο Γκριντς, αποφασίζει να εκδικηθεί το πνεύμα των ημερών, να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα. Δεν φαντάζεται όμως ότι η καρδιά του θα γλυκάνει και τα σχέδια του θα ανατραπούν εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού.

Ο πιο διάσημος ήρωας του Δρ.Σους σε νέες (κινούμενες και όχι ακριβώς αντάξιες του μύθου του) περιπέτειες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

avengers endgame main

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (Avengers: Endgame) των Αντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Με τον μισό πληθυσμό της Γης αποδεκατισμένο, οι εναπομείναντες Εκδικητές ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας και να αποκαταστήσουν την ισορροπία στο σύμπαν.

Χορταστικός, απενοχοποιημένος, διασκεδαστικός, συγκινητικός, αυτοσαρκαστικός, εντυπωσιακός, μελαγχολικός κι επικός όσο ποτέ, ο επίλογος των Εκδικητών είναι o πιο ιδανικός για ολόκληρο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και μαζί για τα blockbuster όπως τα γνωρίζαμε (μέχρι σήμερα). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Cosmote Cinema 1

belle

Ραντεβού στο Belle Epoque (La Belle Epoque) του Νικολά Μπεντός

Ο Βικτόρ (ο Ντανιέλ Οτέιγ χαρακτηριστικά ευαίσθητος και πολύπλευρος) και η Μαριάν (αυτοκρατορική η Φανί Αρντάν), είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι κουρασμένο από το χρόνο: ο Βικτόρ έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του κι η Μαριάν τον αντιμετωπίζει με περιφρόνηση. Τι καλύτερη διέξοδος για εκείνον, από την υπηρεσία «Ταξιδιώτες του Χρόνου». Μ’ αυτήν, ο κυνικός σκηνοθέτης Αντουάν (Γκιγιόμ Κανέ) και η ομάδα του ανασκευάζει κι αναπαριστά οποιαδήποτε στιγμή στο χρόνο επιθυμεί ο πελάτης. Αναζητώντας διέξοδο από το συναισθηματικά αφιλόξενο παρόν του, ο Βικτόρ θα ζητήσει να επιστρέψει στο παρελθόν και θα το πληρώσει ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ως τόπο και χρόνο θα διαλέξει κάτι γνώριμο και ασφαλές: το 1974, στο γραφικό μπιστρό La Belle Époque, εκεί όπου ένα κορίτσι του έκοψε την ανάσα και του άλλαξε τη ζωή, εκεί όπου ο νεαρός εαυτός του πρωτοερωτεύτηκε την 20χρονη Μαριάν.

Ο Ντανιέλ Οτέιγ ενδίδει στη νοσταλγία, δια χειρός του μαγικού ρεαλισμού του Νικολά Μπεντός. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, εκτός συναγωνισμού. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.10 στο Nova Cinema 1

η καρδιά του κτήνους

Η Καρδιά του Κτήνους του Ρένου Χαραλαμπίδη

Ο Στέφανος Τζουτζές, ένας νεαρός φιλόδοξος νάρκισσος, παρά το... ατυχές ονοματεπώνυμό του, πιστεύει ακράδαντα στο τυχερό του άστρο. Μόνο που η ζωή τού προσφέρει απλόχερα χρέη κι απόρριψη και μια μοναδική ευκαιρία, την πρόταση ενός παλιού συμμαθητή του, να βγάλουν εύκολο χρήμα, ληστεύοντας την τράπεζα στην οποία δουλεύει ως ταμίας. Τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Πέτρου Τατσόπουλου, αυτό το μείγμα αστικού νουάρ, διστακτικής κωμωδίας και γλυκόπικρης σάτιρας των ανθρώπινων αδυναμιών, εξακολουθεί να κρατά την γοητεία της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Call me Marianna

Call me Marianna (Mów mi Marianna) της Καρολίνα Μπιελάφσκα

H Μαριάνα είναι μια γοητευτική γυναίκα 40 ετών που έχει μόλις μηνύσει τους γονείς της προσπαθώντας να αλλάξει φύλο. Συνειδητοποιώντας ότι θα χάσει κάτι που αγαπάει πολύ - την οικογένειά της - θα έρθει αντιμέτωπη και με τις θυσίες που πρέπει να κάνει η ίδια για να είναι ο εαυτός της. Ευαισθησία και κοινωνικός προβληματισμός στην ταινία της Καρολίνα Μπιελάφσκα που διακρίθηκε στα φεστιβάλ του κόσμου (ανάμεσά τους το Λοκάρνο, το Queer Lisboa και άλλα).

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino

citta

**Η Iδανική Πόλη (La Città Ideale) του Λουίτζι Λο Κάσιο

Ο αρχιτέκτονας Μικέλε Γκρασαντόνια από τη Σικελία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, μετακομίζει στην Τοσκάνη, στη Σιένα, που θεωρεί την ιδανική πόλη. Στη Σιένα καλλιεργεί τα οικολογικά του ιδανικά καταργώντας το αυτοκίνητο, το τρεχούμενο νερό και την ηλεκτρική ενέργεια, μαζεύοντας τα όμβρια ύδατα και παράγοντας ηλεκτρικό ρεύμα με διάφορα συστήματα. Λόγω της οικολογικής του συνείδησης οι συνάδελφοι δεν τον συμπαθούν πάντα, όμως τον εκτιμούν ώσπου ένα διπλό ατύχημα ανατρέπει όλη του τη ζωή. Ένα βράδυ με βροχή τρακάρει ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα βρίσκει το πτώμα ενός ανθρώπου στην άσφαλτο. Καλεί την άμεση δράση, η τροχαία τον ανακρίνει. Το τρακαρισμένο αυτοκίνητο και μερικές άτυχες συμπτώσεις οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είναι ο ίδιος ο Γκρασαντόνια. Έτσι αρχίζει μια παράδοξη περιπέτεια και μια αγχώδης αναζήτηση της αλήθειας. Ο Μικέλε διακατέχεται από πολλές, μικρές «εμμονές», πάνω απ’ όλες η εντιμότητα, διότι ο ιδανικός κόσμος είναι καρπός καθημερινού και επίμονου μόχθου. Πάντα χαμηλών τόνων, πάντα ευγενικός και πράος, ο πρωταγωνιστής κατρακυλάει σε έναν δικαστικό εφιάλτη που τον αποξενώνει από φίλους και συμπολίτες. Περιθωριοποιημένος και δυσφημισμένος, θα ανακαλύψει ότι κάτω από μια «φυσιολογική» επιφάνεια η ιδανική πόλη κρύβει τέρατα.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν και online στο Italy on Stage, το Φεστιβάλ ιταλικής κουλτούρας


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς