Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 4 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 4 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the secret garden 607

Ο Μυστικός Κήπος του Μαρκ Μάντεν

H Μέρι Λένοξ είναι ένα μάλλον στριφνό 10χρονο κορίτσι που μεγάλωσε σε μια πλούσια, αλλά δίχως αγάπη οικογένεια Βρετανών στην Ινδία. Οταν οι γονείς της πεθαίνουν ξαφνικά, στέλνεται πίσω στην Αγγλία για να ζήσει με τον θείο της, τον Αρτσιμπαλντ, στο απομακρυσμένο εξοχικό του στο Γιορκσάιρ. Εκεί αρχίζει να φέρνει στην επιφάνεια πολλά οικογενειακά μυστικά, ιδίως όταν συναντά τον άρρωστο ξάδερφό της Κόλιν, ο οποίος είναι απομονωμένος σε μια πτέρυγα του σπιτιού. Μαζί, αυτά τα δύο προβληματικά, αταίριαστα παιδιά, θεραπεύουν το ένα το άλλο, μέσα από την ανακάλυψη ενός θαυμαστού μυστικού κήπου, χαμένου στα εδάφη του κτήματος. Ενα μαγικό τόπο περιπέτειας που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Το αγαπημένο βιβλίο της Φράνσις Χότζσον Μπερνέτ σε μια ακόμη κινηματογραφική μεταφορά που, όμως, προσφέρει ελάχιστες δόσεις μαγείας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1.

lisey's story 607

Lisey’s Story του Πάμπλο Λαραΐν

Η σειρά του Apple TV+ είναι μία μίξη τραγικού ρομάντζου και ψυχολογικού θρίλερ. Συναντάμε τη Λίζι, δύο χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της Σκοτ. Μία σειρά από περίεργα γεγονότα την αναγκάζουν να επιστρέψει στο παρελθόν, και να ξανασκαλίσει μνήμες που την αναστατώνουν και θέλει να θάψει ξανά μέσα της. Δολοφονικές τάσεις, κατάθλιψη, κατατονία και μία γερή δόση μεταφυσικών δεδομένων πλήττουν την ηρωίδα. Ποιο είναι το μυστικό της; Ποια η πραγματική ιστορία της;

Ο Στίβεν Κίνγκ γράφει το βασισμένο στο βιβλίο του σενάριο, ο Πάμπλο Λαραΐν σκηνοθετεί, ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς είναι στην παραγωγή, οι Τζούλιαν Μουρ, Κλάιβ Οουεν, Τζένιφερ Τζέισον Λι Τζόαν Αλεν, Ντέιν ΝτεΧάαν πρωταγωνιστούν. Και πάλι κάτι λείπει… Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Δείτε τα δυο πρώτα επεισόδια στο Apple TV+, με νέο επεισόδιο να προστίθεται κάθε Παρασκευή.

ioff 607

Δέκα Χειμώνες του Βαλέριο Μιέλι

Με τα λόγια του σκηνοθέτη: «η ταινία παρουσιάζει δυο νέα παιδιά που πρέπει να μάθουν να αγαπούν αντιμετωπίζοντας την ίδια στιγμή τις προκλήσεις της ενηλικίωσης. Για να πω την ιστορία τους αναζήτησα ένα ρομαντισμό ταυτόχρονα αληθινό και παραμυθένιο. Για αυτό αποφάσισα η υπόθεση να διαδραματίζεται σε μια ποιητική πόλη όπως η Βενετία, της οποίας όμως δείχνω το καθημερινό πρόσωπο των υπαίθριων αγορών, των λαϊκών μαγειρείων και των βαποριών. Βασικό μέλημά μου ήταν να ισορροπώ μεταξύ ρεαλισμού και ελαφρότητας». Με τους Ιζαμπέλα Ραγκονέζε, Μικέλε Ριοντίνο.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν online στο 7ο Online Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου.

The Sower

Ο Σπορέας της Μελίσα Ελιζόντο Μορένο

Ο Μπαρτολομέ, ένας ιθαγενής δάσκαλος σε μονοθέσιο σχολείο στις ορεινές περιοχές των Τσιάπας στο Μεξικό, ξέρει καλά ότι η παιδαγωγική δεν βασίζεται σε διδακτικά εγχειρίδια, ούτε μπορεί να περιοριστεί μέσα στους τέσσερις τοίχους μιας σχολικής τάξης. Ενας πραγματικός σπορέας της γνώσης μάς αποκαλύπτει τη φιλοσοφία και τη μέθοδό του και γίνεται ένας φάρος ελπίδας για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού μοντέλου εκπαίδευσης, βασισμένου στην περιέργεια και την αγάπη για τον έξω κόσμο.

Η διάσημη ταινία της Μεξικανής Μελίσα Ελιζόντο Μορένο, μια από τις online προβολές που διοργανώνει τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους σε συνεργασία με την παιδαγωγική ομάδα «Το Σκασιαρχείο», από τις 25 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο ενός δεκαπενθήμερου δράσεων με κινηματογραφικές προβολές και συζητήσεις με τον γενικό τίτλο «Παιδεία, Παιδαγωγική και Νέες Τεχνολογίες». Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα εδώ.

Foxtrot 607

Foxtrot του Σάμουελ Μάοζ

Μια μητέρα κι ένας πατέρας συγκρούονται κατά μέτωπο μεταξύ τους, με τις Αρχές και με το σύμπαν, όταν μαθαίνουν ότι, πιθανόν, κάτι πήγε πολύ στραβά με τον γιο τους που εκτίει τη στρατιωτική θητεία του. H ταινία του Σάμουελ Μάοζ μετά το «Λίβανο», ένα ακόμη παράδοξο δράμα για το μεγάλο μυστήριο που λέγεται ζωή. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 74ο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στην ERTflix.

my old lady 607

Ενα Σπίτι στο Παρίσι του Ισραελ Χόροβιτς

Ο Ματίας έχει φθάσει στα 57 του χρόνια νιώθοντας πραγματικά ηττημένος: γάμοι που απέτυχαν, δουλειές που φαλήρισαν, πληγές του παρελθόντος που δεν επουλώθηκαν ποτέ. Από τον αποξενωμένο πατέρα του κληρονομεί ένα σπίτι στο Παρίσι και το θεωρεί ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή του. Να το πουλήσει και να ξεκινήσει από την αρχή. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: το σπίτι είναι κατειλημμένο από την επί δεκαετίες ένοικό του, την υπερήλικη πια Μαντάμ Ζιράρ και την στριφνή, 45χρονη κόρη της Κλόι. Και σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, δεν μπορεί να τις διώξει ούτε να πουλήσει το σπίτι. Θα του ανήκει μετά το θάνατο της ενοίκου. Αναγκαστικά πρέπει να συμβιώσουν, κάτι που φαίνεται αδιανόητο στον τυχοδιώκτη, σαρκαστικό Ματίας, αλλά ακόμα πιο ανυπόφορο στην φοβισμένη για τις προθέσεις του Κλόι. Μόνο η Μαντάμ Ζιράρ, στα τελευταία χρόνια της ζωής της, μοιάζει διαθετειμένη να κλείσει τους λογαριασμούς του παρελθόντος. Ακόμα κι αν αυτό απαιτεί μία σειρά από αποκαλύψεις που επιστρέφουν τον Ματίας στην παιδική του ηλικία και το μίσος για τον πατέρα του.

Ο διάσημος συγγραφέας Ισραελ Χόροβιτς κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο σινεμά με αυτή την κινηματογραφική διασκευή του δικού του βραβευμένου θεατρικού και τρεις στιβαρούς ηθοποιούς. Δυστυχώς όμως, αυτό το σπίτι στο Παρίσι ακούγεται δελεαστικότερο από ό,τι είναι. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.10 στο Cosmote Cinema 2.

fuocoammare 607

Φωτιά στη Θάλασσα του Τζιανφράνκο Ρόζι

Ο Σαμουέλε είναι 12 χρονών και ζει σε ένα νησί στη μέση της θάλασσας. Πηγαίνει στο σχολείο, του αρέσει να ρίχνει με την σφεντόνα του και να κυνηγά. Προτιμά να παίζει στη γη παρόλο που τα πάντα γύρω του αναφέρονται στη θάλασσα και τους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επιχειρούν να τη διασχίσουν, για να φτάσουν στο νησί του. Αλλά το τελευταίο δεν είναι ένα οποιοδήποτε νησί, το όνομα του είναι Λαμπεντούζα και αποτελεί το πιο συμβολικό σύνορο της Ευρώπης, το οποίο διασχίζουν χιλιάδες πρόσφυγες τα τελευταία είκοσι χρόνια, σε αναζήτηση της ελευθερίας τους.

Ενα ήσυχο νησάκι με μεγάλη θάλασσα, καθημερινοί άνθρωποι δίπλα στον υγρό θάνατο των μεταναστών κι αυτός ο πραγματισμός που σπάει κόκαλα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο iPlatforma.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.