Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 13 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 13 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Almost Famous 607 1

«Σχεδόν Διάσημοι» (Almost Famous, 2000) του Κάμερον Κρόου

Είναι απίθανο ότι πέρασαν 20+1 χρόνια από την πρεμιέρα της εμβληματικής πλέον (και αυτοβιογραφικής) ταινίας του Κάμερον Κρόου. Kαι παρόλο που η επέτειός της έπεσε μέσα στην πανδημία, οι φανς έκαναν διαδικτυακές εκδηλώσεις για να τη γιορτάσουν. Εμείς ας την δούμε στην μικρή μας οθόνη, με την ελπίδα να ανεβάσουμε την ένταση στα ηχεία της μεγάλης στα 25 της χρόνια.

Το «Σχεδόν Διάσημοι» («Almost Famous»), η ημι-βιογραφική ταινία του Κάμερον Κρόου που αφηγείται τις περιπέτειες ενός 15χρονου αγοριού, ο οποίος, κρύβοντας την ηλικία του, έπιασε το 1973 δουλειά στο μουσικό περιοδικό «Rolling Stone», ακολούθησε σε περιοδεία ένα διάσημο συγκρότημα κι έζησε από κοντά τις ένδοξες (και γλυκόπικρες) sex, drugs & rock 'n' roll μέρες της ροκ, κλείνει σήμερα 15 χρόνια από την πρεμιέρα της. Είχε κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 13 Σεπτεμβρίου του 2000. Aκριβώς πάνω στην αλλαγή της χιλιετίας, αποχαιρετούσε τους μύθους της προηγούμενης.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τα γυρίσματα, θυμηθείτε πώς έχασε τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μπραντ Πιτ, και... απολαύστε την ταινία!

Διαθέσιμη για streaming στην πλατφόρμα της Apple

The Nightingale MAIN

«The Nightingale» (2018) της Τζένιφερ Κεντ

Το «Nightingale»,το αηδόνι της ταινίας, είναι η Ιρλανδή Κλερ, παγιδευμένη στο κλουβί που είναι η Τασμανία του 1825. Το νησί κατοικείται από τρία ανθρώπινα είδη: τους Αβορίγινες, τους Βρετανούς κατάδικους που η αυτοκρατορία έχει μεταφέρει και βολικά ξεχάσει εκεί και τους Αγγλους αξιωματικούς που τους φρουρούν. Η Κλερ ζει με τον άντρα της και το μωρό της, έχει εκτίσει την ποινή της, αλλά ο αξιωματικός Χόκινς αρνείται να της δώσει την ελευθερία της, χρησιμοποιώντας την για τις ορέξεις και τα τερτίπια του. Οταν ο Χόκινς και τα δυο πρωτοπαλίκαρά του μπαίνουν στο σπίτι της Κλερ και σκορπάνε το θάνατο, σε μια σκηνή δυσβάσταχτης βίας, εκείνη ορκίζεται εκδίκηση. Κι έτσι ξεκινά η περιπλάνησή της στα αφιλόξενα δάση της Τασμανίας, με οδηγό και απρόθυμο φύλακα τον Μπίλι, έναν Αβορίγινα που έχει εισπράξει κι αυτός το δικό του μερίδιο θανάτου από το χέρι του Βρετανού κατακτητή.

Μία από τις καλύτερς ταινίες των τελευταίων χρόνων! Υπέροχη σκηνοθέτης, συγκλονιστικό σενάριο, γερές ερμηνείες και όσα οφείλει να πει μία ταινία για το white privilege, την αποικιοκρατία και τον μισογυνισμό - σκληρά, ωμά, με το όνομά τους. Θα έπρεπε να είναι το Χρυσό Λιοντάρι του Φεστιβάλ Βενετίας το 2018. Εδώ η κριτική του Flix και το trailer.

Προβάλλεται απόψε στις 01:30 στο Novacinema 2HD

Hable con ella

«Μίλα της» (Hable con Ella, 2002) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ισως η αγαπημένη μας ταινία του Αλμοδόβαρ. Ο Μπενίνιο, ένας μοναχικός νοσοκόμος, περιποιείται την Αλίσια, μια νεαρή σε κώμα στην οποία αφηγείται συνεχώς ιστορίες για να την κρατά σε επαφή με τη ζωή. Στην κλινική γνωρίζεται με τον Μάρκο, ένα δημοσιογράφο που έχει τη φίλη του σε κώμα και δυστυχώς δεν πιστεύει στη θαυματουργό δύναμη του λόγου.

Από τις ερμηνείες των Χαβιέ Καμάρα και Ντάριο Γκραντινέτι, μέχρι το Cucurrucucú Paloma ιντερλούδιο με τον Καετάνο Βελόσο και τις χορογραφίες της Πίνα Μπάους, αυτό είναι το τρυφερό, τολμηρό, ανθρώπινο και αιρετικό κομψοτέχνημα της φιλμογραφίας του Πέδρο.

Προβάλλεται απόψε στις 20.00 στο Cosmote Cinema 2

The Selfish Giant 607

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» («The Selfish Giant», 2013) της Κλίο Μπάρναρντ

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» είναι μια σύγχρονη ιστορία με ήρωες τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουίφτι. Όταν τους αποβάλλουν από το σχολείο και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Arbor προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν - με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.

Ενα αριστούργημα. Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ, το φιλμ της Κλιο Μπάρναρντ είναι ένα σπαρακτικό κομμάτι μεγάλου σινεμά. Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στην iplatforma.gr

Foxcatcher

«Foxcatcher» (2014) του Μπένετ Μίλερ

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Μαρκ Σουλτζ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον εκατομμυριούχο Τζον Ντυ Ποντ, να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις του για να προπονήσει μια ομάδα παλαιστών για τους Ολυμπιακούς της Σεούλ του 1988. Δέχεται με ενθουσιασμό, καθώς το βλέπει και σαν μια ευκαιρία να ξεφύγει από τη σκιά του αδερφού του, Ντέιβ. Ο Ντυ Ποντ από την πλευρά του, θέλει τον άπιαστο σεβασμό των συνομηλίκων του και της πάντα επικριτικής μητέρας του. Κολακευμένος από την προσφορά, ο Μαρκ βλέπει τον Ντυ Ποντ ως πατρική φιγούρα κι αναζητά συνεχώς την επιβεβαίωση του. Η άστατη προσωπικότητα όμως του Ντυ Ποντ, σύντομα θα παρασύρει το Μαρκ σε ένα νοσηρό τρόπο ζωής, κι απειλεί να υπονομεύσει την προετοιμασία του. Η εμμονή του με το Ντέιβ και την αποφασιστικότητα που αποπνέει, θα τροφοδοτήσει την παράνοια του, και οι τρεις τους θα οδεύσουν προς μια τραγωδία που κανείς δε θα μπορούσε να έχει προβλέψει.

Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, η ταινία του Μπένετ Μίλερ είναι φτιαγμένη για να αφήσει το σημάδι της στο αμερικάνικο σινεμά, αφηγούμενη μια βαθιά λυπημένη, αληθινά προβληματική εκδοχή ενός αμερικάνικου ονείρου που καταλήγει εφιάλτης. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix.

Διαθέσιμη στην πλατφόρμα του ERTFLIX

rayon verte

«Η Πράσινη Αχτίδα» (Le Rayon Vert, 1986) του Ερίκ Ρομέρ

Η Ντελφίν, μια νεαρή γυναίκα, αναζητά έναν καλοκαιρινό προορισμό μετά την ακύρωση των προγραμματισμένων διακοπών της με μια φίλη της. Μια σειρά από τυχαία γεγονότα την οδηγούν σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες και στην αναζήτηση ουσιαστικής συντροφιάς.

Καλοκαίρι είναι να βρίσκεσαι σε ένα beach party και να είσαι η μόνη που δεν έχεις αγόρι, να επιλέγεις βουνό αλλά να μην μένεις ούτε μια νύχτα από την πολυκοσμία, να μην αντέχεις στην ιδέα να κάνεις διακοπές με τους γονείς σου, να προσπαθείς να αλλάξεις τη μοίρα σου, αλλά χωρίς εκπτώσεις και με τους όρους που εσύ έχεις βάλει. Καλοκαίρι είναι να νιώθεις μια βασανιστική ανία, να αντιδράς στη δικτατορία του «πρέπει να πας διακοπές», να κρατάς ένα ημερολόγιο καταστρώματος χωρίς να είσαι στο πλοίο, να βρίσκεσαι σε αυτή ακριβώς την ηλικία που δεν σε ικανοποιούν οι τυχαίες συναντήσεις, τουλάχιστον όχι αυτές που βρίσκουν δύο εραστες της μιας νύχτας μόνους το επόμενο πρωί να πρέπει εκτός από τη μοναξιά τους να διαπραγματευούν και το απόλυτο τίποτα αυτού που έζησαν. Καλοκαίρι είναι να σκηνοθετείς όλες αυτές τις ασήμαντες στιγμές που άλλοι θα αγνοούσαν, φτιάχνοντας μέσα από το περιττό ένα ανατριχιαστικό πορτρέτο μιας γυναίκας που αντιλαμβάνεται με την ελαφρότητα του καλοκαιριού μια κομβική στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου που νιώθει έτοιμος να αποφασίσει μόνος του, χωρίς καμία κοινωνική πίεση, που θα είναι το μέρος που θα κάνει τις «διακοπές» του. Καλοκαίρι είναι να αναζητάς αυτό που ο Ιούλιος Βερν έγραφε στην «Πράσινη Αχτίδα»: πως όταν κάποιος δει μια μικρή πράσινη αχτίδα στο ηλιοβασίλεμα οι σκέψεις μας και οι σκέψεις όλων ελευθερώνονται σαν από μαγεία. Και στο τρένο από το Μπιαρίτζ στο Σεντ Ζαν ντε Λουζ να συναντάς αυτόν με τον οποίο θα τη δείτε μαζί. Καλοκαίρι είναι ο Ερίκ Ρομέρ να σκηνοθετεί την πέμπτη ταινία του κύκλου «Κωμωδίες και Παροιμίες» σχεδόν στο απόγειο της μινιμαλιστικής τέχνης του, κερδίζοντας το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και μια θέση στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα του Cinobo στον Ερίκ Ρομέρ

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για streaming στην πλατφόρμα του Cinobο_


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.