Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 16 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 16 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


L' Avenir

Το Μέλλον της Μία Χάνσεν-Λοβ

Η Ναταλί είναι μία 50χρονη καθηγήτρια Φιλοσοφίας σε Λύκειο του Παρισιού. Παντρεμένη 25 χρόνια με τον συνομήλικό της Χάινς, επίσης καθηγητή, μητέρα δύο μεγάλων πλέον παιδιών, κόρη μίας 70χρονης καταθλιπτικής, ολομόναχης, τρεις φορές χωρισμένης, πάλαι ποτέ ωραίας γυναίκας. Η Ναταλί είναι μία γυναίκα της σκέψης, του στοχασμού, του πνεύματος, για αυτό την αγαπούν οι μαθητές της - οι σύχρονοι και οι παλιότεροι. Σ' αυτό συμφωνούσαν πάντα με τον άντρα της, συμφοιτητές, συνωμότες, διαλογιστές. Περιουσία τους τα βιβλία τους, οι συζητήσεις τους, οι ιδεολογίες τους που άλλαξαν με τα χρόνια και την ωριμότητα της συνειδητοποίησης. Για αυτό κι όταν ο Χάινς της ανακοινώνει ότι την εγκαταλείπει για μία άλλη γυναίκα, η Ναταλί πέφτει από τα σύννεφα. Η πραγματική ζωή θα έπρεπε να είναι δεδομένη, σταθερή. Υπάρχουν τόσοι άλλοι προβληματισμοί στο κεφάλι τους, τώρα πρέπει να αλλάξουν και τα δεδομένα; Στα μισά της διαδρομής; Και τι επιφυλλάσσει «Το Μέλλον» όταν βρίσκεσαι στα μισά;

Η 35χρονη Μία Χάνσεν-Λοβ («Eden», «Tout est Pardonné», «Father of My Children») στην πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία της, εγκαταλείπει το σύμπαν της νιότης και των προβλημάτων των συνομήλικών της για να αποτυπώσει το πνεύμα και τον ψυχισμό μίας πολύ μεγαλύτερης γυναίκας σε κρίση. Αργυρή Αρκτος Σκηνοθεσίας στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

reboot

Reboot: Η επανεκκίνηση του Ιταλικού κινηματογράφου

Το 7ο Φεστιβάλ του Ιταλικού κινηματογράφου στην Ελλάδα φιλοξενεί την τέταρτη διοργάνωση της πρωτοβουλίας Fare Cinema (Κάνοντας Σινεμά) σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Σφαιρικής Προώθησης της Χώρας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας και παρουσιάζει δέκα μικρά βίντεο αφιερωμένα στην ανθεκτικότητα της Ιταλικής κινηματογραφικής βιομηχανίας και στα επαγγέλματα του κινηματογράφου, που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Ιδρυμα Fondazione Cinema per Roma.

Τα βίντεο είναι στην Ιταλική γλώσσα με Αγγλικούς υπότιτλους. Δείτε τα όλα εδώ.

now you see me2 2

Η Συμμορία των Μάγων 2 του Τζον Μ. Τσου

Το σίκουελ βρίσκει τους Τέσσερις Καβαλάρηδες ελαφρώς αλλαγμένους: με τον Ταντέους στης φυλακής τα σίδερα, ο υπνωτιστής Μέριτ, ο στριτ περφόρμερ Ντάνιελ κι ο Τζακ που... ξέρει καλά πώς να λυγίζει τον καρπό του και να πετά τραπουλόχαρτα σε κάθε κατεύθυνση, βρίσκουν στην παρέα τους τη Λούλα της Λίζι Κάπλαν, που «αντικαθιστά» ως γυναικεία παρουσία την Αϊλα Φίσερ και φέρνει στην ταινία τα όμορφα μάτια της και μια σειρά από αμήχανες κωμικές στιγμές. Αυτή τη φορά, οι Μάγοι απάγονται από έναν μεγιστάνα της τεχνολογίας που θέλει, εκβιαστικά, ν' αξιοποιήσει τις ικανότητές τους για να κλέψει ένα τσιπάκι που θα του δώσει τη δυνατότητα να ελέγχει το λειτουργικό όλων των υπολογιστών του σύμπαντος. Την ίδια ώρα, ο Ντίλαν Ρόουντς του Μαρκ Ράφαλο προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τις δικές του παρτίδες με το FBI.

Η «Συμμορία των Μάγων» επιστρέφει, με πρόθεση εντυπωσιασμού και έντασης, έχοντας όμως εξαντλήσει όλους τους άσσους απ' τα μανίκια της στην πρώτη ταινία. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star.

Maleficent: Mistress Of Evil 607

Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους του Χοακίμ Ρένινγκ

Η ιστορία συναντά τη Μαλέφισεντ και τη βαφτιστήρα της, κατ' επιλογή κόρη της, στο μαγεμένο δάσος του οποίου, πια, η μικρή έχει γίνει βασίλισσα. Οσο τη Μαλέφισεντ διαποτίζει μια ελαφριά μελαγχολία, η Ορόρα λάμπει από έρωτα για τον Πρίγκιπα Φίλιπ που της ζητά να παντρευτούν. Μόνο που το πρώτο δείπνο «γνωριμίας» των πεθερικών πηγαίνει κατά διαβόλου. Η μητέρα του Φίλιπ, η βασίλισσα Ινγκριθ, είναι αποφασισμένη αυτός ο γάμος να μη γίνει ποτέ και βάζει σε λειτουργία ένα μυστικό σχέδιο δολοπλοκίας, πιο τρομακτικό κι από τα κέρατα της Μαλέφισεντ. Η σκοτεινή νεράιδα, πάλι, προσβεβλημένη κι αποδιωγμένη από τον κόσμο των ανθρώπων για άλλη μια φορά, ηγείται μιας επίθεσης των ομοίων της εναντίον του βασιλείου των θνητών, έχοντας ως διακύβευμα, αυτή τη φορά, την αγάπη της Ορόρα.

Δεύτερη περιπέτεια για τη σατανική Maleficent. Με την Αντζελίνα Τζολί, φυσικά. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Cosmote Cinema 1.

mother! 607

μητέρα! του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ενα ζευγάρι ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά… Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος εμφανίζονται και οι λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» προϊδεάζουν για κάτι πιο σκοτεινό από ένα μυστικό θαμμένο στο υπόγεια. Η γυναίκα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει.

Η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι ένα εξωφρενικό genre movie για τις βαθιές αγωνίες της ανθρωπότητας: την ζωή, τον θάνατο, την δημιουργία, την μητρότητα, την θρησκεία, τους άλλους και κυρίως τις γρατζουνιές στο καινούριο παρκέ! Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.50 στο Nova Cinema 1.

claire's knee 607

Το Γόνατο της Κλερ του Ερίκ Ρομέρ

Λίγο πριν τον γάμο του, ο Ζερόμ περνά τις διακοπές του κοντά στη λίμνη Ανσί όπου ασχολείται με την πώληση της οικογενειακής του βίλας. Εκεί συναντά μια παλιά γνωστή του συγγραφέα, που μένει σε γειτονικό σπίτι με την δυναμική κόρη του ιδιοκτήτη του. Η συνύπαρξη του Ζερόμ με τη νεαρή κοπέλα και η επιρροή που έχει αυτή επάνω του γίνεται αφορμή για τη συγγραφέα να στήσει το επόμενο βιβλίο της. Ενώ το ενδιαφέρον σταδιακά ατονίζει, η άφιξη μιας άλλης κοπέλας, της Κλερ, τραβά την προσοχή του Ζερόμ.

Λογοτεχνικά παιχνίδια σε ειδυλλιακό θέρετρο, έρωτες, απιστίες και ερωτήματα ηθικής σε ήρωες που δυσκολεύονται να κρατήσουν τον λόγο τους. Το καλοκαιρινό classic του Ερίκ Ρομέρ που μοιάζει σαν ένα δροσερό καλοκαιρινό γεύμα με καλό γαλλικό κρασί.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Love and Friendship 607

Ερωτες & Φιλίες του Γουίτ Στίλμαν

Η πανέμορφη νεαρή χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον εγκαθίσταται προσωρινά στην έπαυλη των πεθερικών της, μέχρι να καταλαγιάσουν οι φήμες που κυκλοφορούν στους αριστοκρατικούς κύκλους, σχετικά με τις ερωτικές της περιπέτειες. Όσο βρίσκεται εκεί είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει σύζυγο, τόσο για την ίδια, όσο και για την κόρη της Φρειδερίκη. Η τελευταία, βρίσκεται σε ηλικία γάμου, αλλά αντιμετωπίζει απρόθυμα τις προθέσεις της μητέρας της. Η Λαίδη Σούζαν όμως, προχωρά ακάθεκτη με το σχέδιο της, προσελκύοντας ταυτόχρονα την προσοχή του όμορφου και νεαρού Ρέτζιναλντ Ντε Κόρσι, του πλούσιου αλλά ανόητου Σερ Τζέιμς Μάρτιν και του εξωφρενικά γοητευτικού, αλλά παντρεμένου Λόρδου Μάνγουερικ. Σύντομα, η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο της, περιπλέκοντας τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

O Γουίτ Στίλμαν («Last Days of Disco», «Metropolitan») διασκευάζει τη «Λαίδη Σούζαν» της Τζέιν Οστεν για να αναδείξει εκ νέου όλα όσα ανέκαθεν τον απασχολούσαν: τα σαθρά θεμέλια της υψηλής κοινωνίας, τη σκοτεινή δύναμη της γλώσσας, την ελαφρότητα του δράματος, τα screwball παιχνίδια εξουσίας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στη iPlatforma και στη viva.gr.

Foxtrot 607

Foxtrot του Σάμουελ Μάοζ

Μια μητέρα κι ένας πατέρας συγκρούονται κατά μέτωπο μεταξύ τους, με τις Αρχές και με το σύμπαν, όταν μαθαίνουν ότι, πιθανόν, κάτι πήγε πολύ στραβά με τον γιο τους που εκτίει τη στρατιωτική θητεία του. H ταινία του Σάμουελ Μάοζ μετά το «Λίβανο», ένα ακόμη παράδοξο δράμα για το μεγάλο μυστήριο που λέγεται ζωή. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 74ο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στην ERTflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.