Buzz

Μπιλ Μάρεϊ για το «Ghostbusters» franchise: «Ο μοναδικός λόγος ενός sequel είναι το χρήμα»

στα 10

O Μπιλ Μάρεϊ σχολιάζει το πώς ξεγελάστηκε και παγιδεύτηκε για να κάνει το πρώτο sequel του «Ghostbusters».

Μπιλ Μάρεϊ για το «Ghostbusters» franchise: «Ο μοναδικός λόγος ενός sequel είναι το χρήμα»

Ο Μπιλ Μάρεϊ όχι απλώς δεν μασάει τα λόγια του, αλλά έχει κάνει αυτόν τον αντι-Χόλιγουντ αυθορμητισμό ένα προσωπικό σήμα-κατατεθέν.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για την ανάμιξή του με το «Ghostbusters: Afterlife», το οποίο έχει πάρει ημερομηνία ραντεβού με το κοινό στις αίθουσες (11 Νοεμβρίου) με θετικό πρόσημο: «Ο Τζέισον Ράιτμαν ανέστησε το franchise και έκανε μία ταινία πολύ κοντά στο πνεύμα και το ύφος της αυθεντικής του 1984...»

Θυμηθείτε κι αυτό: Ελεος! Ποιος πραγματικά θέλει να δει ένα ακόμη «Ghostbusters»;

Ghostbusters 607 2

Δεν είχε όμως να πει τα ίδια κολακευτικά λόγια για το «Ghostbusters 2» του πατέρα Ράιτμαν.

«Νιώθω ότι μάς ξεγέλασαν και μάς παγίδεψαν να παίξουμε στο sequel. Εγώ ήμουν εξαιρετικά επιφυλακτικος, αρνητικός και σε καμία βιασύνη για κάτι τέτοιο. Ενιωθα ότι ο μόνος λόγος για ένα sequel είναι επειδή κάποιος θέλει να βγάλει λεφτά...»

«Κάποιος ήταν πιο έξυπνος από μένα και την πάτησα. Δεν ξέρω αν ο Ιβαν το έστησε επίτηδες έτσι, αλλά ξαφνικά μάς κάλεσαν σε ένα δωμάτιο, όλο το παλιό καστ. Δεν είχαμε ξαναβρεθεί από τα γυρίσματα και ήταν εξαιρετικά ευχάριστο, είχε πολύ πλάκα, που ήμασταν ξανά μαζί σ' ένα δωμάτιο. Περάσαμε πραγματικά τέλεια. Ολοι οι πρωταγωνιστές είναι φίλοι και πολύ αστεία παιδιά - άντρες και γυναίκες. Η Σιγκούρνι και η Ανι είναι συγκλονιστικές γυναίκες και με πολύ χιούμορ...»

Διαβάστε κι αυτό: «Such a dick move!» Η Λέσλι Τζόουνς βρίσκει το νέο Ghostbusters «απίστευτα προσβλητικό»

Ghostbusters 607

«Οπότε, έτσι όμως μάς είχαν όλους μαζί συγκεντρωμένους, μάς πέταξαν μία ιδέα για sequel η οποία ήταν πανέξυπνη! Και όλοι είπαμε «Ουάου, αυτό να το κάνουμε!» Ετσι υπογράψαμε όλοι και συμφωνήσαμε, αλλά όταν πήραμε το σενάριο του sequel στα χέρια μας, ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό! Και το νέο σενάριο εγκρίθηκε...»

«Κατέληξα να παίζω σε μια ταινία στην οποία παγιδεύτηκα. Οταν πήγα στο γύρισμα δεν το άφησα έτσι, ρώτησα «τι στο διάβολο είναι αυτό; Τι είναι αυτό το πράγμα;» Ομως είχαμε ήδη ξεκινήσει γύρισμα, είχαμε όλοι δεσμευτεί, κι απλώς έπρεπε να το κάνουμε να λειτουργήσει με κάποιο τρόπο...»

Bill Murray ghostbusters 607

Κι επιστρέφοντας στην νέα εκδοχή, το «Ghostbusters: Afterlife», ο Μάρεϊ σχολίασε πόσο «too old for this shit» ένιωσε στα γυρίσματα:

«Ηταν πολύ άβολο να φοράς τις στολές πια. Σαράντα χρόνια πριν κουβαλούσαμε μπαταρίες κανονικές, ενώ τώρα έχουν το βάρος σκουλαρικιού. Και πάλι όμως είναι άβολες. Τα γυρίσματα των σπέσιαλ εφέ επίσης σε θέλουν να τρως πολύ αέρα στο πρόσωπο, να πέφτεις και να σηκώνεσαι. Πολύ άβολα πράγματα αυτά πια...»

Διαβάστε περισσότερα: