Buzz

Πώς λέμε «Ghostbusters» στα γιαπωνέζικα;

στα 10

Τέσσερις Γιαπωνέζες κωμικές ηθοποιοί διασκευάζουν απολαυστικά το τραγούδι της κλασικής ταινίας, σε ένα ευπρόσδεκτα παλαβό βιντεοκλίπ.

Πώς λέμε «Ghostbusters» στα γιαπωνέζικα;

Για να το θέσουμε ευγενικά: οι περισσότερες αντιδράσεις μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει ιδιαίτερα καλοσυνάτες απέναντι στο επερχόμενο, περίπου ριμέικ του Πολ Φιγκ στη δημοφιλή κωμωδία φαντασίας του 1984. Για τους πολυάριθμους επικριτές του νέου «Ghostbusters», η αρχή του κακού έγινε με την απόφαση οι τέσσερις βασικοί ρόλοι να ανατεθούν σε ένα αποκλειστικά γυναικείο καστ (Κρίστεν Γουίγκ, Μελίσα ΜακΚάρθι, Κέιτ ΜακΚίνον και Λέσλι Τζόουνς) και συνεχίστηκε με τον ορυμαγδό αρνητικών (έως αβυσσαλέων) σχολίων για τα τρέιλερ που κυκλοφόρησαν για τη νέα ταινία.

Κι αν τα περισσότερα από τα παραπάνω σχόλια ήταν μάλλον κακεντρεχή και σαφέστατα προκατειλημμένα, δεδομένου ότι ελάχιστη σχέση έχουν με την ποιότητα της ταινίας (την οποία, άλλωστε, κανείς δεν έχει δει ακόμα στην πραγματικότητα), οι δημιουργοί έριξαν λάδι στη φωτιά κυκλοφορώντας την προηγούμενη εβδομάδα τη νέα βερσιόν του κλασικού (με τον τρόπο του) ’80s κομματιού του Ρέι Πάρκερ Τζούνιορ που συνόδευε το πρωτότυπο φιλμ.

Το οποίο, ναι, είναι πραγματικά κακό.

Διαβάστε ακόμη: «Lego Ghostbusters». Το μόνο ριμέικ της ταινίας που πρέπει να δείτε.

Ghostbusters japanese music video 2 607

Με τον τίτλο «I’m Not Afraid» και την υπογραφή των Fall Out Boy, η νέα διασκευή στο διασκεδαστικότατο τραγούδι που τόσο απόλυτα εξέφραζε την ξέφρενη ατμόσφαιρα της ταινίας του 1984 μοιάζει τόσο αταίριαστα σοβαροφανής και ομολογουμένως μάλλον δυσάρεστη, που ούτε καν η συμμετοχή της Missy Elliot δεν μπορεί να τη σώσει ή τουλάχιστον να την κάνει ελαφρώς πιο υποφερτή.

Ευτυχώς, όμως, ήρθαν οι Ιάπωνες για να προσφέρουν την πολυπόθητη εξιλέωση! Για τις ανάγκες προώθησης της εκεί κυκλοφορίας του νέου «Ghostbusters», το ιαπωνικό παρακλάδι της Sony δημιούργησε και κυκλοφόρησε τη δική του, απολαυστικά θεόμουρλη βερσιόν του παλιού κομματιού.

Σε αυτήν, τέσσερις διάσημες (στην Ιαπωνία, προφανώς) κωμικές ηθοποιοί (οι Τομοτσίκα, Ονιγιάκο Τσουμπάκι, Ναόμι Γουατανάμπε και Σιζούγιο Γιαμασάκι) ερμηνεύουν με μπρίο και cult συνέπεια το τραγούδι, σε ένα ανάλογα κεφάτο βίντεο το οποίο πέρα από τα αναμενόμενα κλιπ από την καινούργια ταινία, περιέχει μερικά εθιστικά ποπ και ευπρόσδεκτα παλιομοδίτικα γραφικά, και μπόνους φαντάσματα που χορεύουν break-dance. Σαν ένα πολύχρωμο καραόκε βγαλμένο από την κόλαση – με την καλή έννοια, φυσικά!

Δείτε το υπέροχα trash βίντεο παρακάτω και συγκρίνετέ το με το κακόηχο κομμάτι του Fall Out Boy που ακολουθεί... τα συμπεράσματα δικά σας.



Διαβάστε ακόμη

Ghostbusters japanese music video 1 607

Tags: Ghostbusters