Φεστιβάλ / Βραβεία

To «The Resurrection of a Bastard», επίσημη πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ

στα 10

Η πρώτη ταινία του Ολανδού Γκουίντο Βαν Ντρίελ θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ.

To «The Resurrection of a Bastard», επίσημη πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Μπορεί το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον σε 70mm να είναι μια από τις πρώτες ταινίες που θα προβληθούν φέτος στα πλάισια του φεστιβάλ, όμως η τιμή της επίσημης πρεμιέρας, ανήκεο φέτος σε μια Ολλανδική ταινία. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1998, πράγμα που φορτώνει το φιλμ του Βαν Ντρίελ με περισσότερες προσδοκίες.

Το «The Resurrection of a Bastard» ακολουθεί τις ιστορίες τριών ανδρών που τελικά θα συναντηθούν, κάτω από μια βελανιδιά, πέρα από την τελευταία πόλη. Ενας αγρότης που ζητά εκδίκηση. Ενας εγκληματίας από το Αμστερνταμ που βρίσκεται στο στόχαστρο των αντιπάλων του. Κι ένας παράνομος μετανάστης που δεν έχει ιδέα τι του επιφυλάσσει η μοίρα.

Το σενάριο του φιλμ είναι βασισμένο στο graphic novel «Round Each Other in Dokkum» που ο ίδιος ο Βαν Ντρίελ έγραψε και σκίτσαρε το 2004, αφού εκτός από κινηματογραφιστής, ο σκηνοθέτης είναι επίσης κομίστας και ζωγράφος.

Δείτε το πρώτο, εντυπωσιακό τρέιλερ:


Η πρώτη του κινηματογραφική δουλεία ήταν το ντοκιμαντέρ «U Are Speaking with Frank Laufer» το 2000, ενώ η μεσαίου μήκους του αφηγηματική ταινία «Green is Still the Nicest Color for Grass» το 2007 έδειξε το ιδιαίτερο κινηματογραφικό του στιλ.

Μπορείτε να την δείτε ολόκληρη, στο βίντεο που ακολουθεί.

Το φεστιβάλ του Ρότερνταμ θα λάβει χώρα φέτος από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.