Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου
Το «Raw» προβάλλεται στο αφιέρωμα «Eclipse»

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


ράφτης γερμανία

O Ράφτης της Σόνιας-Λίζας Κέντερμαν

Ο Νίκος είναι ένας μοναχικός πενηντάρης, ένα γεροντοπαλίκαρο - ράφτης, όπως κι ο πατέρας του, ο οποίος, στην αρχή της ταινίας, χρειάζεται να νοσηλευτεί. Η τράπεζα απειλεί να κατασχέσει το ραφτάδικο των δυο αντρών - στην Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει περιθώριο για την πολυτέλεια ενός ωραίου, σιρ μεζίρ κασμιρένιου κοστουμιού - αλλά ο Νίκος ανακαλύπτει, προς φρίκη του πατέρα του, τον τρόπο να φέρει χρήματα στην επιχείρηση. Γίνεται πλανόδιος πωλητής ρούχων και ειδικά γυναικείων, μια και οι κυρίες ψωνίζουν περισσότερο και νυφικών. Στη νέα αυτή περιπέτειά του, μοναδικός σύμμαχός του είναι η παντρεμένη και μητέρα γειτόνισσά του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Ράφτη».

Μετά την προβολή της στις αίθουσες, την έξοδό της στις αίθουσες της Γερμανίας και της Ιαπωνίας και τα ταξίδια της στα φεστιβάλ του κόσμου, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Σόνιας-Λίζας Κέντερμαν είναι διαθέσιμη on demand από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου από το Viva.gr.

δράμα

Ολα τα βραβεία του Φεστιβάλ Δράμας 2021

Ολες οι ταινίες του 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας που βραβεύθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε, στα πέντε διαγωνιστικά τμήματα της διοργάωνσης συνεχίζουν τις online προβολές του μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Φεστιβάλ Δράμας 2021.

Searching for Bergman

«Μπέργκμαν: Ενας Αιώνας» της Μαργκαρέτε φον Τρότα

Τον χειμώνα του 1960, η Μαργκαρέτε φον Τρότα έχει ήδη έρθει από το Βερολίνο στο εξίσου κρύο και μουντό Παρίσι για να σπουδάσει γλώσσες. Γάλλοι συμφοιτητές της την πειθαναγκάζουν να έρθει παρέα σ’ ένα σινεμά που προβάλλει ταινίες «τέχνης». Εκεί, η 18χρονη κοπέλα θα παρακολουθήσει άναυδη την «Έβδομη Σφραγίδα» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Εμπειρία σημαδιακή, που θα της ανοίξει την πύλη στον κόσμο της κινηματογραφικής τέχνης και θα καθορίσει τη μετέπειτα πορεία της ως ηθοποιού αρχικά και δημιουργού από το 1975. Τώρα, η Μαργκαρέτε φον Τρότα αφιερώνει στον Ινγκμαρ Μπέργκμαν μια προσωπογραφία τρυφερότερη ίσως του υποκειμένου της, πάντως σύνθετη όπως θα του ταίριαζε. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 00.00

Ghosts main competition

Φαντάσματα στην Πόλη (Ghosts) της Αζρα Ντενίζ Οκιάι

Κωνσταντινούπολη, στο κοντινό μέλλον. Η Πόλη βυθίζεται, με απροειδοποίητα κι ανεξήγητα μπλακ άουτ, συνεχώς στο σκοτάδι. Εχει από καιρό βυθιστεί στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση. Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει το ιστορικό κέντρο να έχει ρημάξει, τους οικονομικούς επενδυτές να αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί περιουσίες που ερημώθηκαν και καταρρέουν και να χτίζουν στη θέση τους πολυτελείς κατοικίες. Την «νέα Πόλη». Μέχρι να γκρεμιστούν τα ερειπωμένα σπίτια, γίνονται στέγη για τους χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες, αν αυτοί έχουν να πληρώσουν το πανάκριβο αντίτιμο στους ντόπιους νταβατζήδες. Οι νέοι άνθρωποι είναι άνεργοι και δολώματα του περιθωρίου και της αδιέξοδης διαφθοράς. Οι γυναίκες απελπισμένες, προσπαθούν να φροντίσουν τις οικογένειές τους και, πολύ συχνά, τους πολιτικούς κρατούμενους συντρόφους τους. Οι γκέι κρύβονται σε underground υπόγεια. Τα μοντέρνα κορίτσια που επαναστατούν χορεύοντας στους δρόμους βρίσκουν απέναντί τους την παλιά γενιά που τις επιπλήττει και τις απορρίπτει και το αστυνομοκρατούμενο καθεστώς που τις κυνηγά. Πώς συνέβη όλο αυτό; Πώς κατάντησε μια Πόλη πεδίο μάχης; Πόλη-φάντασμα;

Η Αζρα Ντενίζ Οκιάι κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μία σαφέστατη, καυστική παραβολή για την Τουρκία του Ερντογάν - μία χώρα που βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο πολιτικό και κοινωνικό σκοτάδι. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Πανελλαδική (σε Ελλάδα και Κύπρο) πρώτη online προβολή της ταινίας από 16 Σεπτεμβρίου 2021 και για δύο εβδομάδες. Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας για την ταινία εδώ.

biennale

«Eclipse»

Από σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου, το Cinobo φιλοξενεί το Film Club της 7ης Μπιενάλε της Αθήνας. Με μια συλλογή ταινιών εμπνευσμένη από τη θεματική της έκθεσης, το Cinobo και η Μπιενάλε καλούν τους θεατές να περιηγηθούν ψηφιακά στον κινηματογραφικό κόσμο της ECLIPSE. Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες του αφιερώματος εδώ.

Το αφιέρωμα «Eclipse» προβάλλεται από τις 24 Σεπτεμβρίου ως τις 28 Νοεμβρίου στην πλατφόρμα του Cinobo.

Δράκουλας των Εξαρχείων ΑΜ

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων του Νίκου Ζερβού

Μια ανατρεπτική πολιτική-καλλιτεχνική σάτιρα του 1983 και, την ίδια στιγμή, μια παρωδία τρόμου. Ο ορθοπεδικός Βίκτωρ Παπαδόπουλος, κάτι ανάμεσα σε Φρανκενστάιν και κόμη Δράκουλα, κατοικεί στα Εξάρχεια και προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Η πρόθεσή του να ιδρύσει ένα ροκ συγκρότημα, το οποίο θα αποτελείται από συναρθρωμένα μέλη σημαντικών πεθαμένων μουσικών, αποφέρει ένα ιδιότυπο σύνολο με έντονα στοιχεία ελληνικής λαϊκής μουσικής. Ωστόσο, οι νεκροί ενός νεκροταφείου επαναστατούν και αποφασίζουν να διοργανώσουν μια μεγάλη, δημόσια συναυλία. Μουσική από τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» και τον Τζίμη Πανούση σε ρόλο αρχηγού της μπάντας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο ERTFlix, φηψηιοποιημένη σε ανάλυση High-Definition σε ασπρόμαυρη βερσιόν μετά από επιθυμία του ίδιου του σκηνοθέτη Νίκου Ζερβού, ο οποίος ήθελε εξαρχής να γυριστεί σε αυτήν τη μορφή.

scenes from a marriage 607

«Σκηνές από Εναν Γάμο» («Scenes from a Marriage»)

Την σειρά - βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ινγκμαρ Μπέργκμαν - έχει αναλάβει ένας από τους δημιουργούς της σειράς «The Affair», ο Χάγκαϊ Λεβάι (ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία) μαζί με τον Μάικλ Ελενμπεργκ. Η πρωτότυπη ιστορία για ένα γάμο σε αποσύνθεση ήταν για τον ίδιο τον Ινγκμαρ Μπέργκαν αρκετά επώδυνη και σκληρή, μιας και ο ίδιος είχε παντρευτεί πέντε φορές, πολλές φορές με τις ίδιες του τις πρωταγωνίστριες, ανάμεσά τους και τη Λιβ Ούλμαν η οποία πρωταγωνιστούσε τότε μαζί με τον Ερλαντ Γιόζεφσον. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, το «Σκηνές από Εναν Γάμο» προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV, με νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.