Industry

Διεθνείς πωλήσεις στο Τορόντο για «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου

στα 10

Με τη μέχρι τώρα εκπληκτική πορεία της στο φεστιβαλικό κύκλωμα, η ταινία του Εκτορα Λυγίζου έκανε μια ολοζώντανη προβολή στο Φεστιβάλ του Τορόντο κι έκλεισε εκπροσώπηση για τις διεθνείς πωλήσεις της!

Διεθνείς πωλήσεις στο Τορόντο για «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου

Η Premium Films, εταιρεία παραγωγής και διεθνών πωλήσεων σημαντικών ταινιών, συμπαραγωγός του «Reality», της τελευταίας ταινίας του Ματέο Γκαρόνε που προβλήθηκε στο φετινό Φεστιβάλ Κανών, αγόρασε τα δικαιώματα διεθνών πωλήσεων της ταινίας του Εκτορα Λυγίζου, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», ανοίγοντας έτσι μια σημαντική πόρτα για την καριέρα του φιλμ στο εξωτερικό.

Στην απόφαση αυτή, οπωσδήποτε συνέβαλε η επιτυχημένη προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου ο Εκτορας Λυγίζος και ο παραγωγός Γιώργος Καρναβάς παρουσίασαν το φιλμ με ενθουσιασμό και συγκίνηση: «Είναι για μένα μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ, τόσο μακριά από τη χώρα μου και να μοιράζομαι μαζί σας μια ιστορία που είναι πολύ απλή και πολύ προσωπική. Σας δίνει μια εικόνα από τον εαυτό μου και τη χώρα μου και όλων όσων περάσαμε τα τελευταία χρόνια,» είπε ο Λυγίζος στα 400 άτομα που γέμιζαν την αίθουσα.

«Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» έκανε την πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 47 Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και μια ειδική μνεία υποκριτικής για τον ηθοποιό της, Γιάννη Παπαδόπουλο.

Στη συνέχεια του ταξιδιού της - και λίγο πριν την προβολή της στην Αθήνα - η ταινία θα προβληθεί στο 56ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Διαβάστε για τη θαυμάσια φεστιβαλική πορεία της ταινίας του Εκτορα Λυγίζου, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» και δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