Φεστιβάλ / Βραβεία

Εκτορας Λυγίζος, Γιάννης Παπαδόπουλος: «Ολα είναι σώμα»

στα 10

Ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» μίλησαν στο Flix, λίγο πριν την προβολή στο 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για τη δική τους κινηματογραφική «χορογραφία».

Εκτορας Λυγίζος, Γιάννης Παπαδόπουλος: «Ολα είναι σώμα»

Περιμέναμε μήνες να δούμε την ταινία του Εκτορα Λυγίζου, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού»: ήδη από το περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όταν στα Works in Progress της Αγοράς είχαν προβληθεί λίγα clips, που μας θύμιζαν Νταρντέν. Από την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Καρλόβι Βάρι, όπου βραβεύτηκε ο πρωταγωνιστής της, Γιάννης Παπαδόπουλος, και διαβάζαμε για ομοιότητες με Μπρεσόν. Μέχρι που την είδαμε και καταλάβαμε: «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» είναι μια ταινία του Λυγίζου και του Παπαδόπουλου, πέρα από κινηματογραφικές αναφορές, με φορτισμένη ψυχή, ελληνική ταυτότητα, νεανική παρόρμηση, βασικές ανθρώπινες ανάγκες και μια διαπεραστική, οδυνηρή ανθρωπιά.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Εκτορας Λυγίζος και ο Γιάννης Παπαδόπουλος μίλησαν στο Flix για την κοινή τους «χορογραφία» στο γύρισμα, για το νόημα της πείνας, αλλά και για το πώς ο καθένας οφείλει να παίρνει ρίσκα αν σκοπεύει να συνεχίσει να ζει. Κυρίως, για το πώς οι άνθρωποι είναι σώμα, με ανάγκες και επιθυμίες που πρέπει να πληρούνται. Και για το πώς αισθάνονται που η ταινία τους, επιτέλους, προβάλλεται μπροστά σε ελληνικό κοινό.

Δείτε τη συνέντευξή τους στο παρακάτω video και διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού».

Αν χάσατε τη σημερινή προβολή, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» παίζεται ξανά την Παρασκευή, 09.11, στις 22.00, στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα προβολών του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και βρείτε οδηγίες χρήσης για το Φεστιβάλ και μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε από το ειδικό τμήμα του Flix που θα ανανεώνεται συνεχώς προκειμένου να σας μεταφέρει κάθε στιγμή τι συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες του Φεστιβάλ.