Industry

Κάντε δικό σας ένα αγόρι που τρώει το φαγητό του πουλιού

στα 10

Η ταινία του Εκτορα Λυγίζου, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», έρχεται στις 9 Μαΐου στις αίθουσες και το Flix έχει στα χέρια του τη συλλεκτική αφίσα για να κορέσει την καλλιτεχνική σας πείνα!

Flix Team
Κάντε δικό σας ένα αγόρι που τρώει το φαγητό του πουλιού

Ο Εκτορας Λυγίζος και ο πρωταγωνιστής του, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, κατάφεραν με την ταινία τους, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», όχι μόνο να φτιάξουν ένα λυρικό, σκληρό και επίκαιρο μικρό αριστούργημα, αλλά και να γυρίσουν μ’ αυτό τον κόσμο. Η διαδρομή του ξεκίνησε από το περσινό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, όπου τιμήθηκε με ειδική μνεία ανδρικής ερμηνείας, πέρασε από το Τάλιν, το Τορόντο, το Μόντρεαλ, τη Θεσσαλονίκη όπου κέρδισε το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου και το βραβείο της διεθνούς ένωσης κριτικών κινηματογράφου FIPRESCI, τη Σεβίλλη απ’ όπου έφυγε με το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας και το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου, το Ρότερνταμ, το Λοντζ όπου κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας, το Παρίσι, για να καταλήξει πριν δυο εβδομάδες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και να αναγνωριστεί ως Καλύτερη Ταινία, ο Εκτορας Λυγίζος ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης κι ο Γιάννης Παπαδόπουλος ως καλύτερη ανδρική ερμηνεία της χρονιάς.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, η ταινία απέσπασε ακόμα μία, διαφορετική διάκριση: η Ιφιγένεια Βασιλείου κέρδισε το Βραβείο ΕΒΓΕ 2013 για το σχεδιασμό της αφίσας της ταινίας που μπορείτε να δείτε στο gallery: «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 9 Μαΐου, με τη βραβευμένη αφίσα του στη μαρκίζα!

Η Ιφιγένεια Βασιλείου που υπογράφει το σχεδιασμό της αφίσας, εξήγησε στο Flix τη διαδρομή της σκέψης της: «Ενώ στη ταινία, η κινηματογράφηση έχει ένα ρεαλιστικό χαρακτήρα, με την κάμερα να παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τον ήρωα στην προσπάθειά του να επιβιώσει, στην αφίσα η πρόθεσή μου ήταν να αποδώσω τη συμβολική και σουρεαλιστική διάσταση της ιστορίας που περιγράφεται νομίζω και με τον τίτλο. Ηθελα να οπτικοποιήσω τη σχέση δυο παράλληλων κόσμων (ή ζωών), του αγοριού και του πουλιού, που κάποιες φορές ταυτίζονται αλλά και το παράδοξο της μεταξύ τους αμφίδρομης σχέσης εξάρτησης.»

Στη διαδικασία της δουλειάς και της μελέτης, η Ιφιγένεια Βασιλείου σχεδίασε μία ακόμα αφίσα για την ταινία «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», πιο αλληγορική και πιο ελεύθερη, ένα αληθινό σχεδιαστικό έργο τέχνης, που φυλάχτηκε για… ειδικές περιπτώσεις! Τώρα, μία από τις 10 μόνο συλλεκτικές αφίσες που θα τυπωθούν, μπορεί να φτάσει στα δικά σας χέρια. Δείτε την αφίσα εδώ και διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε.

boyposter

Για να κερδίσετε τη μία από τις 10 συλλεκτικές αφίσες που σχεδίασε η Ιφιγένεια Βασιλείου για την ταινία «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», φωτογραφήστε το σημείο όπου θα την τοποθετούσατε, στο σπίτι σας, στο δρόμο, οπουδήποτε τη φαντάζεστε και στείλτε μας τη φωτογραφία με email, μαζί με το ονοματεπώνυμό σας, στο win@flix.gr. Ο διαγωνισμός ισχύει από σήμερα, μέχρι και την Κυριακή, 12 Μαΐου. Οι 10 νικητές θα αναδειχτούν με κλήρωση και θα ενημερωθούν προσωπικά με email.

Το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» θα παίζεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναό από τις 9 Μαΐου. Ακολουθήστε την ταινία στη σελίδα της στο Facebook, στο Twitter και το Instagram.

Περισσότερα για «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού»