Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Η Επανάσταση Είμαστε Εμείς της Ιλάρια Φρέκια

Μεταξύ 1967 και 1977 η τέχνη στην Ιταλία γνωρίζει μια στιγμή διεθνούς δόξας. Η καλλιτεχνική σκηνή απολαμβάνει ένα κλίμα ζωντανό και δυναμικό, με συνεχείς και γόνιμες ανταλλαγές μεταξύ των εικαστικών τεχνών, του θεάτρου, της λογοτεχνίας, της μουσικής και του κινηματογράφου. Η τέχνη βγαίνει από γκαλερί και μουσεία, και γίνεται έκφραση κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Οι Ιταλοί γκαλερίστες και τεχνοκριτικοί ανοίγουν τις πόρτες τους στους πιο τολμηρούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Joseph Beuys, Hermann Nitsch και Marina Abramovic, οι οποίοι βρίσκουν στην Ιταλία την ευκαιρία να πειραματιστούν ελεύθερα με προκλητικούς και πρωτοποριακούς εκφραστικούς τρόπους. Η ταινία περιγράφει μια περίοδο που η Ιταλία ήταν το κέντρο της διεθνούς πρωτοπορίας, με πειραματικές γκαλερί όπως το Attico ή το Studio Morra, με εκθέσεις όπως η Contemporanea στον χώρο στάθμευσης της Villa Borghese και με φεστιβάλ χορού, θεάτρου και ποίησης.

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου, online από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος


Adolescentes του Σεμπαστιάν Λιφσίτζ

Η Εμα κι η Αναΐς είναι καλύτερες φίλες ακόμη κι αν όλα γύρω τους δείχνουν να τους στέκονται εμπόδιο, από το κοινωνικό τους περιβάλλον, έως τις προσωπικότητές τους. Το ντοκιμαντέρ του Σεμπαστιάν Λιφσίτζ τις ακολουθεί από τα 13 έως τα 18 τους, σε μια περίοδο ριζικής μεταμόρφωσης και νέων εμπειριών. Μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες το φιλμ προσφέρει ένα διαπεραστικό πορτρέτο της ζωής τους αλλά και της πρόσφατης ιστορίας της Γαλλίας. Υποψηφιότητες για Βραβεία Σεζάρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου


Κάποτε στην Ανατολία του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Η ζωή σε μια μικρή πόλη στα βάθη της Ανατολίας, στην ενδοχώρα της Τουρκίας, είναι σαν ένα αέναο ταξίδι στη μέση των στεπών: Η διαρκής αίσθηση ότι κάτι καινούριο και διαφορετικό θα συμβεί ξαφνικά, και θα εμφανιστεί «πίσω από τον κάθε λόφο», στην οποιαδήποτε γωνιά της πόλης αυτής, και ταυτόχρονα αν και τόσο εσωτερικό και ίδιο με τα υπόλοιπα, θα δώσει ζωντάνια, θα καθυστερήσει ή και θα αλλάξει τους μονότονους ρυθμούς της καθημερινότητας των κατοίκων. Ενας θάνατος, η αγωνία για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Μια ομάδα ανδρών βρίσκεται επί ποδός, ώστε να ανακαλύψει το συντομότερο, ένα νεκρό πτώμα στις αχανείς στέπες της Ανατολής. Ο αστυνομικός, ο γιατρός, ο εισαγγελέας, ο δήμαρχος, και ο ύποπτος για το περιστατικό που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. To αριστούργημα του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών το 2011.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο κανάλι της Βουλής


H Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη

O θρασύδειλος Ηρακλής, επαρχιώτης επιχειρηματίας, σχεδιάζει να εκδικηθεί τη γυναίκα του Ολγα που τον κερατώνει με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τροβαδούρο και νυν ιδιοκτήτη τοπικού σκυλάδικου. Για την τιμή όχι μόνο του ανδρισμού του, αλλά και του σακ βουαγιάζ με το εκατομμύριο που αφαίρεσε η μοιχαλίδα από τις κρυψώνες στο σπίτι. Οι μαμάδες εκατέρωθεν μπλέκουν μανιπουλαριστικά στη βεντέτα, το ίδιο και τυχοδιώκτες, απατεώνες και παράγοντες τοπικοί, μαζί και εκτελεστές εισαγόμενοι. Είναι αμφίβολο αν έστω κι ένας θα ξεφύγει από τον μύλο των προδοσιών και των αναμετρήσεων. Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη μετά από την επιτυχημένη της πορείας στις αίθουσες όλο το 2020, φτάνει στο σπίτι σας για δύο ακόμη... ερωτευμένες ημέρες. Διαβάστε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να δείτε την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» online.


Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες της Μαριάννας Οικονόμου

Αν υπάρχει συνταγή για ένα ντοκιμαντέρ που σε κάνει να κλαις, να γελάς και να αναγνωρίζεις τις παράλληλες διαδρομές όσων ζούμε στην κρίση, τη βρήκε η Μαριάννα Οικονόμου. Το χωριό Ηλιάς, στις πεδιάδες του Θεσσαλικού κάμπου, έχει 33 κατοίκους. Το σχολείο του έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια. Το μικρό του νεκροταφείο είναι πιο πυκνοκατοικημένο από τους δρόμους τους. Ελάχιστοι οι νέοι άνθρωποι, ούτε ένα κατάστημα, ούτε καν ένα καφενείο. Οσοι έχουν μείνει πίσω είναι αγρότες. Γυναίκες και άντρες που παλεύουν με τη γη και καλλιεργούν σιτάρια, κριθάρια και ντομάτες. Ο 45χρονος Αλέξανδρος είναι ένας από αυτούς. Ανήκε στη γενιά που έφυγε από το χωριό, μετοίκισε, σπούδασε, αλλά επέστρεψε. «Πιάνω τη γη, το χώμα, στις χούφτες μου και το νιώθω κομμάτι του DNA μου. Μπορεί να είναι μόνο στο μυαλό μου, μπορεί να είναι ένας ακόμα μύθος. Ομως νιώθω συνδεδεμένος άρρηκτα με αυτό τον τόπο..»
Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, ο Αλέξανδρος, οι ξαδέλφες, οι θειάδες και οι γείτονές του ξεκίνησαν μια φιλόδοξη ιδέα. Καθώς η Αμερική και η Ευρώπη καλλιεργούσαν εδώ και δεκαετίες μεταλλαγμένα υβρίδια ντομάτας (με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη γεύση της), εκείνοι θα πακετάρουν σάλτσες ντομάτας, αλλά και βαζάκια με συνταγές που έχουν βάση την ντομάτα, και θα τα εξάγουν στον κόσμο. «Είναι ειρωνικό, αλλά ο Χριστόφορος Κολόμβος έφερε πρώτους τους σπόρους ντομάτας στην Ευρώπη και, 500 χρόνια μετά, ένα ελληνικό χωριό χρειάζεται να ξαναστείλει στην Αμερική πραγματικές ντομάτες..» Ο Αλέξανδρος οργανώνει την ιδέα με έρευνα, αφοσίωση και τρέλλα: δύο ηχεία στη μέση των αγρών παίζουν μουσική στα σπαρτά. «Η ντομάτα θέλει κάτι μεγαλειώδες για να ντραπεί, να κοκκινίσει. Βάγκνερ!» Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες»

Η ταινία προβάλλεται στο Vimeo Pro στο πλαίσιο του Greece in a Box


Ο Πόλεμος των Αστρων: Επεισόδιο V - Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται του Ιρβιν Κέρσνερ

Τα γεγονότα εκτυλίσσονται τρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία. Η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία του μοχθηρού Νταρθ Βέιντερ, καταδιώκει τον Λουκ Σκαϊγουόκερ και την Επαναστατική Συμμαχία. Ενώ ο Βέιντερ κυνηγά μια μικρή ομάδα των φίλων του Λουκ — τον Χαν Σόλο, την Πριγκίπισσα Λέια Οργκάνα και άλλους, σ' όλα τα μήκη και πλάτη του Γαλαξία, ο Λουκ μελετά τη Δύναμη με το Δάσκαλο Τζεντάι Γιόντα. Ομως όταν ο Νταρθ Βέιντερ αιχμαλωτίζει τους φίλους του Λουκ, ο Λουκ Σκαϊγουόκερ πρέπει ν' αποφασίσει αν θα ολοκληρώσει την εκπαίδευση του και να γίνει Τζεντάι, ή αν θα πρέπει ν' αντιμετωπίσει τον Βέιντερ και να σώσει τους συντρόφους του. Το πέμπτο μέρος της διαστημικής όπερας «Ο Πόλεμος των Αστρων» και συνέχεια της πρώτης ομότιτλης ταινίας, Ο Πόλεμος των Άστρων. Θεωρείται από πολλούς - δίκαια - ως η κορυφαία ταινία της σειράς.

