Buzz

Επτά γυναίκες ευχαριστούν τον Τζον Ολιβερ για την αντιπαράθεσή του με τον Ντάστιν Χόφμαν

στα 10

«Δεν πήρες απαντήσεις. Αλλά ρώτησες. Κι αυτό ήταν αρκετό». Οι καταγγέλουσες στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του Ντάστιν Χόφμαν, υπογράφουν μία ανοιχτή ευχαριστήρια επιστολή στον Τζον Ολιβερ.

Επτά γυναίκες ευχαριστούν τον Τζον Ολιβερ για την αντιπαράθεσή του με τον Ντάστιν Χόφμαν

Πριν από 47 μέρες, η πρώτη γυναίκα που αποκάλυψε τις συνήθεις από όσα αποδεικνύονται συμπεριφορές του Ντάστιν Χόφμαν στα κινηματογραφικά (κι όχι μόνο) σετ ήταν η Αννα Γκράχαμ Χάντερ, σήμερα δημοσιογράφος, αλλά το 1984, μία 17χρονη μαθήτρια κι εθελόντρια βοηθός παραγωγής στο «Θάνατο του Εμποράκου». Πριν από δύο εβδομάδες, ακόμα 4 γυναίκες δημοσιοποίησαν τις εμπειρίες τους με τον οσκαρικό πρωταγωνιστή. Σήμερα, οι καταγγέλουσες είναι 7.

Διαβάστε περισσότερα: Το σκοτάδι πυκνώνει πίσω από τον Ντάστιν Χόφμαν που αγαπήσαμε

Κι αυτές οι επτά γυναίκες έχουν κάτι να πουν για τους άντρες. Για τους άντρες σαν τον Τζον Ολιβερ, που στην πρώτη αφορμή που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ντάστιν Χόφμαν, όχι δεν το άφησε να πέσει κάτω. Στις 4 Δεκεμβρίου, στην επετειακή προβολή του «Wag the Dog» του Μπάρι Λέβινσον (με τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές παρόντες) που ο Ολιβερ λειτουργούσε ως συντονιστής της κουβέντας με το κοινό, ο Αγγλος καυστικός κωμικός στρίμωξε ιδιαίτερα τον Χόφμαν για τις κατηγορίες εναντίον του.

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί: Ο Τζον Ολιβερ τσακώνεται ανοιχτά με τον Ντάστιν Χόφμαν για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο ίδιος μετά ομολόγησε ότι «απέτυχε». Καμία εποικοδομητική συζήτηση δεν βγήκε, καθώς ο Χόφμαν, ακόμα και σήμερα, αρνείται τα πάντα.

«Πρώτα από όλα τα πράγματα δεν έγιναν έτσι» δήλωσε ο Χόφμαν, συμπληρώνοντας «αυτά δεν είναι αντιπροσωπευτικά με το ποιος είμαι στο σύνολο του χαρακτήρα μου». Κι αυτό το τελευταίο έκανε έξαλλο τον Τζον Ολιβερ: «Αυτού του είδους οι απαντήσεις είναι που με εξοργίζουν: είναι αντιπροσωπευτικά του χαρακτήρα σας, πώς μπορούν να μην είναι; Επίσης, δε δίνετε καμία απόδειξη ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν, δεν στηρίζετε με τίποτα το λόγο σας, και μετά λέτε αυτό; Υπήρξε μία περίοδος τουλάχιστον που την πέφτατε σε γυναίκες, σύμφωνα και με άλλες μαρτυρίες. Κι εσείς απλά πετάτε ένα "ω, αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό του χαρακτήρα μου" και νομίζετε ότι απαξιώνετε τις κατηγορίες έτσι απλά;»


Σήμερα, οι επτά γυναίκες κυκλοφορούν μία ανοιχτή επιστολή που ευχαριστεί τον Τζον Ολιβερ για το θάρρος του να έρθει σε δημόσια σύγκρουση με τον Χόφμαν.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη στάση σας απέναντι στον Ντάστιν Χόφμαν. Μπορεί οι ερωτήσεις που θέσατε να μην οδήγησαν σε στην εποικοδομητική συζήτηση που ελπίζατε, αλλά το γεγονός ότι τις κάνατε μετράει για εμάς πολύ. Αρκετοί άντρες ακούν και πιστεύουν γυναίκες, όταν τους αφηγούνται τις εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησής τους. Ομως, ελάχιστοι άντρες θα ρισκάρουν οι ίδιοι -κοινωνικά και επαγγελματικά- και θα ξεκινήσουν άβολες αντιπαραθέσεις με άλλους άντρες πάνω στο θέμα.

Οι γυναίκες θα συνεχίσουμε να λέμε τις ιστορίες μας. Ομως, τελικά, η αλλαγή θα γίνει όταν οι άντρες θα ξεκινήσουν να σκέφτονται τις συμπεριφορές τους και θα προκαλούν κι άλλους άντρες να κάνουν το ίδιο...

John Oliver Dustin Hoffman 607 1

John Oliver Dustin Hoffman 607 2

Την επιστολή πόσταρε στο λογαριασμό της στο twitter η Αννα Γκράχαμ Χάντερ και υπέγραψαν όλες - αν και οι δυο ανώνυμα.

Σε παλιότερο κείμενό της η Χάντερ είχε επιτεθεί και σε όλους τους κατακριτές του #metoo κινήματος, οι οποίο έχουν ερωτήσεις/επιθέσεις σε όσες γυναίκες διηγούνται τις εμπειριες τους τους τελευταίους μήνες - τύπου «γιατί δεν μίλησαν νωρίτερα;», «δήθεν θύματα που επιζητούν τη δημοσιότητα τώρα» κλπ. «Αν ξέρατε πόσο δύσκολο και πόσο εξευτελιστικό είναι να πείσεις μία εφημερίδα να δημοσιεύσει την ιστορία σου. Από πόσους editors και διευθυντές και αρχισυντάκτες και μέλη του διοικητικού συμβουλίου περνάς και τα λες και τα ξαναλές και τσεκάρουν τις πηγές σου. Βουλώστε το επιτέλους».

Διαβάστε περισσότερα: