Buzz

«Such a dick move!» Η Λέσλι Τζόουνς βρίσκει το νέο Ghostbusters «απίστευτα προσβλητικό»

στα 10

H πρωταγωνίστρια του «Ghostbusters» (2016) του Πολ Φέιγκ βρίσκει την κίνηση για «νέα αναβίωση» προσβλητική, καθώς αγνοεί τη γυναικεία ταινία. «Μια τέτοια δήλωση θα έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ».

«Such a dick move!» Η Λέσλι Τζόουνς βρίσκει το νέο Ghostbusters «απίστευτα προσβλητικό»

Πριν από λίγες μέρες, ο γιος του Ιβαν Ράιτμαν, Τζέισον Ράιτμαν («Juno», «Up in the Air», «Young Adult»), ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει τα ηνία της σκηνοθεσίας σε ένα σίκουελ που θα αποτελεί συνέχεια των δύο πρώτων ταινιών. Αγνοώντας επιδεικτικά το πρόσφατο reboot.

Διαβάστε αναλυτικά: Who ya gonna call? (again) Ο Τζέισον Ράιτμαν ετοιμάζει νέο «Ghostbusters»

Ghostbusters 607

Είναι γεγονός. Το reboot του «Ghostbusters» του 2016 έχει καταχωρηθεί ως αποτυχία.

Ο Πολ Φέιγκ («Οι Φιλενάδες», «Spy», «The Heat») είχε αποδεχθεί την πρόκληση να ανανεώσει τον cult μύθο των «Ghostbusters» (ενός από τα πιο επιτυχημένα blockbusters των 80ς) για τη γενιά των μιλένιαλς. Και το έκανε με σεβασμό στο παρελθόν αλλά και μεγάλο ρίσκο: με συνσεναριογράφο τη συνεργάτη του στο «Heat», Κέιτ Ντίπολντ, οι ήρωες άλλαξαν από άντρες σε γυναίκες. Ναι, τέσσερα κορίτσια (χωρίς σέξι εμφάνιση και κλισέ προδιαγραφές διαλόγων όπου θα μιλούν για τα αγόρια τους, το σώμα τους και στο τέλος κάποιος θα τις σώσει) φόρεσαν τις σήμα-κατατεθέν φόρμες, πήραν στα χέρια τους τα γκάτζετς και «έκοψαν κώλους φαντασμάτων».

Το θηλυκό πρωταγωνιστικό καστ ήταν εύρημα και δήλωση: οι Μελίσα Μακάρθι, Κρίστεν Γουίγκ, Κέιτ ΜακΚίνον και Λέσλι Τζόουνς κλήθηκαν να αποδείξουν δύο πράγματα: ότι μπορούν γυναίκες ηρωίδες να πιάσουν φαντάσματα και, κάτι ακόμα πιο δύσκολο, μπορούν γυναίκες πρωταγωνίστριες να κάνουν την ταινία τους blockbuster. Και ξεκίνησαν από το μείον: από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρότζεκτ το Ιντερνετ τις μίσησε, τις έθαψε, ανακήρυξε το trailer τους «το πιο μισητό στην ιστορία».

Leslie Jones Ghostbusters 607

Αν κάτι έφταιγε στο μέτριο αποτέλεσμα ήταν το πιο mainstream χιούμορ στο σενάριο, κι όχι η ιδέα ή το καστ. Κάνεις που κάνεις το πείραμα, τράβηξέ το στα άκρα για να σου παράγει αιρετική, φρέσκια κωμωδία. Μην το κάνεις χολιγουντιανό και προβαρισμένο.

Παρόλα αυτά, ένα είναι μόνο σίγουρο: δεν μπορείς να αγνοήσεις ότι η ταινία έλαβε χώρα. Ειδικά όταν ανακοινώνεις «νέο reboot».

Για αυτό και η πρωταγωνίστρια Λέσλι Τζόουνς μοιάζει να το πήρε προσωπικά.

Το θέμα δεν είναι αν σου άρεσε ή όχι η ταινία. Αλλά η συζήτηση που γίνεται κάτω από το tweet της. Από άνδρες και γυναίκες.

.

Διαβάστε ακόμη