Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


four weddings and a funeral

Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία (Four Weddings and a Funeral) του Μάικ Νιούελ

Ο Τσαρλς τα έχει όλα - γοητευτικός, έξυπνος, επιτυχημένος, με μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο! Και αυτό είναι Ισως ο λόγος που δεν έχει πειστεί ακόμα να παντρευτεί.'Ισως όμως και οι προβληματικοί γάμοι των φίλων του. 'Ολα όμως αλλάζουν, όταν σε ένα γάμο συναντήσει την Κάρι, μια όμορφη Αμερικανίδα. Το ειδύλλιο μεταξύ τους δεν αργεί να φουντώσει, Θα χρειαστούν όμως πολλοί γάμοι και μια... κηδεία, μέχρι να καταλήξει εκεί που Θέλει ο Τσαρλς.

Παγκόσμια κινηματογραφική και εμπορική επιτυχία της δεκαετίας του 90, υποψήφια για δύο βραβεία 'Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας και Πρωτότυπου Σεναρίου), που από πολλούς κριτικούς Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες βρετανικές ταινίες όλων των εποχών.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στην ΕΡΤ 2

Ad Astra 607

Ad Astra του Τζέιμς Γκρέι

O Ρόι του Μπραντ Πιτ είναι ένας αστροναύτης στο κοντινό μέλλον που εργάζεται στην μεγαλύτερη κεραία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, προορισμένη να αποκαλύψει τα σημάδια της εξωγήινης ζωής που πρέπει να υπάρχει εκεί έξω. Οταν όμως ένα ατύχημα σχεδόν του κοστίζει τη ζωή, ο Ρόι στρατολογείται με έναν ακόμα πιο σημαντικό στόχο: να ανακαλύψει τι τελικά συνέβη στην τελευταία αποστολή που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ψάχνοντας σημάδια εξωγήινης ζωής και να βρει την αιτία των όλο και πιο συχνών παγκόσμιων ηλεκτρικών εκκενώσεων που προέρχονται από τα βάθη του διαστήματος και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση του πλανήτη.

Οπτικά εντυπωσιακό και αφηγηματικά άκρως υποσχόμενο, το «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι επιλέγει να συμπληρώσει τελικά τα πανέμορφα κάδρα του με υπεραπλουστευμένες απαντήσεις και εύκολες επιλογές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix..

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Fatal Attraction 607

Ολέθρια Σχέση (Fatal Attraction) του Αντριαν Λιν

Ένας παντρεμένος δικηγόρος πληρώνει ακριβά την ερωτική του περιπέτεια με μια γοητευτική άγνωστη, όταν εκείνη -μη αποδεχόμενη το τέλος της σχέσης τους- αποφασίζει να κάνει κόλαση τη ζωή του... Η ταινία ήταν υποψήφια για 6 Όσκαρ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Σκάι

dead man's chest

Οι Πειρατές Της Καραϊβικής: Το Σεντούκι Του Νεκρού (Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest) του Γκορ Βερμπίνσκι

Ο Τζακ Σπάροου ανοίγει πανιά με το στοιχειωμένο πλοίο "Ιπτάμενος Ολλανδός", χωρίς να υποψιάζεται τι τον περιμένει. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι έχει εκκρεμότητες με το φάντασμα του πρώην καπετάνιου του πλοίου, Ντέιβι Τζόουνς, τόσο τα σχέδια του αρχιπειρατή, όσο και τα πλάνα του Γουίλ και της Ελίζαμπεθ που ετοιμάζονται για γάμο, ανατρέπονται ριζικά. Κανείς, ωστόσο, δεν είναι έτοιμος για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Αν καταφέρουν να ξεφύγουν από τα θαλάσσια τέρατα που θα βρεθούν στο δρόμο τους, τους εχθρικούς ιθαγενείς ή τη μυστηριώδη και γοητευτική μάντισσα Τία, πρέπει να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την εμμονή του "κυνηγού πειρατών" λόρδου Μπέκετ να αποκτήσει το ξακουστό «Σεντούκι του Νεκρού»! Ο θρύλος λέει ότι ο κάτοχός του μπορεί να εξουσιάζει το φάντασμα του Τζόουνς και να το στρέφει κάθε φορά εναντίον των εχθρών του. Αλίμονο, λοιπόν, στον Τζακ Σπάροου και την ομάδα του αν δε προλάβουν να εμποδίσουν τον λόρδο Μπέκετ να πραγματοποιήσει το στόχο του.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

le redoutable 607

Γκοντάρ, Αγάπη Μου (Le Redoutable) του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Oταν ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ γύριζε την «Κινέζα» του 1967, ήταν ήδη ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες της Νουβέλ Βαγκ. Και ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι οδεύει σε ένα καλλιτεχνικό αδιέξοδο, ο κεραυνοβόλος του έρωτας με την πρωταγωνίστρια του, Αν Βιαζεμσκί, θα του δώσει νέα ζωή. Βασισμένο στα λεγόμενα της ιδίας στο ομότιτλο βιβλίο της.

Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους του «The Artist» κάνει μια... κομεντί για το ιερό τέρας του σινεμά, πιάνοντας, ωστόσο, εύστοχα και απολαυστικά, τα πιο ευαίσθητα σημεία του αντιδραστικού του πνεύματος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

molly's game 607

Molly's Game του Ααρον Σόρκιν

H Μόλι Μπλουμ, μία 30χρονη τότε γυναίκα, συνελήφθη το 2013 από το FBI σε μία επιχείρηση-σκούπα, που επιχείρησε να αποδεκατίσει την οργάνωση υπόγειων παιχνιδιών πόκερ, τα οποία γιγαντιώθηκαν τόσο, ώστε έφτασαν να ενισχύσουν τη δύναμη και τη δράση της ρωσικής μαφίας στο απατηλό αμερικανικό όνειρο. Η Μόλι ήταν το κλειδί: εκείνη οργάνωνε τα εβδομαδιαία παιχνίδια, εκείνη έθετε τα αυστηρά όρια, εκείνη εξασφάλιζε την μπάνκα. Ποια ήταν αυτή η γυναίκα; Επιστρέφοντας πίσω στο χρόνο, όσο η ίδια αφηγείται την ιστορία της στον (μοναδικό) δικηγόρο που δέχεται να την υπερασπιστεί, τη συναντάμε σε χιονισμένες πλαγιές να προπονείται σκληρά από τον απαιτητικό πατέρα της που θέλει να κάνει την κόρη του Ολυμπιονίκη του σκι, μέχρι που ένα γύρισμα της τύχης οδηγεί στο μοιραίο ατύχημά της. Τη βλέπουμε σε home video γενεθλίων των 5 της χρόνων να ομολογεί ότι δεν έχει ήρωες, ούτε φίλους, κι ούτε εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Και, φυσικά, την παρακολουθούμε επί μία δεκαετία να στήνει την επιχείρησή της: πώς τοποθετούσε τον εαυτό της στη διεκδίκηση ενός κομματιού από την πίτα του κέρδους, σ' έναν ανδρικό κόσμο. Πώς πόνταρε συνεχόμενα τα κότσια, την ευφυία, το ήθος και την αφέλειά της σαν μάρκα, πάνω στην τσόχα ενός μέχρι τότε ανδρικού παιχνιδιού. Οταν το FBI χτύπησε την πόρτα της, η Μόλι Μπλουμ τα έχασε όλα. Ή μήπως όχι;

Με καλές προθέσεις να αποτυπώσει την αληθινή ιστορία μίας γυναίκας που έπαιξε το αμερικανικό όνειρο με τους δικούς της όρους, ο Ααρον Σόρκιν χάνει τις ισορροπίες μεταξύ δικαίωσης κι αγιοποίησης. Και για αυτό και το παιχνίδι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

Sami Joe and I

Sami Joe and I (Sami, Joe und ich) της Καρίν Χέμπερλαϊν

Η Σαμί, ο Τζο και η Λεϊλά είναι έτοιμοι για το πιο «μεγάλο» καλοκαίρι της ζωής τους. Το σχολείο έχει μόλις τελειώσει και η ζωή είναι γεμάτη πιθανότητες. Αυτό που θα έρθει όμως θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που περιμένουν τα τρία παιδιά. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Ζυρίχης, συμμετοχές σε πολλά φεστιβάλ νεανικού κινηματογράφου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino

Caos Calmo

Ηρεμο Χάος του Αντονέλο Γκριμάλντι (2008)

Η Λάρα, σύντροφος του Πιέτρο Παλαντίνι, φεύγει ξαφνικά από τη ζωή μια καλοκαιρινή μέρα την ώρα που ο άνδρας της προσπαθεί να σώσει μια άγνωστη γυναίκα που πνίγεται στη θάλασσα. Μια παράλογη σύμπτωση που ο Πιέτρο δεν μπορεί να εξηγήσει στην Κλάουντια, την δεκάχρονη κόρη του. Ο Πιέτρο την πάει στο σχολείο την πρώτη μέρα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και αποφασίζει να την περιμένει μέχρι να βγει από το σχολείο. Το ίδιο κάνει την επόμενη μέρα και την παρεπόμενη. Η πράξη της αναμονής γίνεται το καταφύγιό του. Ο Πιέτρο περιμένει να έρθει ο πόνος, όμως μετά το ήρεμο χάος αρχίζει η εποχή της επαγρύπνησης. Από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Σάντρο Βερονέζι. 

Η ταινία θα προβάλλεται από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου στο Italy On Stage.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς