Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 6 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 6 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Don't Worry, He Won't Get Far On Foot

Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με τα Πόδια (Don't Worry, He Won't Get Far On Foot) του Γκας Βαν Σαντ

Με σκληρά παιδικά χρόνια, εγκαταλελειμμένος από τη μητέρα του, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο σχολείο στα 8 του, ο Τζον Κάλαχαν, χαρακτηριστικά κοκκινομάλλης, έγινε αλκοολικός στα 13 και συνέχισε σε μια ιλιγγιώδη πορεία αυτοκαταστροφής ως τα 21 του. Εκεί, περίπου, τον συναντά η ταινία, όταν σ' ένα τροχαίο, ο Κάλαχαν τραυματίζεται στη σπονδυλική στήλη και μένει παράλυτος. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Κάλαχαν πάλεψε με τον αλκοολισμό του και τον νίκησε με τη βοήθεια του σπόνσορά του στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της Σουηδέζας φυσιοθεραπεύτριάς του κι ανακάλυψε το χαμόγελο της ζωής. Τον υπέροχο, βαθύ κυνισμό του, εξέφραζε στα σκίτσα του, ιερόσυλα, αυτοσαρκαστικά, γεμάτα θρασύ χιούμορ και σκληρές αλήθειες.

Ο Γκας Βαν Σαντ αφηγείται την ανατρεπτική ιστορία επιβίωσης του κομίστα Τζον Κάλαχαν, με τον Χοακίν Φίνιξ πρωταγωνιστή και πεισματική θετικότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ERT 2

Death Becomes Her

Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ (Death Becomes Her) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ο Έρνεστ Μένβιλ είναι πλαστικός χειρουργός και αρραβωνιασμένος με τη συγγραφέα Χέλεν Σαρπ. Λίγο καιρό πριν το γάμο τους, ο Έρνεστ θα γνωρίσει την ατάλαντη αλλά εντυπωσιακή ηθοποιό και φίλη της Χέλεν, Μάντελιν Άστον. Η Χέλεν με τη Μάντελιν από τα παιδικά τους χρόνια βρίσκονται σε κόντρα. Ο Έρνεστ θα διαλύσει τον αρραβώνα του με την Χέλεν και θα παντρευτεί τη Μάντελιν. Μετά από το χωρισμό τους, η Χέλεν θα παραμελήσει τον εαυτό της και θα γίνει υπέρβαρη. Μετά από ένα νευρικό κλονισμό θα αποφασίσει να πάρει εκδίκηση. Επτά χρόνια μετά, ο γάμος του Έρνεστ και της Μάντελιν διανύει τη χειρότερη περίοδο. Η Μάντελιν προσπαθεί μάταια να σταματήσει το χρόνο που περνάει και αφήνει τα σημάδια του. Η Χέλεν πλήρως ανανεωμένη και νεότερη επιστρέφει αποφασισμένη να κερδίσει πίσω τον Έρνεστ και να δολοφονήσει τη Μάντελιν. Έτσι οι ζωές των τριών ξανασμίγουν και ένα μαγικό φίλτρο θα φέρει τα πάνω κάτω. Το φίλτρο αυτό που πήραν και οι δύο γυναίκες τις κάνει πάλι νέες και στην προσπάθειά τους να σκοτώσουν η μία την άλλη τυχαία συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει αθάνατες. Τώρα, πεθαμένες πλέον θα πρέπει να συντηρούν για πάντα τα σώματά τους που αποσυντίθενται όλο και περισσότερο.

Η απολαυστική κωμωδία του Ρόμπερτ Ζεμέκις με τους Μέριλ Στριπ, Μπρους Γουίλις, Γκόλντι Χον.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

The Hunger Games - Mockingjay Part 2 607

The Hunger Games: Η Επανάσταση - Μέρος ΙΙ (The Hunger Games: Mockingjay - Part 2) του Φράνσις Λόρενς

Ο Πίτα βρίσκεται πλέον στην Περιοχή 13 μετά από την αιχμαλωσία του στην Κάπιτολ, έχοντας ωστόσο υποστεί πλύση εγκεφάλου και διακατέχεται από ακατανόητες εκρήξεις. Η Κάτνις, παρόλο που έχει δεχτεί να γίνει το σύμβολο της Επανάστασης, βλέπει την Πάνεμ να βυθίζεται στον πόλεμο και αποφασίζει πως αυτός ο ρόλος της δεν αρκεί για ανατρέψει τον Πρόεδρο Σνόου. Μαζί με τον Γκέιλ, τον Φίνικι, την «Ομάδα 451» αλλά και τον Πίτα θα κατευθυνθούν στην άλλοτε λαμπερή Κάπιτολ με μόνο στόχο να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Σνόου.

Με ένα συναρπαστικό αλλά βαθιά μελαγχολικό και αντιηρωικό φινάλε το «Hunger Games» φτάνει στο τέλος του ως ένα σοκαριστικά επίκαιρο σχόλιο για ένα κόσμο που πρέπει επιτέλους να μάθει να μην πιστεύει τυφλά στην... επανάσταση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.50 στον Alpha

room in rome

Δωμάτιο στη Ρώμη (Habitacion en Roma) του Χούλιο Μέντεμ

Δύο γυναίκες συναντιούνται σε μπαρ της Ρώμης. Η μία είναι Ισπανίδα, φλογερή και αυθόρμητη, λέει ό,τι σκέφτεται και ζει για τη στιγμή. Η άλλη, Ρωσίδα, πιο ντροπαλή και συνεσταλμένη, μοιάζει να τεστάρει τα όριά της. Περπατάνε στους πιο ρομαντικούς νυχτερινούς δρόμους της Ευρώπης κι όταν καταλήγουν στο ξενοδοχείο της μίας, και οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά τι θα συμβεί. Μέσα σε λίγα λεπτά τα γυμνά τους σώματα αποκαλύπτονται στην κάμερα και θα παραμείνουν εκτεθειμένα στο θεατή για όλη τη διάρκεια της ταινίας. Οι πραγματικές τους ταυτότητες, τα μυστικά και τα συναισθήματά τους όμως, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να απογυμνωθούν.

Ο Χούλιο Μέντεμ, ο σκηνοθέτης που πάντα κοιτά κάτω από την επιδερμίδα των πραγμάτων, εδώ βάζει στοίχημα με τη γυμνή επιδερμίδα και χάνει. Θεατρικό, στυλιζαρισμένο, αφελές. Θα προσθέταμε και ηδονοβλεπτικό, αλλά ακόμα και από την κλειδαρότρυπα για να σε διεγείρει το θέαμα, πρέπει να είναι πιο ειλικρινές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.