Buzz

Τρέιλερ για το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου

στα 10

Το βράδυ της Πέμπτης, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Εκτορα Λυγίζου, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι. Και το πρώτο τρέιλερ της ταινίας ανοίγει απλά την... όρεξη!

Τρέιλερ για το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου

H αυριανή επίσημη πρώτη της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Εκτορα Λυγίζου «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» που συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, έρχεται για να συμπληρώσει το «ελληνικό» ρεύμα που μοιάζει να έχει συμπαρασύρει το Φεστιβάλ μετά την βράβευση της «Αιώνιας Επιστροφής του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου με το βραβείο του τμήματος Works in Progress. Γεγονός, που φυσικά δημιουργεί ακόμη ένα νέο trend στο ελληνικό σινεμά που είναι αυτό των...μεγάλων τίτλων!

Διαβάστε περισσότερα εδώ για την «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά».

Μέχρι σήμερα τα μόνα πράγματα που γνωρίζαμε για την ταινία του Εκτορα Λυγίζου ήταν οι δύο φωτογραφίες που είχαμε δει, την περιγραφή του ίδιου του Φεστιβάλ για την ταινία («ένα από τα πιο ριζοσπαστικά αλληγορικά φιλμ που βγήκαν από την Ελλάδα τελευταία») και την υπόθεση έτσι όπως μας την είχε περιγράψει σε συνέντευξη του στο Flix o ίδιος ο δημιουργός της: «Η ταινία αφηγείται τρεις μέρες από τη ζωή ενός 23χρονου αγοριού στη σημερινή Αθήνα που παλεύει να επιβιώσει, αλλά και να κρατήσει στη ζωή το καναρίνι του, κόντρα στις συνθήκες αλλά κυρίως κόντρα στο πείσμα και την περηφάνεια του, κόντρα στην απόφασή του να μη ζητήσει από πουθενά βοήθεια και να τα βγάλει πέρα μόνος του.»

Τώρα, οι πρώτες εικόνες της ταινίας στο τρέιλερ που μπορείτε να δείτε παρακάτω κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο ενδιαφέροντα, αφού η κάμερα που ακολουθεί το αγόρι του τίτλου σε μια διαδρομή χωρίς τέλος που συνοδεύεται από ένα περίεργο τραγούδι και μια συνεχή αίσθηση απειλής.

Διαβάστε περισσότερα για το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», δείτε την αφίσα του στο gallery, αναμείνατε για ανταπόκριση μετά την προβολή του αύριο, Πέμπτη 5 Ιουλίου στο Κάρλοβι Βάρι και μην βιαστείτε να αναφωνήσετε τη λέξη «weird»...