Η ταινία προβάλλεται στον ALPHA στις 00.30


Ελεύθερο Θέμα της Στέλλας Θεοδωράκη

Σαν ένα καλειδοσκόπιο φτιαγμένο από εικόνες, ιδέες, έννοιες, λέξεις και ήχους, το «Ελεύθερο Θέμα» της Στέλλας Θεοδωράκη δεν σταματάει ποτέ να αλλάζει σχήματα, υφές, διαθέσεις, εντάσεις και να ανοιγοκλείνει κύκλους, ιστορίες, όνειρα και πραγματικότητες σε μια γοητευτική διαδρομή που έρχεται να συναντήσει τις προσωπικές της αναζητήσεις ως δημιουργού ενός σινεμά που πάντοτε βρισκόταν στις παρυφές του πειραματισμού, της μείξης της μυθοπλασίας με την τεκμηρίωση, μιας δοκιμιακής θεώρησης γύρω από την κινούμενη εικόνα. Μια καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών, διάσημη για τις «τολμηρές» κατά τους άλλους εργασίες που αναθέτει στην τάξη της, βάζει στους οκτώ φοιτητές τις «ελεύθερο θέμα», αφήνοντας τον καθένα ελεύθερο να επιλέξει τι είναι αυτό που τον ενδιαφέρει τη δεδομένη στιγμή και πως θα το αναπτύξει μέσα από την κινούμενη εικόνα. Μαζί με τις προσωπικές ιστορίες των φοιτητών και τις θεματικές που ο καθένας επιλέγει μαθαίνουμε περισσότερα για την ίδια την καθηγήτρια αλλά και την πιο στενή σχέση της με έναν από τους μαθητές της. Γοητευτικό, ιδανική αφορμή για ποικίλες συζητήσεις γύρω από τη ζωή και την τέχνη, αλλά και πυκνό, σε στιγμές υπερφορτωμένο, το «Ελεύθερο Θέμα» της Στέλλας Θεοδωράκη συνοψίζει και αναδεικνύει ταυτόχρονα τον κόσμο του σινεμά μιας ιδιαίτερης δημιουργού. Πιο φιλόδοξα εδώ από κάθε άλλη ταινία της, αλλά όχι απόλυτα επιτυχημένα.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 00.00


Ο Στρατηγός του Τζον Μπούρμαν

Το 1981, ο Τζον Μπούρμαν πέφτει θύμα ληστείας στο σπίτι του στο Δουβλίνο. Η αστυνομία θεωρεί πιθανότερο ένοχο τον ήδη διάσημο, εκείνη την εποχή, λωποδύτη, Μάρτιν Κάχιλ, επονομαζόμενο και ως «Στρατηγό». Κάπως έτσι, ο Μπούρμαν αποφάσισε να κάνει μια ταινία για τη ζωή του Κάχιλ. Ο Μάρτιν Κάχιλ ήταν ένας από τους διασημότερους και προσφιλέστερους κακοποιούς της δεκαετίας του 1980. Έκανε εντυπωσιακές ληστείες γελοιοποιώντας συνεχώς τους φορείς κοινωνικών θεσμών: τους πολιτικούς, τους θρησκευτικούς ηγέτες, την αστυνομία και διάφορες οργανώσεις. Ο Μπρένταν Γκλίζον σε μια από τις ωραιότερες ερμηνείες της καριέρας του.

_ Η ταινία προβάλλεται στο ERTFLIX_


Χτυποκάρδια στο Γραφειο του Ρεζί Ρουανσάρ

Τέλη δεκαετίας του 50 στη γαλλική επαρχία. Η 20χρονη Ρόουζ Παμφίλ βοηθά τον γκρινιάρη, χήρο πατέρα της στο μικρό τους παντοπωλείο, όπου ανακαλύπτει μία μεταχειρισμένη γραφομηχανή προς πώληση. Από μόνη της μαθαίνει να δακτυλογραφεί και ονειρεύεται ότι θα μετακομίσει στην «μεγάλη πόλη» (το Λιζιέ της Νορμανδίας»), θα γίνει η ιδιαιτέρα ενός σημαντικού άντρα και η ζωή της θα μεταμορφωθεί σαν αυτή των μοντέρων Παριζιάνων κοριτσιών που βλέπει στα περιοδικά. Οχι δε θα παντρευτεί το γιο του βενζινά που ο πατέρας της της προορίζει. Θα γίνει ιδιαιτέρα, θα αποκτήσει ταυτότητα, θα γυρίσει τον κόσμο στο πλευρό του αφεντικού της. Οταν πράγματι χτυπάει την πόρτα του νεαρού Λουί Εσάρ (ενός δίκαιου, καλόκαρδου και με τα δικά του θέματα ενηλικίωσης πλουσιόπαιδου) η ζωή της πράγματι αλλάζει. Ο Λουί διακρίνει σ' αυτήν το ταλέντο της ταχύτητας και ξεκινά να την προπονεί για τον τοπικό και μετέπεια εθνικό διαγωνισμό δακτυλογράφησης. Η Ρόουζ ερωτεύεται τον Λουί και θέλει να τον ευχαριστήσει, όμως το ανταγωνιστικό του πνεύμα φέρνει δυσκολίες στον έρωτά τους. Η «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» αλά γαλλική ρετρό κομεντί, το σωτήριο έτος 2013! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στο COSMOTE CINEMA 2HD


I May Destroy You (Σεζόν 1η)

Μια κοπέλα, συγγραφέας, φεύγει σε μια αναγκαία απόδραση καθώς το απειλητικό deadline την κοιτάζει θυμωμένα. Η μια ώρα στο μπαρ με τους φίλους για ένα ποτό γίνεται γρήγορα ένα ολόκληρο βράδυ παρέα με γνωστούς αλλά και αγνώστους(;) και το επόμενο πρωί η Αραμπέλα συνεχίζει από εκεί που είχε μείνει. Αλλά λίγο διαφορετική. Με τρόπο, και με αιτία, κάτι που κι η ίδια δεν είναι βέβαιη πως μπορεί να προσδιορίσει. Η Μικέιλα Κόουλ του «Chewing Gum» εμπνέεται εν μέρει από ένα δικό της βίωμα, ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και γενικότερα αφουγκραζόμενη τον κόσμο (γύρω) της. Παίρνει ιστορίες φίλων και γνωστών, παίρνει συχνά ερωτήματα πάνω στα όρια της κακοποίησης, της εκμετάλλευσης, και στήνει ένα απόλυτα προσωπικό, συχνά αποπνικτικό, άλλοτε ιλιγγιώδες, πορτρέτο ενός χαρακτήρα σε αναζήτηση. Σε αναζήτηση της αλήθειας, των κομματιών της, του εαυτού της. Η καλύτερη σειρά του 2020 για το Flix και όχι μόνο, ένα πολύτιμο κομμάτι τηλεόρασης.

Η σειρά προβάλλεται στο Vodafone TV


H Κόκκινη Κουκκίδα του Αλεν Ντάρμποργκ

O Ντάβιντ και η Νάντια είναι ένα ζευγάρι οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τον γάμο τους ο οποίος βρίσκεται στα όρια της διάλυσης. Οταν η Νάντια μαθαίνει πως είναι έγκυος πηγαίνουν ένα ταξίδι στα βουνά της βόρειας Σουηδίας για να αναζωογονήσουν την σχέση τους. Ομως το ταξίδι αυτό γρήγορα μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη όταν μια κόκκινη κουκκίδα λέιζερ εμφανίζεται ξαφνικά στη σκηνή τους και αναγκάζονται γρήγορα να φύγουν μέσα στο κρύο κυνηγημένοι από έναν δολοφόνο. Το πρώτο original φιλμ από τη Σουηδία για λογαριασμό του Netflix. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς