Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 20 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 20 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


Raoul Taburin 607

Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης του Πιερ Γκοντό

Αν χρειάζεσαι κάτι που έχει να κάνει με ποδήλατο, τότε ένας είναι ο άνθρωπός σου: ο Ραούλ Τροχίδης! Είναι ο επίσημος μηχανικός ποδηλάτων του Σαν Σερόν, ενός πανέμορφου μικρού χωριού στη νότια Γαλλία, οι κάτοικοι του οποίου τον θαυμάζουν ως τον απόλυτο… ήρωα-ποδηλάτη. Ομως, ο Ραούλ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες! Όταν, όμως, πιάνει φιλίες με έναν φωτογράφο, ο οποίος θέλει να τον φωτογραφίσει εν δράσει, να τρέχει δηλαδή καβάλα στο ποδήλατο, ο Ραούλ τα βρίσκει σκούρα. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την φωτογράφιση, αλλά η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει και τελικά δεν είναι ο μόνος που κρύβει μυστικά… Από τον δημιουργό του πολυδιαβασμένου «Μικρού Νικόλα», Ζαν-Ζακ Σεμπέ, μια κλισέ αλλά αξιαγάπητα τρυφερή ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, και τις διάφορες… εκδοχές της αλήθειας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για τον «Αξιαγάπητο Κύριο Τροχίδη».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1 HD.

Positively Different Poster 607 2021

Positively Different Short Film Festival 2021

Το Positively Different Short Film Festival επιστρέφει για το 2021 επιμένοντας στο σκοπό του να υποστηρίξει την κοινωνική συνοχή και την ισότιμη πρόσβαση σε δικαιώματα και ελευθερίες. Σαράντα ταινίες θα παρουσιαστούν online μέσω vimeo.com από 19 έως 28 Μαρτίου 2021, διαγωνιζόμενες για 3 βραβεία – κριτικής επιτροπής, κοινού και καλύτερης ελληνικής παραγωγής. Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να ξέρετε για το φετινό Positively Different Short Film Festival.

i tonya 607

Εγώ, η Τόνια του Κρεγκ Γκιλέσπι

Στις 6 Ιανουαρίου του 1994, η αμερικανίδα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Νάνσι Κέριγκαν δέχεται επίθεση από άγνωστο με λοστό, ο οποίος σπάει το γόνατό της και βάζει σε κίνδυνο την υποψηφιότητά της για τους επικείμενους Ολυμπιακούς αγώνες. Λίγο αργότερα, η έρευνα του FBI αποκαλύπτει το δράστη (έναν πληρωμένο μπράβο) και τον ηθικό αυτουργό: τον σύζυγο της Τόνια Χάρντινγκ - της βασικής της αντιπάλου της Κέριγκαν στην Ολυμπιακή ομάδα. Οποιος θυμάται τα δημοσιεύματα της εποχής πιστεύει ότι ξέρει την ιστορία: η πριγκίπισσα του πάγου που σακατεύτηκε από τη white-trash ημίτρελη ανταγωνίστριά της. Η Κέριγκαν κατέληξε με το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Η Χάρντινγκ δήλωσε ένοχη στο δικαστήριο και καθαιρέθηκε, όχι μόνο από την ολυμπιακή ομάδα, αλλά με ισόβιο αποκλεισμό από το πατινάζ γενικότερα. Κατέληξε σε εξευτελιστικούς αγώνες θεάματος γυναικείου wrestling, πριν αποσυρθεί εντελώς από το δημόσιο βίο. Σήμερα, μια ταινία, λέει τη δική της πλευρά της ιστορίας. H απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία της πρωταθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ Τόνια Χάρντινγκ, γυρισμένη ως ένα θρίλερ μαύρης κωμωδίας, κάνει το τριπλό αξελ άλμα της και προσγειώνεται με αυτοπεποίθηση στα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του «Εγώ, η Τόνια».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.

promise at dawn 607

Η Υπόσχεση της Αυγής του Ερικ Μπαρμπιέ

Από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στην Πολωνία μέχρι την εφηβεία στη Νίκαια και τα κατορθώματα του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ρομέν Γκαρί έζησε μια απίστευτη ζωή. Αυτή την αφοσίωση να ζήσει εκατό ζωές, γεμάτες με πάθος, περιπέτεια και μυστήριο, ως μεγάλος άντρας και διάσημος συγγραφέας, τη χρωστούσε στην μητέρα του, Νίνα. Μια αξιολάτρευτη, εκκεντρική γυναίκα που θα τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την «Υπόσχεση της Αυγής».

Η ταινία προβάλλεται στο ΕΡΤFlix.

απόστρατος 607

Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ο «Απόστρατος» αφηγείται την ιστορία ενός τριαντάρη επιχειρηματία στα όρια της χρεοκοπίας, ο οποίος μετακομίζει στου Παπάγου, στη μονοκατοικία του παππού του, απόστρατου αξιωματικού που δεν ζει πια. Καθώς εγκλιματίζεται στο νέο σπίτι, συναντά παλιούς παιδικούς φίλους και γνωρίζει έναν ηλικιωμένο γείτονα. Μαθαίνοντας για τη φιλία του δεξιού, συντηρητικού παππού του με τον αριστερό, φτωχό συναγωνιστή του, αρχίζει να συνειδητοποιεί πολλά πράγματα, όχι μόνο για το παρελθόν της χώρας του αλλά και για το παρελθόν της οικογένειάς του και εν τέλει για τον ίδιο του τον εαυτό. Η έξοδος του «Απόστρατου» πέρσι τον Φεβρουάριο διακόπηκε απότομα λόγω της πανδημίας και συνεχίστηκε και το καλοκαίρι σε θερινές προβολές. Τώρα, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή επιστρέφει σε online προβολές για όλον τον κόσμο από τις 19 μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για τον «Απόστρατο».

Ο «Απόστρατος» προβάλλεται μέσω της Viva.gr

Justice League: The Snyder Cut 607 15

Zack Snyder’s Justice League του Ζακ Σνάιντερ

Αποφασισμένος να μην αφήσει την υπέρτατη θυσία του Σούπερμαν να πάει χαμένη, ο Μπρους Γουέιν στρατολογεί μια ομάδα για να προστατέψει τον κόσμο από μια επικείμενη απειλή. Μα ο εχθρός αποδεικνύεται πιο ισχυρός από όσο φανταζόταν. Επιτέλους μετά από χρόνια με εκστρατείες φανς για να πείσουν την Warner να την κυκλοφορήσει και μια τεράστια υποστήριξη μέσω των social media του καστ αλλά και του ίδιου του Ζακ Σνάιντερ, η ταινία «Justice League: The Snyder Cut» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις οθόνες μας ως μια τετράωρη επική ταινία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Zack Snyder’s Justice League».

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη μέσα από την on demand υπηρεσία Movies Club. Οι συνδρομητές της COSMOTE TV έχουν τη δυνατότητα με €2,60 ή €3,50 να την ενοικιάσουν σε ποιότητα SD ή HD, αντίστοιχα.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς