Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι βραβευμένοι του 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην κάμερα του Flix!

στα 10

Ο Ισραηλινός Αμίρ Μανόρ («Επίλογος»), ο Εκτορας Λυγίζος και ο πρωταγωνιστής του στο «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», Γιάννης Παπαδόπουλος μίλησαν στην κάμερα του Flix αμέσως μετά την τελετή λήξης του 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η μάλλον μίλησαν μεταξύ τους, στην κάμερα του Flix...

Flix Team
Οι βραβευμένοι του 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην κάμερα του Flix!
Εκτορας Λυγίζος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αμίρ Μανόρ

Μπορεί οι μόνοι από όλους τους βραβευμένους του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που τελικά ανέβηκαν στη σκηνή να παραλάβουν το βραβείο τους να ήταν μόνο τρεις, αλλά τα όσα λένε στην κάμερα του Flix ο Αμίρ Μανόρ, ο Εκτορας Λυγίζος και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, αμέσως μετά το τέλος της τελετή λήξης, καλύπτουν άξια το κενό ανάμεσα στο πριν και το μετά του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπως και την απόσταση ανάμεσα στο διεθνές και το ελληνικό σινεμά.

Νικητής τεσσάρων βραβείων για τον «Επίλογο» (Χάλκινος Αλέξανδρος, σεναρίου, Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες») και βραβείο κοινού στο τμήμα «Διεθνές Διαγωνιστικό»), ο Ισραηλινός, πρώην δημοσιογράφος Αμιρ Μανόρ συνομιλεί με τον Εκτορα Λυγίζο (Βραβείο Διεθνούς Ενωσης Κινηματογράφου για το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού») και τον Γιάννη Παπαδόπουλο (Βραβείο Ανδρικού Ρόλου για το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού») για τις ταινίες που γίνονται με εθελοντική εργασία και για την κοινή πεποίθηση όλων πως το σινεμά μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο, διαβάστε αναλυτικά όλα τα βραβεία του Φεστιβάλ και αναζητήστε όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από τις αίθουσες στο 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.