Buzz

Η πιο αστεία μήνυση: από τους Doobie Brothers στον Μπιλ Μάρεϊ, με αγάπη!

στα 10

H μπάντα κάνει μήνυση στον ηθοποιό που χρησιμοποιεί τα τραγούδια τους σε διαφημιστικά ρούχων για γκολφ. «Μπορεί και να κάναμε τα στραβά μάτια, αν τα πουκάμισα δεν ήταν τόσο άθλια!»

Η πιο αστεία μήνυση: από τους Doobie Brothers στον Μπιλ Μάρεϊ, με αγάπη!

Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι που θα σας φτιάξει το κέφι, είστε στο σωστό κείμενο. Γιατί μέσα σε όλα τα σοβαρά και τραγικά που συμβαίνουν, υπάρχουν άνθρωποι με χιούμορ.

Ποστάροντας την είδηση ως «Τη Διαμάχη της Χρονιάς», η ιστορική '70ς μπάντα των Doobie Brothers, κάνει μήνυση στον Μπιλ Μάρεϊ απαιτώντας πληρωμή δικαιωμάτων για το τραγούδι τους «Listen to the Music», που ακούγεται σε διαφημιστικό ρούχων για γκολφ (ο Μάρεϊ έχει λανσάρει τη δική του σειρά ρούχων για γκολφ, «William Murray»)

Θυμηθείτε κι αυτό το διαφημιστικό: I got you babe: Ο Μπιλ Μάρεϊ επιστρέφει στη μέρα της μαρμότας (είχε φύγει ποτέ;)

Bill Murray letter 607

To κείμενο που στάλθηκε από το δικηγόρο των Doobie Brothers, Πίτερ Τ. Πατέρνο, είναι το αντίθετο της ξύλινης δικαστικής γλώσσας:

Αξιότιμε κύριε Μάρεϊ,

Επικοινωνώ μαζί σας εκ μέρους των πελατών μου, The Doobie Brothers, οι οποίοι έχουν γράψει το κομμάτι «Listen to the Music». Είναι ένα υπέροχο τραγούδι και ξέρουμε ότι συμφωνείτε μαζί μας γιατί το χρησμοποιείτε συχνά για να διαφημίσετε τα «Zero Hucks Given» πουκάμισα από τη σειρά ρούχων γκολφ «William Murray» που υπογράφετε.

Το γεγονός όμως ότι δεν το έχετε πληρώσει για να το χρησιμοποιείτε με κάνει να πιστεύω ότι θα έπρεπε να μετονομάσετε την κολεξιόν σε «Zero Βucks Given».

Από όσο γνωρίζουμε το κάνετε συχνά και με άλλους μουσικούς. Ο μόνος άλλος άνθρωπος που χρησιμοποιεί έτσι, χωρίς άδεια, μουσικές για να διαφημιστεί είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει κανονινά να σας γράψω αναλυτικά τον νόμο περί δικαιωμάτων, να σας παραθέσω την παράβασή σας σε μία υποπαράγραφο, αλλά είμαι πολύ τεμπέλης και προτιμώ να σας καταδικάσω σε αιώνια κόλαση. Ομως αυτό το πάθατε ήδη με τις «Garfield» ταινίες σας.

Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε έτσι το έργο άλλων καλλιτεχνών. Και μπορεί και να κάναμε τα στραβά μάτια, αν τα πουκάμισα δεν ήταν τόσο άθλια!

Σύμφωνα με τον Πατέρνο, η ομάδα του Μάρεϊ απάντησε εξίσου αστεία: με ένα χιουμοριστικό autoresponse.


Update Ανταποδίδοντας όχι μόνο νομική καθοδήγηση αλλά και χιούμορ, ο Αλεξάντερ Γιόφι πρότεινε ν' αποζημιώσει τους Doobie Brothers όχι με χρήματα, αλλά με... πουκάμισα!

Γράφει, συγκεκριμένα, ο Γιόφι: «Τα αρνητικά σας σχόλια για την αισθητική των πουκαμίσων μάς προβλημάτισαν όλους έντονα - ιδιαίτερα καθώς το 75% της γκαρνταρόμπας μου αποτελείται από μπλουζάκια, σορτς και παντελόνια William Murray. Πείτε με προκατειλημμένο, αλλά στην από 'δω πλευρά του τραπεζιού πρεσβεύουμε ότι ο Μπιλ και τ' αδέλφια του έχουν κάποια από τα πιο στιλάτα και δημιουργικά ρούχα της αγοράς.» Και συνέχισε: «Σας παρακαλώ να μου προωθήσετε το νούμερο το δικό σας και των Τομ Τζόνστον, Πάτρικ Σίμονς, Μάικλ ΜακΝτόναλντ και Τζον ΜακΦι, μαζί με μια περιγραφή των πουκαμίσων του πελάτη μας που θα βρίσκατε λιγότερο προσβλητικά στην αισθητική σας. Θα είναι χαρά μας να αναβαθμίσουμε τις γκαρνταρόμπες σας και, μακάρι, να σας κερδίσουμε ως λάτρεις της μάρκας μας.»

Περισσότερος Μπιλ Μάρεϊ