Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


της πατρίδα μου η σημαία

Της Πατρίδας μου η Σημαία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου

Βούρβουρα, ένα ορεινό χωριό στην Αρκαδία του Γκαίτε. Οι άνθρωποι ζούσαν μέσα στη φύση με ό,τι οι ίδιοι παρήγαγαν. Μια αυτάρκης κοινωνία που η μόνη επαφή της με τον «έξω κόσμο» ήταν το σχολείο. Εκεί μάθαιναν γράμματα και τραγουδάκια για τη μεγάλη πατρίδα που τους κάνει περήφανους. Μετά τον πόλεμο και τη ναζιστική κατοχή, στην οποία το χωριό θα πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, πολλοί θα ξενιτευτούν και κάποιοι θα βρεθούν στο Μαρούσι, ένα γραφικό προάστιο των Αθηνών που θα γνωρίσει το βίαιο μετασχηματισμό του σε χρηματοοικονομικό κέντρο της χώρας και θα υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Μια βιτρίνα εθνικής υπερηφάνειας στηριγμένη στον καταναλωτικό πυρετό και στον υπέρογκο δανεισμό. Η τραγωδία δεν θα αργήσει να έρθει. Η χρεοκοπία. Λόγω έλλειψης πόρων το σχολείο στο χωριό κλείνει. Επειτα από 150 χρόνια λειτουργίας. Η σημαία που κυμάτιζε στη σχολική γιορτή τώρα υπνώττει σε κάποιο συρτάρι. Η Ελλάδα των ανοιχτών πληγών που άφησε ο μεγαλοϊδεατισμός σε ένα από τα πιο συγκινητικά εγχώρια ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Της Πατρίδας μου η Σημαία».

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 00.00

A screaming amn 607

Η Κραυγή Ενός Ανθρώπου του Μαχαμάτ-Σαλέχ Χαρούν

Ο Ανταμ, ένας 60χρονος παλαιός πρωταθλητής της κολύμβησης, ζει στην πρωτεύουσα του Τσαντ, την Τζαμένα και εργάζεται ως υπεύθυνος της πισίνας ενός ξενοδοχείου. Αφού αναγκάζεται από τη νέα ιδιοκτησία να παραχωρήσει τη δουλειά του στο γιο του, δέχεται την επίσκεψη αντιπροσώπων της κυβέρνησης, που ουσιαστικά απαιτούν απ’ αυτόν ή να τους δώσει χρήματα ή κάποιον συγγενή του που να βρίσκεται σε μάχιμη ηλικία, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους ένοπλους αντάρτες... Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Κραυγή Ενός Ανθρώπου».

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στη Βουλή

promise at dawn 607

Η Υπόσχεση της Αυγής του Ερικ Μπαρμπιέ

Από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στην Πολωνία μέχρι την εφηβεία στη Νίκαια και τα κατορθώματα του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ρομέν Γκαρί έζησε μια απίστευτη ζωή. Αυτή την αφοσίωση να ζήσει εκατό ζωές, γεμάτες με πάθος, περιπέτεια και μυστήριο, ως μεγάλος άντρας και διάσημος συγγραφέας, τη χρωστούσε στην μητέρα του, Νίνα. Μια αξιολάτρευτη, εκκεντρική γυναίκα που θα τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την «Υπόσχεση της Αυγής».

Η ταινία προβάλλεται στο ΕΡΤFlix.

απόστρατος 607

Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ο «Απόστρατος» αφηγείται την ιστορία ενός τριαντάρη επιχειρηματία στα όρια της χρεοκοπίας, ο οποίος μετακομίζει στου Παπάγου, στη μονοκατοικία του παππού του, απόστρατου αξιωματικού που δεν ζει πια. Καθώς εγκλιματίζεται στο νέο σπίτι, συναντά παλιούς παιδικούς φίλους και γνωρίζει έναν ηλικιωμένο γείτονα. Μαθαίνοντας για τη φιλία του δεξιού, συντηρητικού παππού του με τον αριστερό, φτωχό συναγωνιστή του, αρχίζει να συνειδητοποιεί πολλά πράγματα, όχι μόνο για το παρελθόν της χώρας του αλλά και για το παρελθόν της οικογένειάς του και εν τέλει για τον ίδιο του τον εαυτό. Η έξοδος του «Απόστρατου» πέρσι τον Φεβρουάριο διακόπηκε απότομα λόγω της πανδημίας και συνεχίστηκε και το καλοκαίρι σε θερινές προβολές. Τώρα, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή επιστρέφει σε online προβολές για όλον τον κόσμο από τις 19 μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για τον «Απόστρατο».

Ο «Απόστρατος» προβάλλεται μέσω της Viva.gr

Justice League: The Snyder Cut 607 15

Zack Snyder’s Justice League του Ζακ Σνάιντερ

Αποφασισμένος να μην αφήσει την υπέρτατη θυσία του Σούπερμαν να πάει χαμένη, ο Μπρους Γουέιν στρατολογεί μια ομάδα για να προστατέψει τον κόσμο από μια επικείμενη απειλή. Μα ο εχθρός αποδεικνύεται πιο ισχυρός από όσο φανταζόταν. Επιτέλους μετά από χρόνια με εκστρατείες φανς για να πείσουν την Warner να την κυκλοφορήσει και μια τεράστια υποστήριξη μέσω των social media του καστ αλλά και του ίδιου του Ζακ Σνάιντερ, η ταινία «Justice League: The Snyder Cut» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις οθόνες μας ως μια τετράωρη επική ταινία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Zack Snyder’s Justice League».

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη μέσα από την on demand υπηρεσία Movies Club. Οι συνδρομητές της COSMOTE TV έχουν τη δυνατότητα με €2,60 ή €3,50 να την ενοικιάσουν σε ποιότητα SD ή HD, αντίστοιχα.

Allen vs Farrow 607 1

«Allen v. Farrow»

Κατηγορίες, πρωτοσέλιδα, χρόνια αντιμαχίας του Γούντι Αλεν με την πρώην σύζυγό του, Μία Φάροου και την κόρη του που τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν επτά χρόνων. Το ντοκιμαντέρ που εκπροσωπεί την «πλευρά Φάροου», για να βυθιστείτε στα άδυτα της διάσημης οικογένειας.

Η σειρά της HBO προβάλλεται στο Vodafone TV.

Tα κορίτσια της μπάντας 607

«Τα Κορίτσια της Μπάντας» (The Girls in the Band, 2011) της Τζούντι Τσόλκιν

Χόρευαν και λικνίζονταν με μίνι φορεματάκια και κοντά σορτς, τρελαίνοντας τους ιδιοκτήτες των κλαμπ και τους πελάτες… και όλα αυτά τα έκαναν, για να παίξουν τη μουσική που τους άρεσε. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται τις οδυνηρές, ανείπωτες ιστορίες μεγάλων γυναικείων τζαζ ορχηστρών και τη συναρπαστική, πρωτοποριακή μουσική διαδρομή τους από τα τέλη της δεκαετίας του ’20 έως σήμερα. Αυτές οι απίστευτα ταλαντούχες γυναίκες υπέμειναν σεξισμό, ρατσισμό και με μειωμένες ευκαιρίες για δεκαετίες, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να επιμένουν, να εμπνέουν και να αναδεικνύουν τα ταλέντα τους σ’ έναν χώρο που ποτέ δεν τις αποδέχτηκε ισότιμα. Δείτε το trailer.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο ERTFLIX.

molly's game 607

Molly's Game του Ααρον Σόρκιν

Αν είδατε τη «Δίκη των 7 του Σικάγου» και σας άρεσε, δώστε μια ευκαιρία στην προηγούμενη σκηνοθετική δουλειά του Ααρον Σόρκιν που, παρότι θαυμάσια, δεν είχε την τύχη που της έπρεπε όταν βγήκε στις αίθουσες το 2018. H Μόλι Μπλουμ, μία 30χρονη γυναίκα, συνελήφθη το 2013 από το FBI σε μία επιχείρηση-σκούπα, που επιχείρησε να αποδεκατίσει την οργάνωση υπόγειων παιχνιδιών πόκερ, τα οποία γιγαντιώθηκαν τόσο, ώστε έφτασαν να ενισχύσουν τη δύναμη και τη δράση της ρωσικής μαφίας στο απατηλό αμερικανικό όνειρο. Πρωταγωνιστεί η Τζέσικα Τσαστέιν.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ALPHA


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς