Buzz

H Beyoncé έχει κάτι να πει (και να δείξει): «Black is King»

στα 10

Δείτε το trailer για το νέο visual album της Queen Β, που εκτοξεύει το μήνυμα του #blacklivesmatter σε υψηλή τέχνη.

H Beyoncé έχει κάτι να πει (και να δείξει): «Black is King»

Η Beyoncé κυκλοφορεί ένα νέο «visual album» (όπως είχε κάνει και με το «Lemonade») στις 31 Ιουλίου στο Disney+. To «Black is King», το οποίο καθόλου τυχαία απευθύνεται κι ως δήλωση σε όσα συμβαίνουν στην Αμερική τους τελευταίους μήνες, είναι μία δική της ερμηνεία στην ιστορία του «Lion King», στο οποίο πρόσφατα δάνεισε φωνή και τραγούδια.

H Beyoncé δηλαδή διασκεύασε (μουσικά, σεναριακά, και πάνω από όλα αισθητικά) την ιστορία του ταξιδιού (και, στην ουσία, την πορεία ενηλικίωσης) ενός μικρού μαύρου αγοριού προς το Μεγάλο Αγνωστο Νέο Κόσμο, ντύνοντας μέσα από το δικό της καλλιτεχνικό βλέμμα και τα σήμα-κατατεθέν visual aesthetics της, ένα δυνατό μήνυμα για την μαύρη φυλή.

Θυμηθείτε κι αυτό: Οι γυναίκες ξαναγράφουν το Σύνταγμα στο νέο βίντεο κλιπ του Jay-Z, σκηνοθετημένο από την Αβα ΝτιΒερνέ

Black is King 607 1

Black is King 607 2

Η πρόθεση είναι σαφής ακόμα και μέσα από το σύστημα διανομής της ταινίας: θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στην Αμερική μέσα του Disney+ και στις αφρικανικές χώρες (από την Ναμίμπια, την Αιθιοπία και την Γκάνα, μέχρι το Καμερούν, τη Σομαλία και το Κονγκό) μέσω των M-Net και Canal+ Afrique. Και μετά στον υπόλοιπο κόσμο.

Από το τρέιλερ μπορεί κανείς να πάρει μια γεύση κι από τους καλεσμένους που η Beyoncé έχει συμπεριλάβει στο κομμάτι της δραματουργίας: από τον Jay-Z και την μητέρα της Tίνα Νόουλς-Λόσον, μέχρι την Λουπίτα Νιόνγκ'ο, την Ναόμι Κάμπελ και την Κέλι Ρόουλαντ.

Τα γυρίσματα του «Black is King» κράτησαν έναν χρόνο και έγιναν στην Νέα Υόρκη, το Λος Αντζελες, τη Νότιο Αφρική, τη Δυτική Αφρική, το Λονδίνο και το Βέλγιο.

Δείτε το τρέιλερ:


Διαβάστε και δείτε περισσότερα: