Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 2 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Δευτέρα, 2 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


liar liar 607

Ο Ψευταράς (Liar, Liar) του Τομ Σάντιακ

Ο Φλέτσερ Ριντ είναι επιτυχημένος δικηγόρος και δεινός ψεύτης! Όταν ο μικρός γιος του Μαξ γιορτάζει τα πέμπτα γενέθλιά του, κάνει την ευχή ο πατέρας του να σταματήσει να λέει ψέματα για 24 ώρες! Η ευχή πραγματοποιείται και την επόμενη μέρα ο Φλέτσερ συνειδητοποιεί έντρομος ότι δεν μπορεί να κρατηθεί από το να λέει μόνο την αλήθεια. Η ζωή του θα έρθει πάνω - κάτω ενώ παράλληλα, η πρώην σύζυγός του προσπαθεί να αποκτήσει την κηδεμονία του γιου τους και να μετακομίσει στη Βοστόνη.

Η ταινία προβάλλεται στις 10.15 στο Star

benny and joon

Μπένι και Τζουν (Benny and Joon) του Τζερεμία Τσέσικ

Ένας μηχανικός αυτοκινήτων προσπαθεί να βοηθήσει την κυκλοθυμική αδερφή του να ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα και, για καλή του τύχη, θα βρει τον τρόπο, μέσα από έναν κλόουν που νομίζει ότι αποτελεί μετενσάρκωση του Μπάστερ Κίτον.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

a quiet place part II main

Eνα Hσυχο Μέρος 2 (A Quiet Place Part II) του Τζον Κρασίνσκι

Σ' έναν μετα-αποκαλυπτικό, δυστοπικό κόσμο, ο παραμικρός ήχος σκοτώνει. Αν τολμήσεις κάτι παραπάνω από ψίθυρο, εξωγήινα σαρκοβόρα τέρατα εμφανίζονται και σε κατασπαράζουν. Εκεί αφήσαμε την ιστορία επιβίωσης της οικογένειας Αμποτ, με τον πατέρα, Λι Αμποτ, να θυσιάζεται στην συγκινητική τελευταία σκηνή, για τη γυναίκα του, Εβελυν και τα παιδιά τους - την Ρέιγκαν, την κωφή κόρη τους, τον Μάρκους, τον πιτσιρικά γιο τους και το νεογέννητο μωρό τους. Κι εκεί θα ξαναπιάσουμε το νήμα: η οικογένεια πρέπει να εγκαταλείψει το κατεστραμμένο μετά την επίθεση των τεράτων σπίτι τους και να βρει νέο καταφύγιο.

Μπορεί να λείπει το στοιχείο της έκπληξης πλέον, αλλά ο Τζον Κραζίνσκι επιστρέφει στον κόσμο της σιωπής με ιδέες, κι αποδεικνύεται σκηνοθέτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

tel aviv on fire 607

Το Σενάριο που Αναψε Φωτιές (Tel Aviv on Fire) του Σαμέχ Ζοάμπι

Η ιστορία ξετυλίγεται με οδηγό τον Σαλάμ, έναν αμήχανο παλαιστίνιο ο οποίος μιλά εξαιρετικά εβραικα και κάπως έτσι προσλαμβάνεται από τον θείο του, παραγωγό μιας σαπουνόπερας που είναι δημοφιλής τόσο στους παλαιστίνιους όσο και στους ισραηλινούς για να ελέγχει την γραμματική και το συντακτικό των διαλόγων της. Το «Τελ Αβίβ Φλέγεται», όπως είναι ο τίτλος της εξιστορεί τις περιπέτειες μιας παλαιστίνας κατασκόπου η οποία το 1967 αποπλανεί έναν ισραηλινό στρατηγό προκειμένου να του αποσπάσει πληροφορίες και θριαμβεύει σε τηλεθέαση και στις δύο πλευρές των συνόρων, -ειδικα ανάμεσα στις γυναίκες. Οταν θέλοντας να κάνει πιο εύκολη την καθημερινή του ταλαιπωρία να διασχίζει τα συνοριακά φυλάκια, ο Σαλάμ εξηγήσει σε έναν αξιωματικό ότι δουλεύει για την σειρά, εκείνος νομίζοντας ότι είναι σεναριογράφος και θέλοντας να εντυπωσιάσει τη γυναίκα του που είναι φανατική θεατής της, θα αρχίσει να προτείνει τις δικές του ιδέες για το πως το σενάριο θα εξελιχθεί, τις οποίες με κάποιο τρόπο ο Σαλάμ οφείλει να κάνει πραγματικότητα.

Μια μαύρη κωμωδία με πολιτικές αποχρώσεις πάνω στο ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα, που απροσδόκητα, λειτουργεί επιτυχημένα. Επίσημη πρόταση του Λουξεμβούργου για Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Petite Maman

Μικρή Μαμά (Petite Maman) της Σελίν Σιαμά

Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν…

H νέα ταινία της Σελίν Σιαμά μετά το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται», ένα καθηλωτικό παραμύθι για την απώλεια και την αναγέννηση, για μαμάδες και κόρες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

Good Time 607

Good Time των Μπεν Σάφντι και Τζος Σάφντι

Η ιστορία παρακολουθεί δυο αδέλφια, τον Κόνι και τον Νικ Νίκας: ο Κόνι, δραστήριος και τολμηρός απατεώνας, βάζει στα κόλπα και τον αδελφό του, που όμως πάσχει από νοητική υστέρηση. Οταν, στη διαφυγή από μια ληστεία, ο Νικ συλλαμβάνεται και μπαίνει φυλακή, ο Κόνι θα κάνει ό,τι μπορεί κι ό,τι προλαβαίνει, χωρίς φραγμούς και χωρίς δισταγμό, για να βγάλει τον αδελφό του από τη φυλακή πριν είναι πολύ αργά και για τους δυο.

Το εκρηκτικό φιλμ των αδελφών Σάφντι με την ερμηνεία - έκπληξη του Ρόμπερτ Πάτινσον. Επίσημη συμμετοχή στο 70ο Φεστιβάλ Καννών και με τη συμμετοχή στην παραγωγή των Τέρι Ντούγκας και Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.