Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


silence of the lambs 607

«Η Σιωπή των Αμνών» του Τζόναθαν Ντέμι

Πόσα χρόνια έχετε να δείτε ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών; Μήπως... τριάντα; Η «Σιωπή των Αμνών», η Κλαρίς της Τζόντι Φόστερ, ο Δρ. Χάνιμπαλ Λέκτερ κι εκείνο το ποτήρι κιάντι κλείνουν 30 δεκαετίες φέτος. Διαβάστε κι αυτό: Ο Αντονι Χόπκινς και η Τζόντι Φόστερ θυμούνται ξανά τα γυρίσματα της «Σιωπής των Αμνών». Ευκαιρία να θυμηθούμε πώς η νεόκοπη πράκτορας του FBI προσπαθεί να εντοπίσει έναν κατά συρροή δολοφόνο με την επικίνδυνη, αμφιλεγόμενη, σαρωτική συμβολή ενός φυλακισμένου, εξαιρετικά πνευματώδους και χειριστικού, κανίβαλου.

Η «Σιωπή των Αμνών» προβάλλεται στο Open στις 23.00

camille 607

«Camille» του Μπορίς Λοκίν

Η Καμίλ μια νεαρή φωτογράφος γεμάτη ιδεαλισμό, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να καλύψει τον εμφύλιο πόλεμο που ετοιμάζεται να ξεσπάσει εκεί. Αυτά που πρόκειται να δει και να βιώσει στην διάρκεια της παραμονής της εκεί και μέσα από τον φακό της κάμεράς της, θα αλλάξουν την ζωή της για πάντα.

H ταινία προβάλλεται στο My French Film Festival που διεξάγεται από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβουαρίου

the dig 607

«H Ανασκαφή» («The Dig») του Σάιμον Στόουν

Βασισμένη σε ένα βιβλίο που με τη σειρά του αφηγούνταν μια αληθινή ιστορία, «Η Ανασκαφή» καταγράφει την ανακάλυψη ενός από τα σημαντικότερα ευρήματα στην ιστορία της βρετανικής αρχαιολογίας, η οποία έγινε όχι σε μια επιστημονική ανασκαφή, αλλά στην ιδιοκτησία μιας νεαρής πλούσιας χήρας από έναν άντρα που δεν ήταν επισήμως αρχαιολόγος. Βρισκόμαστε λίγο πριν το ξεκίνημα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και η Ιντιθ Πρίτι, πεπεισμένη ότι κάτι κρύβεται κάτω από τους παράξενους μικρούς λόφους που υπάρχουν διασκορπισμένοι στο κτήμα της, προσλαμβάνει τον Μπέιζιλ Μπράουν, έναν πεπειραμένο «σκαφτιά» που, όμως, δεν έχει πτυχίο αρχαιολόγου, προκειμένου να βρουν όσα είναι θαμμένα εκεί.Αυτό που θα ανακαλύψουν θα φέρει στο χωράφι της Ιντιθ τους κορυφαιους αρχαιολόγους της χώρας και με την ηχώ του επικείμενου πολέμου να ακούγεται όλο και πιο δυνατά, ενώ η ανάγκη να εξερευνηθεί η ανασκαφή όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά θα γεννήσει εντάσεις και τριγμούς στη σχέση όσων εμπλέκονται. Καθώς η ανασκαφή προχωρά κι όλο και περισσότερα εντυπωσιακά ευρήματα έρχονται στο φως, το φιλμ ανασκάπτει την ίδια στιγμή τις ιστορίες και την ψυχολογία των ανθρώπων που κινούνται γύρω της, και παρατηρεί με την λεπτότητα και την προσοχή αρχαιολόγου τα όσα τους ορίζουν. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ.

Η «Ανασκαφή» είναι διαθέσιμη στο Netflix

suntan 607

«Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Ο Κωστής (Μάκης Παπαδημητρίου) δεν είναι ένας συνηθισμένος σαραντάρης. Εσωστρεφής και μοναχικός, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και ενήλικες δεσμεύσεις, βρίσκεται λίγο μετά τα 40 του στην Αντίπαρο για να αναλάβει, ως γιατρός, την τοπική κλινική. Ο χειμώνας στο νησί περνά ήσυχα, δίχως πολλές εκπλήξεις και ανατρεπτικές συγκινήσεις, όμως πολύ σύντομα έρχεται το καλοκαίρι και όλα αλλάζουν. Η χειμωνιάτικη ρουτίνα δίνει τη θέση της σε ένα μωσαϊκό χρωμάτων και αισθήσεων, και η οργασμική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα δημιουργεί Διονυσιακές ψευδαισθήσεις. Η καθημερινότητα του Κωστή δεν θ’ αργήσει να ανατραπεί βίαια, από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών θα εισβάλει απροσδόκητα στην μέχρι πρότινος συνηθισμένη του ζωή. Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα την 19χρονη Αννα (Ελλη Τρίγκου), όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι γεμάτο σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες. Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος κάνει ένα (σπουδαίο) «coming-of-middle-age» φιλμ, που κρύβει κάτω από την ελκυστική του επιφάνεια, μια σκοτεινή καρδιά. Συμμετοχή στα φεστιβάλ Ρότερνταμ και SXSW και τέσσερα βραβεία Ιρις (σκηνοθεσία, σενάριο, α' ανδρικός και β' γυναικείος ρόλος) της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Μπόνους ότι εν μέσω πανδημίας, η ταινία μας ταξιδεύει στο ελληνικό καλοκαίρι. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Το «Suntan» προβάλλεται στο Cosmote Cinema 3 στις 23.35

blocher 607

«Η Υπόθεση Μπλόχερ» του Ζαν-Στεφάν Μπρον

Το ντοκιμαντέρ «Η Υπόθεση Μπλόχερ» (2013) είναι η ιστορία του πιο αμφιλεγόμενου πολιτικού ηγέτη της Ελβετίας. Φθινόπωρο 2011. Ο Κρίστοφ Μπλόχερ διεξάγει προεκλογική εκστρατεία προκειμένου να εξασφαλίσει τη νίκη για την ακροδεξιά, εθνικιστική του παράταξη, το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), το οποίο τελικά θα κερδίσει σχεδόν το 1/3 των ψηφοφόρων. Το αυτοκίνητό του γίνεται ένα ιδανικό σημείο για τον σκηνοθέτη, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να διηγηθεί την ιστορία εκ των έσω, σε πρώτο πρόσωπο. Καθ΄οδόν, ξεδιπλώνεται η ιστορία της ζωής του Μπλόχερ. Πώς κατάφερε ο γιος ενός φτωχού πάστορα να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας με αμύθητη περιουσία, κι ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες στην Ελβετία; Η ταινία καταγράφει το πνεύμα μιας περιόδου όπου, στην χτυπημένη από την Κρίση Ευρώπη, ο εθνικισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

Η ταινία προβάλλεται στο αφιέρωμα στον Νέο Ελβετικό Κινηματογράφο, online στην Ταινιοθήκη. Αφού δείτε την ταινία, μπορείτε να παρακολουθήσετε, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, το webinar με τον ντοκιμαντερίστα Ζαν-Στεφάν Μπρον - μάθετε πώς, εδώ.

Medianeras 607 8

«Μεσοτοιχίες» του Γκουστάβο Ταρέτο

Πόσο εύκολο είναι να βρεις σε μία πόλη εκατομμυρίων, έναν ακόμα άνθρωπο; Πόσο μάλλον, να βρεις επιτέλους τον εαυτό σου; Αυτή είναι η ρομαντική κομεντί όσων είναι διατεθειμένοι να γκρεμίσουν τοίχους μέσα κι έξω. Να αρνηθούν σθεναρά ότι «αυτά συμβαίνουν μόνο στο σινεμά». Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo

Citizen Europe 607

«Citizen Europe» των Αγγελικής Αριστομενοπούλου και Ανδρέα Αποστολίδη

Η ταινία καταγράφει τη ζωή πέντε νέων καθώς φεύγουν από τη χώρα τους για να ταξιδέψουν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus της ΕΕ. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό πορτρέτο μιας ηπείρου σε μετάβαση, σε μια περίοδο που η προσφυγική κρίση, η ανεργία των νέων και το Brexit δοκιμάζουν τα όρια της Ευρώπης και καθορίζουν το μέλλον της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη, μαζί με πολλά ακόμα ελληνικά ντοκιμαντέρ, για ενοικίαση, χωρίς συνδρομή, στο Vimeo Pro στο πλαίσιο του Greece in a Box

Grand Budapest Hotel 607

«Ξενοδοχείο Grand Budapest» του Γουες Αντερσον

Σ’ ένα αφηγηματικό φλας μπακ, ένας Συγγραφέας αναλαμβάνει να μας γυρίσει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και να μας βάλει μέσα στις πόρτες του Ξενοδοχείου Grand Budapest, στην ανατολική άκρη της Ευρώπης, ένα πολυτελές κι ευγενές κτίριο όπου περνά το χρόνο της η γεμάτη καπρίτσια και συναρπαστικά μυστικά αφρόκρεμα της γηραιάς ηπείρου. Εκεί αυτοκράτορας είναι ο concierge Γουστάβ Χ, ο υπεύθυνος της οργάνωσης του ξενοδοχείου, αρμόδιος για τη σωστή λειτουργία του και για την επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματος. Ο Γουες Αντερσον ανοίγει το συρτάρι των αναμνήσεων της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης. Αλλά με χιούμορ και χρώμα! Επίσημη πρεμιέρα και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2014. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Για να γλυκαθούν οι ξενύχτηδες, η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 2 στη 01.30


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς