Buzz

Ερχεται «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού»

στα 10

Ταχύρρυθμο φροντιστήριο για να είστε προετοιμασμένοι για την καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς: έρχεται από τις 9 Μαΐου στην Αθήνα στη μεγάλη οθόνη του Δαναού και από τις 16 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στον Παύλο Ζάννα!

Flix Team
Ερχεται «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού»

Ο Εκτορας Λυγίζος και ο πρωταγωνιστής του, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, κατάφεραν με την ταινία τους, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», όχι μόνο να φτιάξουν ένα λυρικό, σκληρό και επίκαιρο μικρό αριστούργημα, αλλά και να γυρίσουν μ’ αυτό τον κόσμο.

Την Πέμπτη, 9 Μαΐου, η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Αθήνα, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναό, δίνοντας το στοίχημά της, αυτή τη φορά, με το ελληνικό κοινό, τους ανθρώπους που μάλλον θα την αισθανθούν πιο δυνατά από οποιονδήποτε.

Πριν βγάλετε, λοιπόν, το εισιτήριό σας, κάντε ένα «φρεσκάρισμα» στο σχεδόν ενός χρόνου ταξίδι της ταινίας, από την πρεμιέρα της στο περσινό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, μέχρι τις πολλαπλές βραβεύσεις της, πριν ένα μήνα, από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

agori0A

Οι συντελεστές

Δεν υπάρχει κανείς πιο κατάλληλος για να μιλήσει γι’ αυτήν την ταινία, από το σκηνοθέτη της, τον Εκτορα Λυγίζο και τον πρωταγωνιστή της, τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Διαβάστε τι έλεγε στο Flix ο Λυγίζος λίγο πριν η ταινία είναι έτοιμη και δείτε, μήνες μετά, τη βιντεοσυνέντευξη σκηνοθέτη και ηθοποιού, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης:

agori01

Trailers & Clips

Χρειάζεστε κινούμενη εικόνα για να νιώσετε καλύτερα το «Αγόρι» καθώς προσπαθεί να επιβιώσει, με αξιοπρέπεια, στη σημερινή Αθήνα;

agori02

Εγχώριες Βραβεύσεις

Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο, όπου «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» διαγωνίστηκε στο Διεθνές Τμήμα, κέρδισε το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου και το βραβείο της διεθνούς ένωσης κριτικών κινηματογράφου FIPRESCI. Στις αρχές Απριλίου, στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, διακρίθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Α’ Ανδρικής Ερμηνείας για τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Θυμηθείτε τις στιγμές παρακάτω:

agori03

Η γνώμη του Flix

Είχαμε την τύχη να δούμε την ταινία νωρίς, ήδη από την… επίσημη πρώτη της, στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι. Διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις του Flix.

poster

Οι Αφίσες

Η Ιφιγένεια Βασιλείου κέρδισε το Βραβείο ΕΒΓΕ 2013 για το σχεδιασμό της αφίσας της ταινίας που μπορείτε να δείτε στο gallery. Στη διαδικασία της δουλειάς και της μελέτης, σχεδίασε μία ακόμα αφίσα για την ταινία «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», πιο αλληγορική και πιο ελεύθερη, ένα αληθινό σχεδιαστικό έργο τέχνης, που φυλάχτηκε για… ειδικές περιπτώσεις! Μία από τις 10 μόνο συλλεκτικές αφίσες που θα τυπωθούν, μπορεί να φτάσει στα δικά σας χέρια. Δείτε την αφίσα στο gallery και διαβάστε εδώ τι πρέπει να κάνετε για να την αποκτήσετε.

agori04

Τα Φεστιβάλ

Η διαδρομή της ταινίας «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» ξεκίνησε από το περσινό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, όπου τιμήθηκε με ειδική μνεία ανδρικής ερμηνείας, πέρασε από το Τάλιν, το Τορόντο, το Μόντρεαλ, τη Θεσσαλονίκη όπου κέρδισε το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου και το βραβείο της διεθνούς ένωσης κριτικών κινηματογράφου FIPRESCI, τη Σεβίλλη απ’ όπου έφυγε με το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας και το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου, το Ρότερνταμ, το Λοντζ όπου κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας, το Παρίσι, για να καταλήξει πριν δυο εβδομάδες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και να αναγνωριστεί ως Καλύτερη Ταινία, ο Εκτορας Λυγίζος ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης κι ο Γιάννης Παπαδόπουλος ως καλύτερη ανδρική ερμηνεία της χρονιάς. Ακολουθήστε τους φεστιβαλικούς σταθμούς εδώ:

Το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» θα παίζεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναό από τις 9 Μαΐου. Ακολουθήστε την ταινία στη σελίδα της στο Facebook, στο Twitter και το Instagram.