Φεστιβάλ / Βραβεία

Positively Different Short Film Festival 2021: Επιμένοντας στη διαφορετικότητα

στα 10

Το Positively Different Short Film Festival επιστρέφει για το 2021 επιμένοντας στο σκοπό του να υποστηρίξει την κοινωνική συνοχή και την ισότιμη πρόσβαση σε δικαιώματα και ελευθερίες.

Flix Team
Positively Different Short Film Festival 2021: Επιμένοντας στη διαφορετικότητα
Mermaid του Σάμπερ Μοσταφαπούρ

Το Positively Different Short Film Festival επιστρέφει για το 2021, online, από τις 19 μέχρι και τις 28 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας, με σκοπό να υποστηρίξει την κοινωνική συνοχή και την ισότιμη πρόσβαση σε δικαιώματα και ελευθερίες.

Positively Different Poster 607 2021 This is Right; Zak, Life and After της Γέυης Δημητρακοπούλου

as if underwater As if it Underwater της Ανθής Δαουτάκη

«Το φύλο, η σεξουαλικότητα, η φυλή, η τάξη, η εθνικότητα, η θρησκεία, η αρτιμέλεια – είναι παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν το παρόν και το μέλλον, τα εμπόδια και τις προοπτικές μας. Το PDSFF21 εστιάζει στα σημεία τομής τους ακολουθώντας ιστορίες χαρακτήρων, ατόμων και κοινοτήτων που βιώνουν καταπίεση λόγω ταυτοτήτων που φέρουν.

Φωτίζοντας πτυχές της διαδρομής ζωής των «άλλων» - άλλοτε με ρεαλισμό και χιούμορ κι άλλοτε με αφαίρεση και πειραματισμό – το φεστιβάλ φιλοδοξεί να δώσει χώρο στην από κοινού δημιουργία, τη δικτύωση και τη διαμόρφωση κοινών διεκδικήσεων από τις ομάδες αυτές.

_Το PDSFF φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για την προώθηση της διαθεματικότητας και την εξοικείωση του κοινού με θέματα διακρίσεων και καταπίεσης ατόμων και κοινοτήτων που πέφτουν στις χαραμάδες της εκπροσώπησης των σύγχρονων δημοκρατιών.

_Ταυτόχρονα, στοχεύει να γίνει ένα σημείο συνάντησης για οργάνωση και συνηγορία, ένας τόπος όπου οι δημιουργοί ταινιών, οι ομάδες που βιώνουν καταπίεση και το κοινό συναντώνται για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να ενώσουν τους αγώνες τους με μέσο την κινούμενη εικόνα.»

Positively Different Poster 607 2021 Αδερφή του Σαμ Αλμπατρος

Rosa Kairo Rosa Kairo του Ζακ Σιμχά

40 ταινίες θα παρουσιαστούν από τις online μέσω vimeo.com από 19 έως 28 Μαρτίου 2021, διαγωνιζόμενες για 3 βραβεία – κριτικής επιτροπής, κοινού και καλύτερης ελληνικής παραγωγής.

Positively Different Short Film Festival 2021 | Παραγωγή: Inter Alia | Online από τις 19 ως και 28 Μαρτίου 2021 στο www.positively-different.net | Ακολουθήστε το Φεστιβάλ και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook | Πληροφορίες, πρόγραμμα, εισιτήρια και προβολές στο www.positively-different.net

Positively Different Poster 607 2021