Buzz

Ακούστε το κεντρικό μουσικό θέμα της ταινίας «Broadway» του Χρήστου Μασσαλά από τον Γκάμπριελ Γιάρεντ

στα 10

Ο βραβευμένος με Οσκαρ και Grammy συνθέτης Γκάμπριελ Γιάρεντ υπογράφει το soundtrack της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Eλληνα σκηνοθέτη

Flix Team
Ακούστε το κεντρικό μουσικό θέμα της ταινίας «Broadway» του Χρήστου Μασσαλά από τον Γκάμπριελ Γιάρεντ

Το soundtrack της ταινίας «Broadway» του Χρήστου Μασσαλά, με την υπογραφή του βραβευμένου με Oσκαρ και Grammy συνθέτη Γκάμπριελ Γιάρεντ («Betty Blue», «Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ», «Ο Aγγλος Ασθενής») κυκλοφορεί διεθνώς από την Plaza Mayor Records/SONY ως digital album + CD.

Το «Broadway» είναι ένα πολύχρωμο νουάρ που αφηγείται την ιστορία μιας συμμορίας πορτοφολάδων και χορευτών στη σύγχρονη Αθήνα. Στον δίσκο, που ηχογραφήθηκε στο θρυλικό Studio Ferber του Παρισιού, υπάρχουν 12 κομμάτια του σπουδαίου Gabriel Yared, ενώ ως bonus track βρίσκουμε το ‘Snow Leopard’ του Χαράλαμπου Κουρτάρα (των Sillyboy’s Ghost Relatives).

To «Broadway» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και συνεχίζει τα φεστιβαλικά του ταξίδια ανά τον κόσμο. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις γαλλικές αίθουσες τον Ιούνιο, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται το φθινόπωρο.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Χρήστος Μασσαλάς στο Flix.

broadway

O Γκάμπριελ Γιάρεντ δήλωσε: «Ο Χρήστος Μασσαλάς και εγώ συναντηθήκαμε νωρίς στην προπαραγωγή της ταινίας, πριν τα γυρίσματα. Συζητήσαμε σε βάθος για την ταινία, για τα χρώματα και την ατμόσφαιρα της μουσικής. Θέλω να εμπλέκομαι στη διαδικασία μιας ταινίας από νωρίς, γιατί έτσι έχω τον χρόνο να εμβαθύνω στην ουσία και στο πνεύμα της. Αφού είδα ένα πρώτο μοντάζ, άρχισα να συνθέτω τα βασικά θέματα, τα οποία εν συνεχεία επεξεργάστηκα και προσάρμοσα στο τελικό μοντάζ. Το “Broadway” με εντυπωσίασε ειλικρινά από την πρώτη φορά που το είδα. Η ταινία έχει μοναδικές αρετές και σε τραβάει κατευθείαν στον μικρόκοσμό της, που είναι ρομαντικός, σκοτεινός και γεμάτος μυστήριο. Ο Χρήστος έχει μια αξιοθαύμαστη εμμονή με τη λεπτομέρεια και αυτό φαίνεται σε όλες τις πτυχές της ταινίας του. Εκτός από ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης είναι και ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη μουσικότητα. Είχαμε μια υπέροχη συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι ο Χρήστος και η ταινία του θα έχουν ένα σπουδαίο μέλλον.»

Ο Χρήστος Μασσαλάς είπε για τη μουσική της ταινίας: «Από μικρός θαυμάζω τη μουσική του Γκάμπριελ Γιάρεεντ. Ευχόμουν ότι μια μέρα θα είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του, αν και ένα τέτοιο σενάριο δεν έμοιαζε καθόλου ρεαλιστικό, πόσο μάλλον με την πρώτη μου μεγάλου μήκους ταινία.Για τη μουσική του “Broadway” είχα φανταστεί μια αντίστιξη από προϋπάρχοντα ποπ τραγούδια με ένα ορχηστικό σκορ που θα φώτιζε το μυστήριο και τον ρομαντισμό στον πυρήνα της ιστορίας. Το «Broadway» είναι μια ταινία που μπλέκει διαφορετικά είδη –είναι ένα νουάρ, ένα love story, ένα βαριετέ- και η μουσική παίζει καταλυτικό ρόλο στο γεφύρωμα αυτών των διαφορετικών διαθέσεων. Το ιδίωμα της μουσικής του Γκάμπριελ Γιάρεντ ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσε το “Broadway”. Οι συνθέσεις του σε εκπλήσσουν καθώς τα μουσικά τοπία που δημιουργεί εναλλάσσονται διαρκώς. Η μουσική του είναι μυστηριώδης και βαθιά ρομαντική, αιχμηρή και ακριβής στη σύλληψή της αλλά ρευστή ως προς τη συναισθηματική της διάχυση.Στο “Broadway” η μουσική δεν παίζει απλώς το ρόλο της υπόκρουσης. Η μουσική πρωταγωνιστεί και πλέκει ένα δίχτυ από δραματικές δυνατότητες, καθώς θέτει τους χαρακτήρες σε κίνηση. Και παρά το σχεδόν άρρηκτο πάντρεμα μουσικής και εικόνας στην ταινία, το δημιούργημα του Gabriel Yared δεν παύει να είναι ένα έργο αυτόνομο, με τη δική του εσωτερική αφήγηση. Και σίγουρα το έργο αυτό θα έχει μια περιπετειώδη ζωή πέρα από το κάδρο του “Broadway”.»

Ακούστε παρακάτω το κεντρικό μουσικό θέμα της ταινίας «Broadway».

broadway