Φεστιβάλ / Βραβεία

«To Αγόρι Τρώει το Φαγητο του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ!

στα 10

Συνεχίζοντας τα ταξίδια του στα φεστιβάλ του κόσμου, το ντεμπούτο του Εκτορα Λυγίζου «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» επιλέχθηκε για να προβληθεί στο τμήμα «Bright Future» του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ.

«To Αγόρι Τρώει το Φαγητο του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ!

Εχοντας ήδη βραβευθεί στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, όπου έκανε και την παγκόσμια πρεμιέρα του με την ειδική μνεία για τον πρωταγωνιστή του, Γιάννη Παπαδόπουλο και έχοντας αποσπάσει τα βραβεία καλύτερης ταινίας σε Μόντρεαλ, το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας και ανδρικού ρόλου στη Σεβίλλη (διαβάστε περισσότερα εδώ) και το βραβείο ανδρικού ρόλου και το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» συνεχίζει τα ταξίδια του στα φεστιβάλ του κόσμου με μια στάση στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ.

Εκεί, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Εκτορα Λυγίζου θα προβληθεί στο τμήμα «Bright Future», όπου συμπεριλαμβάνονται ταινίες νέων δημιουργών απ' όλον τον κόσμο σε έναν χάρτη της πιο ανήσυχης κινηματογραφικής παραγωγής παγκοσμίως.

Το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ ξεκινάει στις 23 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως και τις 3 Φεβρουαρίου του 2013.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Εκτορα Λυγίζου και του Γιάννη Παπαδόπουλου στην κάμερα του Flix και διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ταινία που πολύ σύντομα θα δούμε και στις ελληνικές αίθουσες.